KNVB: Ajax en Feyenoord eventueel tegelijk

De mogelijkheid bestaat dat de duels van Ajax en Feyenoord volgende week op hetzelfde tijdstip worden gespeeld. Ajax kan in de 32e speelronde kampioen worden als het zelf thuis van ADO Den Haag wint (aftrap zondag 12.30 uur) en Feyenoord punten laat liggen bij PSV. Die wedstrijd begint echter 4 uur later.

null Beeld epa
Beeld epa

'We zijn nu in gesprek met de autoriteiten, de clubs en de uitzendgerechtigden', zei een woordvoerder van de bond zondag. De KNVB verwacht aan het begin van de week duidelijkheid te kunnen verschaffen.

Ajax had zondag al kampioen kunnen worden, maar dan hadden de Amsterdammers zelf van Vitesse moeten winnen en had Feyenoord thuis punten moeten verspelen tegen RKC Waalwijk. Vitesse-Ajax eindigde echter in 1-1, terwijl Feyenoord met 2-0 won van RKC.

Ajax-trainer Frank de Boer pleitte er na het duel in Arnhem al voor om de wedstrijden volgende week op hetzelfde tijdstip te laten beginnen. 'Ik zou zeggen: allebei om half 3 beginnen', aldus De Boer. 'Voor mij is dat heel simpel en niet zo moeilijk. Ik ga hier niet over, maar misschien dient onze directie wel een verzoek in bij de KNVB. Dat zal maandag wel besproken worden.'

De trainer maakt zich ook zorgen om zaken als de veiligheid. 'Het lijkt me niet handig als 50.000 mensen in of rond de Arena moeten wachten totdat Feyenoord is afgelopen. En wat denk je van al onze fans die in de stad gaan kijken?'

null Beeld epa
Beeld epa
null Beeld epa
Beeld epa
null Beeld anp
Beeld anp
null Beeld anp
Beeld anp
Meer over