KLEINKUNST

Op 18 en 19 mei wordt een verkorte versie van Neuk het Systeem van Theo Maassen voor televisie opgenomen in De Kleine Komedie....

Amsterdam

Van 20 t/m 24 mei spelen Lebbis en Jansen de laatste voorstellingen van Lange halen, gauw thuis in De Kleine Komedie. De krant is niet meer het keurslijf voor hun programma, maar ze halen nog steeds genoeg uit de dagelijkse actualiteit om iedere avond andere accenten te leggen. 'Het is bijna niet te geloven, maar er vallen heuse stiltes in het programma van de Amsterdamse lawaai-jongens.' (PvdH)

Tournee

Bert Visscher is in Voor ons hoeft het niet de stationschef van het verlaten stationnetje van Fisk. Vanavond, vrijdag en zaterdag in Zoetermeer (Stadstheater), van 20 t/m 24 mei in Rotterdam (Theater Luxor). 'In de langzame conferences komt Visscher behoorlijk dicht in de buurt van Toon Hermans in zijn beste tijd. Net als zijn grote voorbeeld eens heeft gedaan, beschrijft Visscher het kamperen als een ware marteling. Het is echter geen plagiaat, maar het vervolmaken van een topnummer.' (PvdH)

Brigitte Kaandorp stelt in haar programma En Kunstwerk geen vragen, maar geeft heldere antwoorden en tips: 'Van groots en meeslepend leven ga je dood, dus laat Van 't Hek de klere krijgen. Vanavond en vrijdag is Kaandorp in Haarlem (Stadsschouwburg), zaterdag in Rijswijk (Schouwburg), op 22 en 23 mei in Zwolle (Odeon). 'Kaandorp kan nog steeds melig kletsen over kleine dingen. Maar ze gaat verder dan gezellige leuterpraat, ze neemt ook stelling. En met de steun van het uitstekende trio o.l.v. Dick Kuijs in de rug, komt ze tot een paar fraaie chansons. Brigitte Kaandorp is weer zeker van haar zaak.' (PvdH)

Meer over