Kleine bedrijven uitschieters op slome beurs

Op de matte zomer volgt vooralsnog een slome herfst. Dat is de ervaring van vrijwel alle handelaren aan het Amsterdamse Damrak....

Van onze verslaggever Merijn Rengers

Getronics was het enige fonds dat een flinke koerssprong liet noteren. De automatiseerder maakte bekend een nieuw contract (waarde 25 miljoen euro) te hebben afgesloten. De koers van Getronics steeg hierop met ruim 7 procent naar 1,82 euro.

Daarnaast trok KPN de aandacht. Het aandeel, dat gisteren een tik kreeg, herstelde zich van het nieuws dat topman Scheepbouwer een groot deel van zijn optiepakket heeft verzilverd. KPN pluste 0,7 procent naar 6,16 euro.

MidKapper Corus werd ruim 4 procent duurder. Donderdagochtend maakte het Brits-Nederlandse staalbedrijf halfjaarcijfers bekend. Ook bouwbedrijf BAM kwam met goede cijfers over het afgelopen halfjaar naar buiten. Beloning van beleggers: een koerssprongetje van 3,1 procent.

Op de lokale markt sprong Magnus Holding in het oog. De ITdienstverlener maakte bekend dit kwartaal meer omzet dan verwacht te boeken. Magnus schoot hierop 15 procent, ofwel 7 eurocent, omhoog naar 0,53 euro.

Meer over