KLEINKUNST

Diederik van Vleuten en Erik van Muiswinkel schrijven met Mannen van de Wereld hun eigen versie van de wereldgeschiedenis, met een hoofdrol voor natuurvolken, Boudewijn Büch en Jan Pronk....

Tournee

Hans Liberg werkt in De Vier Jaargetijden een groot aantal componisten af uit verschillende eeuwen. Vanavond, vrijdag en zaterdag in Zwolle (Odeon), 31 mei en 1 juni in Haarlem (Stadsschouwburg). 'Liberg fladdert op blote voeten door zijn zelfgemaakte muzikale speeltuin. Een bijzondere kunstenaar die een vermakelijk kunstje flikt.' (Patrick van den Hanenberg)

Waardenberg & De Jong combineren banaliteiten met schoonheid in Bandkaai. Vanavond, vrijdag en zaterdag in Leiden, 3 en 4 juni in Arnhem (Schouwburg).

Theo Maassen speelt in Ruwe Pit een stripheld met stevige teksten als 'Hier pak aan schobbejak! Je verdiende loon.' Vanavond in Alkmaar (De Vest), vrijdag in Rotterdam (Theater Zuidplein), zaterdag in Helmond ('t Speelhuis), 2 en 3 juni in Utrecht (Stadsschouwburg).

Het cabarettrio Niet Schieten speelt het liedjesprogramma Liplezen vrijdag en zaterdag in Den Haag (Pepijn) en het liedjes/conférenceprogramma Taboe op 3 juni in Haarlem (Stadsschouwburg), 4 juni in Eindhoven (Stadsschouwburg).

Frank Boeijen speelt in het theaterconcert Vaderland oude hits en nummers van de cd 'Vaderland', die hij opnam na een lange reis door het Verre Oosten. Vanavond in Utrecht (Vredenburg), vrijdag in Naaldwijk (De Naald), zaterdag in Haarlem (Concertgebouw). 'Een verfrissende mix van Oosterse melodielijnen en Westerse pop.' (PvdH)

Lenette van Dongen is in Jagadamba een vrouw die aan acht dagen per week nog te weinig heeft. Ze doet een wanhopige poding om rust in haar hoofd te krijgen. Vanavond in Utrecht (Stadsschouwburg), 3 en 4 juni in Gouda (Schouwburg). 'Van Dongen heeft een mooi verhaal te vertellen en dat doet ze vrijwel vlekkeloos' (PvdH)

Amsterdam

Bert Visscher is in Voor ons hoeft het niet een oude stationschef op een stationnetje, waar al drie jaar geen trein meer is gestopt. Vanavond, vrijdag en zaterdag in De Kleine Komedie.

De muzikale clowns Mini & Maxi staan t/m 27 juni (behalve zondag en maandag) met de voorstelling Split in het Nieuwe de la Mar Theater. In dit programma spelen Karel de Rooij en Peter de Jong twee sleetse variété-artiesten, die uit hun slaperige bestaan worden opgeschrikt door de komst van een jonge, ambitieuze circusvrouw (Marie-Josée Joore). 'Wereldclowns.' (PvdH)

Van 2 t/m 6 juni spelen de vier finalisten van het Amsterdams Kleinkunst Festival hun programma nog een keer in Theater Bellevue. Vooral de winnaars van de Wim Sonneveld-prijs, het trio Rooyackers, Kamps en Kamps beloven een aanwinst voor het cabaret te zijn. 'In vrijwel alles is het trio tegendraads. De drie malloten doen in hun ideeënkronkels enigszins denken aan het anarchisme van Waardenberg & De Jong.' (PvH)

In De Ploeg bundelen de mannen van Niet Uit Het Raam, Lebbis & Jansen, Han Römer, Titus Tiel Groenestege en Genio de Groot hun krachten. Een bonte groep cabaretiers en theatermakers rekken in Vinger in de Pap de grens op van humor en drama. Zij spelen een familie waarvan je hoopt dat die eigenlijk niet bestaat. Römer en Groenestege als vader en moeder, NUHR als de drie zoontjes, De Groot als diabolische buurman en Lebbis & Jansen komen op visite. Van 2 t/m 13 juni in De Kleine Komedie.

In Kijken of de vloer het houdt speelt de groep N'mbusi vijf jonge mannen met vijf veel te grote ego's in een veel te kleine kamer. Zij voeren een strijd tegen de verveling en tegen elkaar. Vanavond, vrijdag en zaterdag in Bellevue.

Meer over