Kleine minnen ondanks positieve cijfers uit Duitsland

Stemming

De Europese beurzen hebben vrijdag opnieuw een stapje terug gedaan. Hoopgevende cijfers over de Duitse economie boden handelaren wel enige steun: het vertrouwen van Duitse ondernemers nam vorige maand voor het eerst sinds februari toe en het consumentenvertrouwen steeg sterk. Niettemin werd de dalende lijn doorgezet. Donderdag kwam er met forse verliezen een voorlopig einde aan de sterke opmars van de afgelopen tijd, doordat de twijfel over de duur van het zeer ruime steunbeleid van centrale banken toesloeg.

Indices

De AEX sloot 0,2 procent lager op 364,63 punten. De Midkap zakte 0,1 procent tot 538,39 punten. Parijs leverde 0,3 procent in, de graadmeters in Frankfurt en Londen 0,6 procent. Op Wall Street sloot de Dow Jones minder dan 0,1 procent hoger, op 15.303,33 punten

Hulu

De Amerikaanse investeringsmaatschappijen KKR en Silver Lake hebben zich gemengd in de biedingsstrijd rond de videowebsite Hulu, meldde persbureau Bloomberg. Hulu is eigendom van entertainmentconcern Walt Disney en de me-diabedrijven News Corp en Comcast. Het biedt kijkers in de VS en Japan de mogelijkheid om populaire televisieseries op internet te bekijken. Hulu zag de inkomsten uit advertenties en abonnementen vorig jaar met 65 procent stijgen tot 695 miljoen dollar. Het bestuur zou eerder dit jaar op zoek zijn gegaan naar kopers, nadat Walt Disney en News Corp het niet eens konden worden over de strategie voor Hulu.

Olie

Een handelsonderneming uit Chicago, Prime International Trading, heeft in New York een klacht ingediend tegen de oliemaatschappijen Shell, BP en Stat -oil. De klager meent dat de drie energiegiganten met opzet verkeerde en misleidende informatie hebben verstrekt aan het agentschap Platts, dat olieprijzen registreert. De klacht bij een federale rechtbank is gebaseerd op recent onderzoek van de Europese Commissie. De Commissie deed half mei invallen bij de drie oliebedrijven.

Wereldhandel

Het wereldhandelsvolume is in maart met 0,2 procent gestegen in vergelijking met een maand eerder. Dat meldt het Centraal Planbureau (CPB). In februari liet de internationale handel volgens een herzien cijfer nog een krimp zien van 1,1 procent.

undefined

Meer over