KNWU en KBWB protesteren bij Franse justitie

De Nederlandse en Belgische wielrenunie hebben gezamenlijk geprotesteerd tegen de wijze waarop de Franse justitie en politie het onderzoek tegen de renners en begeleiders van de TVM-ploeg uitvoert....

ANP

WOERDEN/BRUSSEL

Volgens de KNWU en de KBWB hebben de Franse autoriteiten 'een aantal procedures die voor ons cruciaal zijn als het gaat om dopingbestrijding' niet gevolgd. De wielerbonden baseren zich op verklaringen van de renners en begeleiders van TVM. Ook vinden ze 'het tijdstip, de plaats en de wijze waarop renners en begeleiders van de TVM-formatie worden benaderd en behandeld niet correct'.

Atsma en Debacker vragen de Franse ministeries om opheldering. 'Mogen wij van u weten op grond waarvan u tot de acties bent overgegaan, hoe u controles uitvoert en welke consequenties u aan de conclusies verbindt. Wij hopen ten spoedigste een reactie van u te ontvangen', aldus de voorzitters.

In een aanvullende reactie zei Atsma dat hij een groot voorstander is van eenduidige regelgeving in de Europese Unie inzake het anti-dopingbeleid.

Meer over