KLEINKUNST

Zes jaar geleden werd Amsterdam opgeschrikt door een verzameling rauwe New Yorkse stand up comedians. Het genre is inmiddels totaal ingeburgerd....

Amsterdam

Tournee

Volgens Bral en Bontebal ligt in Den Haag 'de kak niet enkel op straat, maar loopt er ook te shoppen.' Sjaak Bral is een brutale jonge hond, Bontebal een droogkomische oudere jongere. Bral & Bontebal klappen uit de Haagse school is een Haags avondje 'lache voor wènag.' Vanavond in Apeldoorn (Gigant), op 14 september in Amsterdam (De Kleine Komedie).

Langzaam maar zeker schuiven Acda & De Munnik op van kleinkunstenaars naar popmuzikanten. Op Voorraad is een concert met band, met veel aandacht voor de nummers van de tweede cd Naar Huis. Vrijdag in IJmuiden (Het Witte Theater), op 16 september in Heilo (Buk Buk).

Lenette van Dongen is in Jagadamba een vrouw die aan acht dagen per week nog te weinig heeft. Ze doet een wanhopige poging om rust in haar hoofd te krijgen. Vanavond in Baarn (De Speeldoos), vrijdag en zaterdag in Zaltbommel (De Poorterij), 16 t/m 19 september in Leiden (Schouwburg).

Lebbis en Jansen hebben het programma Overdrijf, dat vorig seizoen zo goed werd ontvangen hernomen. Vrijwel elke avond ziet het programma er iets anders uit. Het tweetal is het bewijs dat ook stand up comedy diepgang kan hebben. Vanavond t/m zaterdag in Amsterdam (De Kleine Komedie), op 16 september in Eindhoven (Stadsschouwburg). 'Programma's van het Amsterdamse duo hebben niet meer de achtbaansnelheid van hun eerste jaren, maar zij zijn nog steeds sneller, geestiger en verwarrender dan de meeste cabaretcollega's' (PvdH)

Thomas van Luyn maakte deel uit van het succesvolle cabaretduo Ajuinen en Look, dat door een langdurige ziekte van zijn partner voortijdig ophield te bestaan. Van Luyn probeert het nu zonder tegenspeler in Fanfare! Vrijdag in Deventer (Theater Bouwkunde), zaterdag in Houten (Cultureel Centrum), 15 t/m 19 september in Amsterdam (De Kleine Komedie).

Meer over