KLEINKUNST

Thomas van Luyn maakte deel uit van het succesvolle cabaretduo Ajuinen en Look, dat door een langdurige ziekte van zijn partner voortijdig ophield te bestaan....

Amsterdam

Crème Fraîche onderzoekt in Crème Passionnel de redenen waarom mensen elkaar om zeep helpen. Van een passionele moord tot euthanasie. Van 22 t/m 26 in De Kleine Komedie. 'Crème Fraîche straalt een enorme lol uit. Maar als cabaretiers van het klassieke soort gooien ze tussen alle grollen ook een paar ons ernst en vermaningen de zaal in. Ze tonen het kwaadaardig zachte gezicht van geweld: een pistool met geluiddemper.' (Patrick van den Hanenberg)

Tournee

De Ploeg is een samenwerking van de drie mannen van Niet Uit Het Raam, regisseur Genio de Groot, plus Titus Tiel Groenestege en Han Römer. In Vinger in de Pap wordt het grensgebied tussen cabaret en toneel een mijnenveld. Een familiedrama waarin bloed en tranen vloeien. Vrijdag in Groningen (Stadsschouwburg), maandag première in Amsterdam (De Kleine Komedie), 23 september in Leeuwarden (De Harmonie), 24 september Zwolle (Odeon).

Langzaam maar zeker schuiven Acda & De Munnik op van kleinkunstenaars naar popmuzikanten. Op Voorraad is een concert met band, met veel aandacht voor de nummers van de tweede cd 'Naar Huis'. Vrijdag in Alkmaar (De Vest), zaterdag in Dordrecht (Bibelot), zondag in Hoogwoud (Theater Promotie), 22 september in Enschede (Twentse Schouwburg), 23 september in Steenwijk (City Theater).

Lenette van Dongen is in Jagadamba een vrouw die aan acht dagen per week nog te weinig heeft. Ze doet een wanhopige poging om rust in haar hoofd te krijgen. Vanavond, vrijdag en zaterdag in Leiden (Schouwburg), 22 t/m 26 september in Den Haag (Diligentia). 'Van Dongen heeft een mooi verhaal te vertellen en dat doet ze vrijwel vlekkeloos' (PvdH)

Theo Maassen speelt in Ruwe Pit de stripheld met stevige teksten als: 'Hier pak aan schobbejak! Je verdiende loon.' Vrijdag in Hoofddorp (De Meerse), zaterdag in Schiedam (Theater aan de Schie), 22 september in Maastricht (Theater aan het Vrijthof), 23 september in Tilburg (Schouwburg).

Karin Bloemen gaat op stap met een band en achtergrondzangeressen. In het programma Kameleon veel liedjes van de gelijknamige cd. Vanavond première in Hoofddorp (De Meerse), 22 september in Nijmegen (Stadsschouwburg), 23 en 24 september in Dordrecht (Kunstmin).

Wij Bram is het verhaal van Bram Smits van Waesberghe, filiaalchef van een supermarkt met zeven verschillende persoonlijkheden. Hij heeft de grootste moeite hen in het gareel te houden. Met Tom de Jong en Maarten Ruarus. Vrijdag in Woerden (Het Klooster), maandag première in Haarlem (Concertgebouw).

Meer over