KLEINKUNST

Theater Bellevue biedt regelmatig ruimte aan geslaagde producties van de Akademie voor Kleinkunst en nieuwe initiatieven van oud-studenten van de Akademie....

Amsterdam

Voor zijn concert Manen kweken in De Kleine Komedie op zondag en maandag heeft Marcel de Groot een aantal gasten uitgenodigd, die ook hebben meegewerkt aan zijn laatste cd, zoals Ernst Jansz, George Kooymans en Boudewijn de Groot.

Groningen

Het Trio Kloosterboer, dat nooit zal nalaten de medemens te verheffen met vrolijke liederen en gitaarspel, werpt met zijn tweede programma een blik op het eigen verleden. Herinnering, heimwee, liefde, lust, wanhoop en geluk zijn de dragers van Kloosterboers nieuwe cabareteske liederenprogramma Hier gebeurt nooit wat. Op 10 december in De Oosterpoort.

Lelystad

Cabarestafette, de etalagevoorstelling van nieuw cabarettalent, is zaterdag te zien in het Agoratheater. Arthur Umbgrove, Thomas van Luyn en Kees Torn spelen stukjes uit hun programma.

Tournee

In Sop, het debuutprogramma van Sanne Wallis de Vries, presenteert de cabaretière zich als een veelzijdige chaoot, die haarscherp in de gaten heeft wat er aan de hand is. Zowel in de grote wereld als in de tram. Vrijdag en zaterdag in Den Haag (Pepijn), dinsdag in Groningen (Het Kruithuis), 11 december in Voorhout (Voto). 'Deze jonge nieuweling heeft van de puntigheid en de snelle humor van de stand up comedy en de diepgang van het degelijke cabaret een buitengewoon smakelijk geheel gesmeed.' (Patrick van den Hanenberg)

In Doorwerkers speelt Bert Klunder meester De Windt, die twintig jaar voor de zesde klas heeft gestaan. Op het hoogtepunt van zijn carrière raakt hij overspannen. Tijdens de jaarlijkse ouderavond neemt De Windt op een dramatische manier afscheid. Vanavond in Almere Stad (De Metropole), 10 december in Gouda (Schouwburg), 11 december in Drachten (De Lawei).

Meer over