KLEINKUNST

De nadrukkelijke aanwezigheid van leerlingen smoorde een glanzende loopbaan als leraar wiskunde in de kiem, maar als cabaretier van het droge soort heeft Reinder van der Naalt zijn plek gevonden....

Tournee

Jeroen van Merwijk heeft zijn beste liedjes bij elkaar geharkt voor het programma Van Merwijk Werkt! Vanavond in Drachten (De Lawei), vrijdag in Wageningen (Schouwburg), 27 januari in Lochem (Schouwburg). 'De meester van het ironisch-romantische genre.' (Patrick van den Hanenberg)

In De Doorwerkers van Bert Klunder geeft Meester de Windt een vlammende afscheidsspeech als hij vol wrok na twintig jaar het onderwijs verlaat. Vrijdag in Houten (De Kring), zaterdag in Culemborg (De Fransche School), 26 januari in Sittard (Stadsschouwburg).

Montezuma's Revenge geeft in de snelle a capella show In Pursuit of Pleasure een beeld van het jachtige leven in de stad, familiebanden en uiteenlopende liefdesrealties. Vrijdag in Vlaardingen (Stadsgehoorzaal), zaterdag in Drachten (De Lawei), zondag in Sittard (Stadsschouwburg).

In Angel Eyes van John Buysman komt jazztrompettist Chet Baker tot leven. De tekst van Jules Deelder gaat in op de dope, de concurrentie tussen blanke en zwarte muzikanten, en de rol van critici. Vanavond in Heerlen (Stadsschouwburg), zaterdag in Rotterdam (Bibliotheektheater), zondag in Eindhoven (Stadsschouwburg), 29 januari in Vlissingen (Arsenaaltheater). 'Huiveringwekkend mooi theater.' (PvdH)

Amsterdam

Dertig jaar na zijn start in het voormalige Shaffytheater, met Bram Vermeulen, keert Freek de Jonge in zijn eentje terug naar wat nu Felix Meritis heet, met het feuilleton De Grens. Per avond speelt Freek twee voorstellingen. Hij behandelt het onderwerp 'Zinloos Geweld' vanavond t/m zaterdag, 28, 29 en 30 januari en 2 t/m 4 februari. Op 7 februari zendt de VPRO-televisie het programma uit.

Dertig jaar na zijn eerste bundel Treitertrends Leest Kees van Kooten zich voor, op 25 januari in De Kleine Komedie.

Erik van Muiswinkel en Diederik van Vleuten hebben nog zestig reprise-voorstellingen van Mannen van de Wereld aan hun tournee vastgeplakt. Van 26 t/m 30 januari en 2 t/m 6 februari in De Kleine Komedie.

Van 24 t/m 26 speelt Maarten Mourik (ex Montezuma's Revenge) zijn programma Voicemail in Theater Bellevue. Hij zingt en vertelt in het Nederlands, Engels, Zuid-Afrikaans en in gebarentaal.

Leiden

To Others To One is het nieuwe programma van Matilde Santing & The Whole Band. Nieuwe nummers en covers. Vanavond en vrijdag (première) in de Leidse Schouwburg.

Meer over