Kom niet aan het loon van ambtenaren

Het was bedoeld als een 'speldenprik' om iedereen na de vakantie weer even attent te maken op de nakende millenniumwisseling en de op de loer liggende millenniumbug....

Die grap, bedacht door het Oosterhoutse projectbureau 2000, werd niet door iedereen gewaardeerd. Want kom niet aan iemands salaris. Vrijdagmiddag stond de telefoon van de afdeling salarisadministratie al roodgloeiend. Ook burgemeester W. Ligtvoet reageerde geschokt en zei zich niet voor te kunnen stellen dat zijn ambtenaren zo'n 'streek' hadden uitgehaald. Hij beloofde na het weekeinde onmiddellijk opheldering te vragen en vond dat zoiets nooit meer mocht gebeuren.

Gemeentevoorlichter S. Kock was maandag nog beduusd van alle commotie over de nep-salarisstroken. In het interne personeelsblad zou gisteren tekst en uitleg worden gegeven over de ludiek bedoelde alertheidsactie. Maar door alle ophef zag de gemeente zich genoodzaakt al vroeg in de morgen een extra verklaring over de nepstroken uit te geven.

'De burgemeester was net zo verrast als alle ambtenaren. Hij wist van niets', zegt Kock. 'De bedoeling was dat iedereen op het gemeentehuis even werd wakker geschud en beseft wat er kan gebeuren met de millenniumwisseling. We hebben de zaken goed op orde, maar moeten scherp blijven.'

Burgemeester Ligtvoet was not amused. Het projectbureau 2000 geeft inmiddels toe dat ze misschien beter 'iets anders' hadden kunnen bedenken. Maar volgens gemeentevoorlichter Kock kon de burgemeester de actie na enige uitleg toch wel 'billijken'.

Vandaag ontvangen alle ambtenaren de juiste salarisstrook. De firma CIOB, waaraan de salarisadministratie van de gemeente Oosterhout is uitbesteed, maakt deze week alle salarissen gewoon over. CIOB heeft vrijwillig meegewerkt aan de grap met de nepstrookjes, maar zegt reeds volledig millenniumproof te zijn. De gemeente-ambtenaren van Oosterhout hoeven niet bang te zijn dat ze in januari 2000 opnieuw op het minimumloon worden gezet.

Meer over