Koers Netflix 7 procent hoger door vier miljoen nieuwe leden

Stemming

De Europese en Amerikaanse aandelenbeurzen sloten de eerste handelsdag na het lange paasweekeinde positief af. Overnameberichten in de farmaceutische sector gaven beleggers moed. Alleen de tegenvallende cijfers van Philips waren een streep door de rekening.

Indices

De AEX-index in Amsterdam sloot 0,4 procent hoger op 398,30 punten. De Midkap won 1,6 procent tot 659,67 punten. De beurzen in Parijs, Frankfurt en Londen eindigden 0,9 tot 2 procent hoger. De Dow-Jonesindex in New York sloot 0,4 procent hoger op 16.514,37 punten. De brede S&P 500 klom eveneens 0,4 procent tot 1.879,55 punten en technologiegraadmeter Nasdaq steeg 1 procent tot 4.161,46 punten.

McDonald's

McDonald's verloor 0,4 procent, hoewel in het eerste kwartaal een licht hogere omzet werd behaald dan een jaar eerder. Dat was vooral te danken aan de Europese markt. In de VS daalde de verkoop van hamburgers en Happy Meals juist. De nettowinst daalde in het afgelopen kwartaal met 5 procent tot 1,2 miljard dollar. Wereldwijd telt McDonald's inmiddels meer dan 35 duizend vestigingen in ruim honderd landen.

Binck Bank

De kwartaalcijfers van BinckBank werden in Amsterdam goed ontvangen. Het aandeel was met een winst van 5,2 procent koploper in de Midkap. De beleggersbank profiteerde in de eerste drie maanden van dit jaar van de toestroom van particuliere beleggers op de aandelenbeurs. De winst was met 11,6 miljoen euro een kwart hoger dan een jaar eerder. In totaal werden door Binck in het eerste kwartaal 2,4 miljoen transacties uitgevoerd, tegen 2 miljoen in de eerste drie maanden van 2013.

Farmacie

In Londen klom AstraZeneca 4,7 procent door overnamespeculatie. Afgelopen weekeinde schreven diverse media dat de Amerikaanse medicijnenmaker Pfizer zijn Britse concurrent wil overnemen voor 60 miljard pond (73 miljard euro).

Netflix

Netflix kreeg er 7 procent bij na de publicatie van de kwartaalcijfers. De Amerikaanse aanbieder van internettelevisie boekte in het eerste kwartaal van dit jaar meer winst dankzij een hoger aantal betalende leden. Netflix verwelkomde ruim vier miljoen nieuwe leden, waarmee het totaal op 48,4 miljoen komt.

undefined

Meer over