Koken met Van Boven, Kunststof, David Attenboroughs Rariteitenkabinet

Iedere dag zet de Volkskrant de beste kijktips voor u op een rij.

null Beeld
Beeld

Koken met Van Boven NPO 2, 19.25 uur

Kok en kookboekenschrijver Yvette van Boven begint aan haar eerste tv-serie, waarin zij op pad gaat om ingrediënten bij elkaar te sprokkelen voor duurzame maaltijden. Ze laat zien hoe groene asperges gewoon zijn te vinden in de Hollandse duinen en hoe je pesto kunt maken van het onuitroeibare onkruid zevenblad.

Kunststof NPO Radio 1, 19.00 uur

Jellie Brouwer ontvangt singer-songwriter Gerson Main, bekend van De beste singer-songwriter van Nederland. Hij won niet, maar stal wel alle harten met zijn nummers Waarom leven we niet in een folder en Deejay. Nu fleurt hij de nieuwste KPNreclame op met zijn cover van Ik weet niet hoe van Benny Neyman.

null Beeld anp
Beeld anp

David Attenboroughs Rariteitenkabinet NPO 2, 20.00 uur

Vanaf vandaag onderzoekt Sir David Attenborough dagelijks een rariteit uit de natuur. Zoals de onmogelijke eigenschappen van vlooien en jachtluipaarden. De vlo zou onmenselijk hoog kunnen springen, het jachtluipaard kan honderd kilometer per uur lopen. Maar is dat wel echt zo?

Van luizenleven naar luiers NPO 3, 20.35 uur

In deze nieuwe serie volgt de EO jonge stellen die hun eerste kind verwachten. In de eerste aflevering zijn dj Robbie Pardoel en zijn vriendin, de 'playmate' Beau Hesling, te zien. Robbie leeft voor de muziek en zijn carrière. Lukt het hem dat te combineren met de poepluiers die hij midden in de nacht moet verschonen?

Hotel Di-rect NPO 3, 21.10 uur

De vijf leden van de Haagse rockband Di-rect hebben voor dit programma hun intrek genomen in een hotel aan de kust van Scheveningen. Om hun 15-jarig jubileum te vieren, en om een reeks gasten te ontvangen. Het runnen van het hotel moeten de muzikanten Marcel, Bas, Vince, Jamie en Spike helemaal zelf doen.

Podium on Tour NPO 2, 23.35 uur

Dieuwertje Blok doet verslag van het theaterfestival Boulevard in Den Bosch. Er is een ontmoeting met acteurs Gijs Naber en Raymond Thiry, die in de Nulandse Duinen de voorstelling Reuzen spelen. Actrice Meral Polat is te zien in de kleinkunstvoorstelling Who's afraid of Romeo and Julia?

Meer over