KLEINKUNST

Erik van Muiswinkel en Diederik van Vleuten spelen de laatste voorstellingen van Mannen van de Wereld. Vanavond in Steenwijk (De Meenthe), vrijdag in Uden (Markant), maandag in Haarlem (Stadsschouwburg)....

Herman Finkers geeft in Kalm aan en rap een beetje een onthaastingscursus. Hij bekijkt de wereld vanaf de toppen van het Limburgse heuvellandschap en krijgt steun van Maria en de fanfare. Vanavond t/m zaterdag in Gouda (Schouwburg), 16 t/m 20 maart in Deventer (De Leeuwenbrug). Jeroen van Merwijk heeft zijn beste liedjes bij elkaar geharkt voor het programma Van Merwijk Werkt! Vanavond in IJmuiden (Stadsschouwburg Velsen), vrijdag en zaterdag in Gouda (Schouwburg).

Taalkunstenaar Frank van Pamelen laat het ongerijmde rijmen in Planken Wambuis. Vrijdag in Hoofddorp (Het Oude Raadhuis), zaterdag in Nijmegen (Steigertheater), 19 maart in Hilversum (Tejater Achterom). 'Een light verse dichter die bewijst dat wetenschap leuk kan zijn.' (Patrick van den Hanenberg)

In Hype laten De Vliegende Panters als drie gelikte zakenmensen zien hoe je de markt naar je hand kunt zetten. Vrijdag in Barendrecht (Het Kruispunt), zaterdag in Lochem (Schouwburg). 'Direct vanuit stand bespringen ze hun prooi.' (PvdH)

Maarten van Roozendaal zingt liedjes in de traditie van Ramses Shaffy. Samen met contrabassist Egon Kracht speelt hij Kerstmis in April. Vanavond in Rotterdam (Zuidplein), vrijdag in Alpen aan de Rijn (Parktheater). 'Een chroniqueur van het dagelijkse leven, met een scherp oog voor wrange details.' (PvdH)

Hans Dorrestijn viert Oud en Nieuw met Frans Ehlhart speelt in een enigszins treurig hotelletje in de Ardennen. Maar de sombere ondertoon wordt overstemd door het plezier die de samenwerking oplevert. Vanavond in Winschoten (De Klinker), vrijdag in Ede (De Reehorst), 17 maart in Zwolle (Odeon). 'Dorrestijn levert zijn beste theater-prestatie.' (PvdH)

Kees Torn leeft in een bolwerk van dagdromen, fantasie en improductief verlangen. In Plek Zat gunt hij het publiek een kijkje in zijn wondere wereld. Vanavond in Spijkenisse (De Stoep), vrijdag in Etten-Leur (De Nobelaer), zaterdag in Medemblik (Bonifacius Kerk), 17 maart (met Vincent Bijlo) in Schiedam (Theater aan de Schie). 'Er is in de generatie van Torn geen enkele cabaretier te vinden met zo'n feilloos taalgevoel.' (PvdH)

Amsterdam

Vleugelkomiek Hans Liberg staat t/m 13 maart met Nieuwe Show in het Nieuwe de la Mar Theater. De winnaar van de Emmy Award 1997 heeft zich laten beïnvloeden door de publiekgerichte stand up comedy. 'Liberg is zijn grote voorbeeld Victor Borge voorbij.' (PvdH)

Arthur Umbgrove begon als stand up comedian, maar bewees zich vooral, met steun van pianist Alberto Klein Goldewijk, als zanger in het 'cabarock-genre'. Twee straten verder is een cabaret-concert op basis van de gelijknamige cd. Van 17 t/m 20 maart in De Kleine Komedie.

Astrid Seriese zingt in Weep sfeervolle ballads, poëtische popsongs en warmbloedige blues, begeleid door een unplugged kwartet. Van 14 t/m 16 maart in De Kleine Komedie.

Meer over