KLEINKUNST

Willem Nijholt en Gerrie van der Klei schitteren in En nu wij, waarin ze een theaterduo spelen dat na veel onmin weer een keer samen optreedt....

Tournee

Kees Torn leeft in een bolwerk van dagdromen, fantasie en improductief verlangen. Maar daar is het wel alleen, dus is het zaak om er een keer op uit te trekken en alles wat hij tegenkomt en iedereen die hij ontmoet zijn bolwerk in te slepen, want daar is genoeg ruimte. Plek Zat wordt geregisseerd door Onno Innemee en Robert Spaapen. Vrijdag in Asten-Heusden (Unitas), zaterdag in Heerenveen (Posthuis), van 3 t/m 7 november in Amsterdam (De Kleine Komedie) - 4 november première.

Een cabaretier is tegenwoordig niet meer tevreden met alleen succes in het theater. Dus worden in navolging van Acda & De Munnik liedjes-cd's gemaakt. Brigitte Kaandorp heeft er zelfs een heel programma omheen gemaakt, getiteld CD Opname. Samen met een band speelt zij klassiekers als 'Koeien', en 'Was ik maar jouw radiografisch bestuurbare zeilboot'. Vrijdag in Roosendaal (De Kring), zaterdag en zondag in Maastricht (Theater a/h Vrijthof). 'De optimistische Kaandorp voorspelt dat ze met de cd 'drie keer over Borsato heen gaat'. Aan de kwaliteit zal het niet liggen.' (PvdH)

Het theaterconcert Promises van Lori Spee is gebaseerd op de gelijknamige cd. Met eigen werk en in het Engels vertaalde nummers van Herman van Veen. Vrijdag in Zwolle (Odeon), zaterdag in Bergeijk (De Kattendans).

Vele stijlen, vele talen. Dat is Generous Mood van zangeres/saxofoniste Marlies Helder. Zij heeft een van de beste begeleidingsgroepen achter zich staan, met toetsenist Bas Odijk en meesterdrummer Pierre van der Linden. Vrijdag in Roermond (CK Theater), zaterdag in Purmerend (De Purmaryn), 3 november in Oosterhout (De Bussel).

It's Uncanny van The Weird Sisters is het resultaat van een lange vriendschap tussen Kath Burlinson en Alison Goldie, ranzige seksuele escapades, karrenvrachten drugs van twijfelachtige kwaliteit, een jeugd vol verdwenen vaders en alternatieve therapieën. Vanavond t/m zaterdag in Arnhem/Festival Images (Musis Sacrum), 3 t/m 7 november in Amsterdam (Bellevue).

In Kameleon zingt Karin Bloemen alle nummers van de gelijknamige cd. Tussendoor hangt Bloemen een paar keer ouderwets de idioot uit als Jordanese smartlappenzangeres of geflipte jazz-vocaliste. Vanavond in Gouda (Schouwburg), 3 en 4 november in Haarlem (Stadsschouwburg). 'Een geslaagd compromis tussen show en eenvoud.' (PvdH)

In De Doorwerkers speelt Bert Klunder Meester de Windt, die twintig jaar van zijn leven als leraar in het middelbaar onderwijs heeft gewerkt. Op het hoogtepunt van zijn carrière raakt hij overspannen. Tijdens de jaarlijkse ouderavond neemt De Windt op dramatische manier afscheid. Vanavond in Deventer (De Leeuwenbrug), vrijdag en zaterdag in Rotterdam (Zuidplein), 4 november in Hoorn (Het Park). 'Keihard en vreselijk geestig.' (PvdH)

Amsterdam

Nog tot en met zaterdag in Theater Carré Paul van Vliet met zijn show Waar waren we gebleven.

IJmuiden

Vorig jaar won Eric van Sauers met overmacht het cabaretfestival Cameretten. Deze stand up comedian uit de Toomler-school heeft van zijn one liners soepele verhalen gemaakt waarin hij een speciale plek reserveert voor Surinaamse Nederlanders. Eric van Sauers is Eric van Sauers wordt geregisseerd door Koos Terpstra. Vanavond en vrijdag (première) in Het Witte Theater.

Meer over