KLEINKUNST

Willem Nijholt en Gerrie van der Klei zijn in En nu wij! een artiestenduo dat na vele jaren scheiding nog een keer bij elkaar komt om een aantal artistieke en persoonlijke rekeningen te vereffenen....

Tournee

In Angel Eyes van John Buysman komt jazztrompettist Chet Baker tot leven. De tekst van Jules Deelder gaat in op de dope, de concurrentie tussen blanke en zwarte muzikanten, en de rol van de critici. Vanavond in Hoofddorp (De Meerse), vrijdag en zaterdag in Utrecht (De Blauwe Zaal), 24 november in Doetinchem (Amphion), 25 november in Arnhem (Stadsschouwburg). 'Huiveringwekkend mooi theater.' (PvdH)

Kees Torn leeft in een bolwerk van dagdromen, fantasie en improductief verlangen. In Plek Zat gunt hij het publiek een kijkje in zijn wondere wereld. Vrijdag in Houten (Cultureel Centrum), zaterdag in Hellevoetsluis (Twee Hondjes), 25 november in Zwolle (Odeon), 26 november in Vlissingen (Arsenaaltheater).

Maarten Mourik (ex-Montezuma's Revenge) brengt in Voicemail eigen repertoire en eigenzinnige bewerkingen in het Nederlands, Engels, Suid-Afrikaans en gebarentaal. Vrijdag in Doetinchem (Amphion), zaterdag (première) in Schiedam (De Teerstoof), 22 november in Amersfoort (De Flint).

Amsterdam

Op 23 en 24 november in Frascati tv-opnamen van de Nederlandse Cabaretdagen, met o.a. Arthur Umbgrove, Lebbis en Jansen, Pieter Tiddens en Mylène d'Anjou.

Zondag treedt in het Nieuwe de la Mar Theater de a capella groep Intermezzo eenmalig op met hun internationale programma Under the Rainbow. Op deze avond wordt de nieuwe cd Inside gepresenteerd. Lori Spee is gastsoliste.

De Rode Horde, met oud Cameretten-winnaar Harm-Jan Leemhuis, vertelt in Jongeneel over riolering, landschap en Portugese pony's. Vanavond t/m zaterdag in De Engelenbak.

Hoofddorp

Bloed en Bier van De Bloeiende Maagden is zoeken, vechten, drinken, leven, willen, schoppen, vrijen, neuken, denken, voelen, doen. En dat allemaal op een camping in de vrije natuur op een steenworp afstand van Lille. Vrijdag première in De Meerse.

Leiden

Herman Finkers geeft in Kalm aan en rap een beetje een onthaastingscursus. Hij bekijkt de wereld vanaf de toppen van het Limburgse heuvellandschap en krijgt steun van Maria en de fanfare. Vanavond t/m zaterdag in de Leidse Schouwburg.

Meer over