KLEINKUNST

Traditiegetrouw gaat de groep Niet Uit Het Raam aan het eind van het seizoen zingen. De liedjes uit 'Afgeragd', aangevuld met toppers uit vorige programma's, komen aan bod in NUHR Luisteren....

Amsterdam

Na een hectisch televisie- en theaterseizoen heeft Karin Bloemen behoefte om even afstand te nemen van de overtreffende trap en de neiging tot bombast die haar shows kenmerken. Six Late Nights heet de serie die zij in de Kleine Komedie speelt. Anderhalf uur pure muziek. Eén microfoon, één jurk, en alleen pianist Ronald Kool. Op 22 en 23 mei om 12 uur 's nachts zijn de laatste twee afleveringen.

Al tien jaar lang biedt het Amsterdamse café restaurant Kapitein Zeppos een podium voor variété uit vervlogen jaren van het Antwerpse, Parijse en Amsterdamse uitgaansleven. De eerste liedjes werden gezongen door de kelners en serveesters van het etablissement, maar al spoedig meldden zich ook professionele artiesten. Op 25 mei wordt het café chantant - met het Hollandse levenslied, musicalhits, Jacques Brel-repertoire en tv-tunes - voor één keer verplaatst naar Paradiso. Muzikale ondersteuning o.l.v. Jan Robijns, bekend van de Izzies.

Rotterdam

Harrie Jekkers wroet in zijn jarenvijftig-jeugd met Het Geheim van de Lachende Piccolo. Twee levenshoudingen botsen, die van de man die in de jaren vijftig van zijn ouders heeft geleerd dat je je handen uit de mouwen moet steken, tegenover die van Rick, zijn oude kameraad. Rick vindt dat hij zich al inspant als hij zijn baard laat groeien en komt alleen uit zijn luie stoel om een 'bruine pretpaal' uit de ijskast te halen. In het Luxor Theater, van 27 mei t/m 7 juni.

Fay Lovsky & La Bande Dessinée zijn aan het eind van de tournee van Tadaa!. Vanavond in Eindhoven (Muziekcentrum), 23 mei in Middelburg (Stadsschouwburg), 28 mei in Gouda (Schouwburg) en 30 mei in Breda (Chassé Theater). 'De speelse sfeer wordt benadrukt door de aparte instrumenten, zoals de theremin, het maffe geluidsgolvenapparaat dat klinkt als een zingende zaag, een doosje met krekelgeluiden, en nog een zak vol muzikale snuisterijen. Geen enkel chagrijn is tegen Tadaa! bestand.' (Patrick van den Hanenberg)

Meer over