KLEINKUNST

In Taboe geeft het trio Niet Schieten antwoord op vragen als: 'Wat gebeurt er als kerkhaan zijn gouden knuppel in het hoenderhok gooit?', en 'Waarom zit mijn haar zo gek als het heeft gewaaid?' Regie: Hetty Heyting....

Tournee

De Nieuwe Snaar brengt met Famineurzeven muzikaal variété. De drie Vlaamse malloten bespelen vrijwel elk instrument en beheersen elke muziekstijl. Vanavond in Rotterdam (Luxor), vrijdag in Emmeloord ('t Voorhuys), zaterdag in Gemert (De Eendracht), op 11 november in Tiel (Agnietenhof). 'De Nieuwe Snaar is zonder meer de leukste muzikale act die op dit moment rondloopt in de Lage Landen.' (Patrick van den Hanenberg)

In De Rode Kamer van Echte Mannen strijden grote namen uit het Russische verleden, zoals Stalin, Trotski en Raspoetin om een plek in het Herinneringstehuis. Vanavond in Naaldwijk (De Naald), vrijdag in Groningen (Het Kruithuis) 'Echte Mannen kunnen uitstekend overweg met licht getoonzette zware onderwerpen. De Rode Kamer is plezierig intrigerend toneel-cabaret.' (PvdH)

De centrale vraag in Wallebakken is of het niet eens tijd wordt dat er over Reinder van der Naalt, net als over Tineke, Willem Duys en generaal Couzy een biografie geschreven moet worden. Vanavond in Zoetermeer (Stadstheater), op 11 november in Emmen (de Muzeval), op 13 november in Naaldwijk (de Naald). 'Van der Naalt is een van de laatste vertegenwoordigers van de lulligheid, die in de eerste plaats een plezierig potje vermaak willen voorschotelen. Niet helemaal het niveau van Finkers, maar Van der Naalt heeft als zelfverzekerde sukkelaar een eigen meligheid ontwikkeld.' (PvdH)

In Platina staan zangeres Mylène d'Anjou en pianist Wim Boor als het duo Bo & Cees naast elkaar. Het dertigjarig bestaan van het tweetal wordt gevierd met een cd. De stemming wordt steeds grimmiger. Vanavond in Middelburg (Stadsschouwburg), vrijdag in Hoogeveen (de Tamboer), zaterdag in Hoofddorp (Oude Raadhuis), op 11 november in Baarn (de Speeldoos), op 13 november in Delft (de Veste).

Amsterdam

Onvoorwaardelijk door Innemee & Spaapen (alias Basterd) gaat over twee jongens die aan het eind van hun vakantie door een onhandigheidje in de cel in Bangkok belanden. Regie: Hans Riemens. Vanavond t/m zaterdag in Bellevue.

Alle voorstellingen van Scherven door Youp van 't Hek en Rens van der Zalm in De Kleine Komedie van 11 november t/m 20 december zijn uitverkocht.

No Place for Jennifer is een vrouwelijke a capella groep. In Vocomotion Pictures worden verschillende fasen uit het leven van een vrouw bezongen. Eigen materiaal en covers als 'She's leaving home' en 'You can't hurry love'. Zondag in De Kleine Komedie.

Meer over