KLEINKUNST

In het derde programma van Crème Fraîche wordt naar het verband gezocht tussen misdaad en hartstocht. Met Crème Passionnel staat het kwartet vanavond en vrijdag in Arnhem (Posttheater), zaterdag (première) in Hoofddorp (De Meerse), op 4 februari in Sneek (Amicitiatheater), op 5 februari in Drachten (De Lawei)....

Tournee

Diederik van Vleuten en Erik van Muiswinkel schrijven met Mannen van de Wereld hun eigen versie van de wereldgeschiedenis, met een hoofdrol voor natuurvolken, Boudewijn Büch en Jan Pronk. Vanavond in Kampen (Stadsgehoorzaal), zaterdag in Leeuwarden (De Harmonie), op 5 februari in Deventer (Schouwburg). 'Het lukt ze om het naïeve gelijk van de romanticus te relativeren zonder het belachelijk te maken en het brute gelijk van de grote mond met een stevige schaaf te lijf te gaan zonder het geheel van tafel te vegen. Het tweetal heeft een waar wereldprogramma gemaakt.' (Patrick van den Hanenberg)

In Planken Wambuis van Frank van Pamelen wordt het ongerijmde gerijmd en het ongeremde geremd. Van Pamelen is een taalwetenschapper met humor. Vanavond en vrijdag in Den Haag (Pepijn), zaterdag in Leiden (Kapelzaal), op 3 februari in Zutphen (De Hanzehof).

Paul van Vliet is weer terug na een musicaluitstapje met My Fair Lady en een jaar opfrisverlof. In Waar waren we gebleven is Van Vliet persoonlijker dan ooit. Vanavond t/m zaterdag in Amstelveen (Cultureel Centrum), op 3 en 4 februari in Amersfoort (De Flint). 'Van Vliet bewijst dat je als oudere cabaretier steeds bitser en strijdlustiger kunt worden, zonder de gevoeligheid te vertrappen.' (PvdH)

Vincent Bijlo gooit zijn kont tegen de krib. In Tegen gaat hij te keer tegen de auto, de spoorwegen, Henk Spaan en Harry Vermeegen, jonge kaas en ook belegen, en het blindeninstituut. Vanavond t/m zaterdag in Amsterdam (Bellevue), op 4 en 5 februari in Utrecht (Stadsschouwburg). 'Hij staat er volkomen ontspannen bij, en kan op die manier tussen de grappen en vriendelijke grofheid door toch de grote thema's intelligent en scherp aanpakken.' (PvdH)

Amsterdam

Marcel Verreck heeft het in Een Wondermiddel over de rusteloze mens die in de richting van de eeuwwisseling tolt, op zoek naar de Steen der Wijzen. Van 3 t/m 7 februari in Theater Bellevue. 'Verreck werkt de voorbeelden van de waanzin en contactgestoordheid geestig en geraffineerd uit.' (PvdH)

'The King of Fools' Jango Edwards staat met zijn bizarre slapstickshow MUM van 2 tot en met 8 februari in het Cosmic Theater.

Op zijn veertigste debuteerde tuinman/stalknecht/zeeman/zanger Alex Roeka met de cd Zee van Onrust. Inmiddels heeft hij veertig nummers geschreven die deel uitmaken van zijn autobiografische liederencyclus. Zondag in Theater Bellevue.

Meer over