KLEINKUNST

Tien jaar was Maarten Mourik als tekstschrijver/componist de drijvende kracht achter de a capella-groep Montezuma's Revenge. In Kind Person, Cold Person wordt hij begeleid door Stijn van der Loo (van Intermezzo) en Bart Wolvekamp....

Amsterdam

In Platina vieren zangeres Mylène d'Anjou en pianist Wim Boor hun 30-jarig jubileum als revueduo. Ze zijn muzikaal met de tijd meegegaan. Naarmate de feestavond vordert wordt de stemming grimmiger. Vanavond t/m zaterdag in De Kleine Komedie.

Jenny Arean en Lucretia van der Vloot met een nieuw programma, geschreven door o.a. George Groot. Lyrische duetten, grove onderonsjes en twistgesprekken. Van 21 oktober t/m 1 november in de Kleine Komedie.

Tournee

Zanger/gitarist Marcel de Groot is op tournee met Manen Kweken. Sterke associaties met een vorige generatie komen boven in de nummers waarvoor Marcel de Groot de muziek schreef en Lennaert Nijgh, de hofdichter van zijn vader Boudewijn de Groot, de teksten. Zaterdag in Den Haag (Diligentia), 23 oktober in Amersfoort (de Flint), 24 oktober in Haarlem (Stadsschouwburg).

Hans Klok met Magic Live on Stage, vanavond in Zoetermeer (Stadsstheater), zaterdag in Roermond (De Oranjerie), 23 en 24 oktober in Amsterdam (Rai).

Cabarestafette, de etalagevoorstellingen van nieuw cabarettalent is vanavond in Heerlen (Stadsschouwburg), vrijdag in Venray (de Beejekurf), dinsdag in Sittard (Stadsschouwburg) en woensdag in Weert (Munttheater). Te zien zijn Hetty Feteris, Kees Torn, Mylène d'Anjou en Pieter de Rijk.

Fay Lovsky & La Bande Dessinnée brengen met Tadaa! lichtvoetig muzikaal topamusement. Vanavond in Vlaardingen (Stadsgehoorzaal), vrijdag in Emmen (de Muzeval), zaterdag in Hoofddorp (de Meerse), 22 oktober in Naaldwijk (de Naald).

Meer over