Kogelbrief voor rechter zaak-Sarkozy

Het corruptieonderzoek naar de Franse oud-president Nicolas Sarkozy doet de gemoederen hoog oplopen. De belangrijkste onderzoeksrechter in zijn zaak heeft een kogelbrief gekregen.

Sarkozy. Beeld epa
Sarkozy.Beeld epa

De brief was gericht aan Jean-Michel Gentil, de prominentste van de drie onderzoeksrechters in Sarkozy's zaak. De dreigbrief was voorzien van drie losse flodders, meldden Franse media donderdag. Ook andere magistraten zouden zijn bedreigd in het schrijven.

Sarkozy zou grote sommen geld hebben aangenomen van de rijke weduwe en L'Oréal-erfgename Liliane Bettencourt tijdens zijn verkiezingscampagne in 2007. De oud-president spreekt die beschuldiging in alle toonaarden tegen. 'Ze hebben me nooit een cent gegeven en ik heb ze er ook nooit om gevraagd', aldus Sarkozy vorige week. Zijn advocaten proberen de zaak koste wat kost van tafel te krijgen.

De voormalige accountant van Bettencourt, Claire Thibout, onderschrijft echter de lezing dat er geld is gegeven. De penningmeester van Sarkozy's campagne, Eric Woerth, zou persoonlijk de cash zijn komen halen.

Meer over