KLEINKUNST

Onvoorwaardelijk door Innemee & Spaapen (alias Basterd) gaat over twee jongens die aan het eind van hun vakantie door een onhandigheidje in de cel in Bangkok belanden....

Amsterdam

Jenny Arean en Lucretia van der Vloot staan vanavond, vrijdag en zaterdag nog in De Kleine Komedie.

In De Kleine Komedie van 4 t/m 8 november Oh, Johnny, een voorstelling over Johnny Jordaan met Rob van de Meeberg (Johnny), Fred Florusse en Marjolein Sligte. 'Oh Johnny is een boeiende biografische schets. Met beide kanten van de Jordaan: de saamhorigheid en de bekrompen anti-homo mentaliteit.' (Patrick van den Hanenberg)

Alles Mag is een 'tweekamp over drie ronden' waarin Van Houts en De Ket de keuzemanie, de mobiliteitsdwang en de actualiteitspsychose onder de loep nemen. Vanavond, vrijdag en zaterdag in Theater Bellevue.

Tournee

Erik van Muiswinkel en Diederik van Vleuten proberen in Mannen van de wereld 'de kaart van de wereld opnieuw te tekenen en de geschiedenis van de mensheid te herschrijven.' Regie: Pieter Bouwman. Vanavond in Veldhoven (De Schalm), zaterdag in Heerenveen (Posthuis), 5 (première) en 6 november in Delft (De Veste).

Door het opstappen van Eric Brey bij Purper kwam er ruimte voor nieuwe muzikanten. Martin van Dijk en Tom Barlage nemen zijn plek in. Nieuw is ook zanger/danser Perry Dossett in het programma Sixpack. Vanavond in Gorredijk (De Skans), morgen in Emmeloord ('t Voorhuys), zaterdag en zondag (première) in Amsterdam (Stadsschouwburg).

De Limburgse bard Gé Reinders beheerst de subtiele taalnuances en houdt zich in zijn liedjes vooral aan de huiselijke onderwerpen en de Limburgse wijsheden: Wen werke 'n verke woor, dan waas 't allang gesjlach. Hij staat met Man van 'n kleine sjtad vrijdag en zondag in Venlo (Maaspoort), zaterdag in Oud Zevenaar (De Lantaarn).

Boudewijn de Groot doet in Een Nieuwe Herfst een greep uit zijn hitreservoir en zingt nieuwe nummers. Natuurlijk met teksten van Lennaert Nijgh. De zevenmans-begeleidingsgroep staat o.l.v. Jacob Klaasse (ex-Doe Maar). Vanavond in Deventer (De Leeuwenbrug), vrijdag in Groningen (De Oosterpoort), 2 en 3 november in Rotterdam (Luxor), 4 november in Veenendaal (De Lampegiet), 5 november in Bussum ('t Spant).

Meer over