KLEINKUNST

Theo Joling bewerkte het verhaal 'The System of Doctor Tarr and Professor Fether' van Edgar Allen Poe. Vreemde klanken uit een psychiatrische inrichting, aria's en dwaze voordrachten in de muziektheatrale voorstelling Teerr en Feer....

Amsterdam

Hetty Feteris, Myriam Mulder en Oscar Siegelaar, de drie finalisten van het Leids Cabaret Festival 1997 spelen van 1 t/m 5 april hun finale-programma in Theater Bellevue, Amsterdam. 'Hetty Feteris staat erbij alsof ze voor de duvel niet bang is, en zingt goed. Zij is slim genoeg om haar beperkingen te kennen. Zo laat zij het schrijven van de (zeer geslaagde) liedteksten over aan anderen. Jasperina de Jong en Adèle Bloemendaal hebben ook nooit een liedtekst op papier gekregen. En in de kwaliteitshoek van die dames zou Hetty Feteris wel eens terecht kunnen komen.' (Patrick van den Hanenberg)

Het Groot Niet Te Vermijden is een bijzondere feestband, maar al lang niet meer het onbekommerde 'coverbandje' van weleer. Back in Town wordt gespeeld in De Kleine Komedie, van 1 t/m 5 april. 'The Magical Mystery Tour, de katholieke hoogmis, boerenbruiloft, Ahoy en Concertgebouw door elkaar. Zelfs de gordijnen konden aan het slot niet meer stil blijven hangen.' (PvdH)

Utrecht

In Poppe & Vermaecke doorbreken de geluidsbarrière laat het clownsduo Han Donkers en Lieven Slabbinck zien hoe Nederland en Vlaanderen eruit ziet als de zeespiegel vijf meter stijgt. Een hoop onzin, rampspoed, science fiction en folklore. Ton Offerman regisseert. Op 28 en 29 maart in het Werftheater.

Tournee

In Tadaa! door Fay Lovsky & La Bande Dessinée koppelt zangeres Fay Lovsky haar beschaafde, intellectuele achtergrond aan rock 'n roll en 'stoer meedoen met de jongens,' onder wie Joost Belinfante. Vanavond in Bergen op Zoom (De Maagd), zaterdag in Haarlem (Stadsschouwburg), 3 april in Den Helder (De Kampanje).

Muziek, acrobatiek, dans en Fools-humor in het nieuwe programma van Hot & Neon. Zondag in Vlissingen (Arsenaal), op 31 maart in Emmeloord ('t Voorhuys), 2 april in Amsterdam (De Meervaart).

Meer over