KLEINKUNST

Vincent Bijlo wil zo graag eens ergens voor zijn. Voor het paarse kabinet, voor de Europese Unie, voor de economische groei tot de dood erop volgt....

PATRICK VAN DEN HANENBERG

Tournee

Thomas van Luyn was de helft van Ajuinen & Look, totdat de andere helft de theaterwereld voor gezien hield. Het duo was muzikaal en geestig. Als solist wil hij het publiek laten stikken van het lachen. 'Een lachtherapiesessie kost toch al gauw 180 gulden. Dan ben je bij mij heel wat goedkoper uit.' Thomas van Luyn speelt Fanfare vanavond in Oldenzaal (Kruimeltheater), vrijdag en zaterdag in Den Haag (Pepijn), 25 t/m 29 in Amsterdam (Bellevue).

Diederik van Vleuten en Erik van Muiswinkel schrijven met Mannen van de Wereld hun eigen versie van de wereldgeschiedenis, met een hoofdrol voor natuurvolken, Boudewijn Büch en Jan Pronk. Vanavond in Amstelveen (Cultureel Centrum), vrijdag in Apeldoorn (Orpheus), zaterdag in Breda (Chassé Theater). 'Het lukt ze om het naïeve gelijk van de romanticus te relativeren zonder het belachelijk te maken en het brute gelijk van de grote mond met een stevige schaaf te lijf te gaan zonder het geheel van tafel te vegen. Het tweetal heeft een waar wereldprogramma gemaakt.' (Patrick van den Hanenberg)

Freek de Jonge bereidt momenteel in het openbaar zijn oudejaarsconférence Papa-razzia voor. Vrijdag in Sneek (Amicitiatheater), zaterdag in Alkmaar (De Vest), 24 november in Veldhoven (De Schalm), 25 november in Spijkenisse (De Stoep), 27 november Bergen op Zoom (De Maagd.)

Hans Liberg werkt in De Vier Jaargetijden een groot aantal componisten af uit verschillende eeuwen. Vanavond in Winschoten (De Klinker), vrijdag en zaterdag in Hilversum (Gooiland), 25 t/m 29 november in Rotterdam (Luxor). 'Liberg fladdert op blote voeten door zijn zelfgemaakte muzikale speeltuin. Een bijzondere kunstenaar die een vermakelijk kunstje flikt.' (PvdH)

Rotterdam

Deze week zijn de voorronden van de 32e aflevering van het cabaretfestival Cameretten begonnen in het Luxor Theater. Die worden vanavond en vrijdag voortgezet. De finale van dit springplankfestival is zaterdag. Het gastoptreden wordt vanavond verzorgd door Kees Torn, vrijdag door Geoff Boyz en zaterdag door Niet Uit Het Raam. De (reeds uitverkochte) finale-avond wordt gepresenteerd door Theo Maassen.

Meer over