KLEINKUNST

Liesbeth List, La Grande Dame de la Chanson, staat op 19 en 20 januari in het Nieuwe de la Mar met Noach....

Amsterdam

Waar je bang voor bent gebeurt niet. Met deze gedachte heb je een zorgeloos leventje. Tot je er achter komt dat er vervelende dingen gebeuren die je van tevoren niet hebt verzonnen. Marcel Boon maakt hierover grappen in Stengelvrees. Van 21 t/m 25 januari in Theater Bellevue.

In zijn vorige theatershow koos Raymond van het Groenewoud de Minister van Ruimtelijke Ordening als alter ego. Nu is die van Landsverdediging aan de beurt. Tot en met zaterdag in De Kleine Komedie.

Utrecht

Vorig seizoen liet zij het op het laatste moment afweten. Nu probeert Nelleke Burg het opnieuw. Zelfgeschreven liedjes en conférences. Kleine observaties van een 40-plusser. Vanavond in Den Bosch (Theater a/d Parade), vrijdag in Utrecht (Stadsschouwburg).

Tournee

Het vorige programma van Jeroen van Merwijk kende als verwarrende ondertitel 'Afscheidstournee'. Nu speelt hij Het Podiumbeest is Terug. Arrogante statements en surrealistische grappen, zwartgalligheid en romantiek, met als motto 'Een dag niet gelachen is een dag niet gehuild.' Vanavond in Eindhoven (Stadsschouwburg), vrijdag in Tiel (Agnietenhof), van 21 januari t/m 25 januari in Amsterdam (De Kleine Komedie).

Samen met Mathilde Santing en Astrid Seriese maakte Julya Lo'ko de concerttour 'The Good Thing'. Nu staat de zangeres van Molukse afkomst er alleen voor. Naast eigen materiaal zingt zij in het theaterconcert Colour me Forever nummers van o.a. Joan Armatrading, Lennon/McCartney en Alanis Morisette. Introvert en explosief, westerse pop met een sterk oosterse klank. Vrijdag in Enschede (Twentse Schouwburg), zaterdag in Zevenaar (De Bommersheuf), zondag in Amsterdam (De Kleine Komedie).

Als Ruth Jacott naar haar mening wordt gevraagd, luidt het antwoord: 'Ik heb niets te zeggen, dus zing ik het.' Tot half april trekt zij met een stevige band, vier achtergrondzangers en een dansformatie door het land. Zaterdag in Etten-Leur (De Nobelaer), 20 januari in Amsterdam (RAI), op 24 en 25 januari in Rotterdam (Luxor).

Tetske van Ossewaarde speelt vanavond in de Stadsschouwburg de hoofdrol in de musical Anything Goes van Cole Porter, die zich afspeelt aan boord van een oceaanstomer op weg naar Amerika. Een show vol (tap)dans en muziek. Met onsterfelijke nummers als 'You are the top', 'Anything Goes' en 'I get a kick out of you'.

Meer over