KLASSIEK

Pianist Igor Roma met Bach, Liszt, Rachmaninov en Prokofjev, vanavond in Groningen (De Oosterpoort), dinsdag in Nijmegen (De Vereeniging), woensdag in Utrecht (Vredenburg) en 31 januari in Amsterdam (Grote Zaal)....

Tournee

Het Rotterdams Philharmonisch Orkest o.l.v. Alan Gilbert met Ravel, Lewis (Vioolconcert door Kees Hülsmann) en Mendelssohn, vrijdag in Rotterdam (De Doelen) en zaterdag in Eindhoven (Muziekcentrum).

Het Noord Nederlands Orkest o.l.v. Takuo Yuassa met Liszt, Ibert (Fluitconcert door Jacques Zoon), Beethoven (Vierde symfonie), vanavond in Drachten (De Lawei), vrijdag in Leeuwarden (De Harmonie) en zaterdag in Groningen (De Oosterpoort).

Het Combattimento Consort Amsterdam m.m.v. Bernard Loonen (tenor) met Mozart, Schmelzer, Cesti, Biber en Haydn, vrijdag in Arnhem (Musis Sacrum), zaterdag in Hoofddorp (De Meerse) en zondag om 14.15 uur in Amsterdam (Kleine Zaal).

Ensemble La Fenice met werken van o.a. Caccini, Peri, Pesenti en Merula, vrijdag in Leeuwarden (Fries Museum), zaterdag in Zeist (Broederkerk) en zondag in Utrecht (Vredenburg).

The Orlando Consort met 'The saracen and the panther: muziek aan de hoven van Padua en Pavia rond 1400', vanavond in Enschede (Rijksmuseum), zaterdag in Beek-Ubbergen (Bartholomaeuskerk) en zondag in Amsterdam (Waalse Kerk).

Cobla la Principal d'Amsterdam met Braam, De Graaff, Douw, Bulsink, Mihajlovic en Harperink, zaterdag om 15 uur in Amsterdam (Stedelijk Museum) en zondag om 15.30 uur in Breda (Lokaal 01).

Het Kamerorkest Utrechts Conservatorium o.l.v. Ronald Hoogeveen met Rossini, Beethoven, Keuris en Ansink ('Libe Monstren' m.m.v. Tomoko Makuuchi sopraan en Margreet Niks basfluit), zondag om 15 uur in Amsterdam (Beurs van Berlage) en maandag in Utrecht (Vredenburg).

Het Nederlands Studenten Orkest o.l.v. Jurjen Hempel met Bruckner (Achtste symfonie), Chausson ('Poème voor viool en orkest' door Janine Jansen) en nieuw werk van Ron Ford ('Deus ex Machina'), vanavond in Rotterdam (De Doelen) en vrijdag in Amsterdam (Grote Zaal).

Nieuw Sinfonietta Amsterdam o.l.v. Christopher Hogwood met Martinu ('Toccata e duo conzoni'), Mendelssohn (Pianoconcert door Ronald Brautigam), Keuris ('Variations'), Haydn (Symfonie 'Mit dem Paukenschlag'), vrijdag in Den Haag (Philipszaal) en zaterdag in Enschede (Muziekcentrum) en maandag in Rotterdam (De Doelen).

Amsterdam

Het Concertgebouworkest o.l.v. Riccardo Chailly met Bruckner (Achtste symfonie), vanavond en woensdag in de Grote Zaal.

Ruth Ziesak (sopraan) en Ulrich Eisenlohr (piano) met liederen van Schreker, Wolf, Zemlinsky en Strauss, vanavond in de Kleine Zaal.

Altviolisten Tabea Zimmermann en Thomas Riebl met Leclair, Kurtág en Ligeti, vrijdag in de Kleine Zaal.

Pianisten Ellen Corver en Sepp Grotenhuis en slagwerkers Peppie Wiersma en Steef Gerritse met Stockhausen ('Kontakte'), Bartók (Sonate voor twee piano's en slagwerk) en Ligeti (Monument, Selbstportrait, Bewegung), zaterdag om 15 uur in de Grote Zaal.

Pianist Boris Berman met Debussy, Beethoven en Prokofjev, zaterdag in de Kleine Zaal.

Het Radio Kamerorkest o.l.v. Roy Goodman met Viotti (Vioolconcert door Nikolai Madojan) en Beethoven (Symfonie 'Pastorale'), zondag om 11 uur in de Grote Zaal.

Het Nederlands Philharmonisch Orkest o.l.v. Hartmut Haenchen m.m.v. Johannes Mannov met Mahler en Strauss, zaterdag- en maandagavond en zondag om 14.15 uur in de Grote Zaal.

Jacques Zoon (fluit) en Bernd Brackman (piano) met Poulenc, Varèse, Jolivet, Milhaud, Widor en Franck, maandag in de Kleine Zaal.

Michael Chance (countertenor) en Roger Vignoles (piano) met Schubert, Purcell, Hahn, Finzi en Britten, dinsdag in de Kleine Zaal.

Maarten Koningsberger (bariton) en Roger Braun (piano) met Schuberts 'Winterreise', zondag om 15 uur in de Beurs van Berlage.

In de IJsbrekerseries Elektronica, vanavond Michel Redolfi met 'Star Tracks 1998-1999', vanavond in het Planetarium in Artis.

Pauline Oliveros (accordeon en elektronica) en David Gamper (techniek), zondag om 16.30 uur in de IJsbreker.

Josje ter Haar (viool) en John Snijders (piano) met Morton Feldman ('For John Cage'), dinsdag in de IJsbreker.

Apeldoorn

Larissa Groeneveld (cello) en Peter Brunt (viool), zondag om 15 uur in Podium Gigant.

Den Haag

Het Residentie Orkest o.l.v. Evgeni Svetlanov met Mozart (Pianoconcert door Igor Chetuev) en Beethoven (Symfonie nr 7), vanavond om 18 uur in de Philipszaal en met Mozart (Ouverture 'Le nozze di figaro'), zaterdagavond en zondag om 14.15 uur in de Philipszaal.

Een cellorecital door Frances-Marie Uitti, woensdag in de Philipszaal.

Eindhoven

Ensemble Serenata Forlana met Mozart, Beethoven (Oktet in Es), Poulenc (Sextet) en Dvorák (Serenade in d), vanavond in het Muziekcentrum.

Quatuor Mosaïques met strijkkwartetten van Haydn en Beethoven, vrijdag in het Muziekcentrum.

René Eckhardt (piano) en Marijke van Kooten (viool) met Dvorák, Copland, Cowell en Antheil, zaterdag in het Muziekcentrum.

Het Concertgebouw Kamerorkest m.m.v. Rudolf Koeman (viool) met Corelli, Locatelli, Hellendaal en Vivaldi, dinsdag in het Muziekcentrum.

Enschede

Het Orkest van het Oosten o.l.v. Jaap van Zweden m.m.v. Opera Educatief met Mendelssohn, Mozart en Debussy ('La boite à joujoux'), zaterdag om 14.30 uur en zondag om 11.30 uur in het Muziekcentrum.

Het Orkest van het Oosten o.l.v. Jaap van Zweden m.m.v. Charlotte Margiono met Debussy ('La boite à joujoux'), Berlioz ('Les nuits d'été') en Sjostakovitsj' Vijfde symfonie, woensdag in het Muziekcentrum.

Leeuwarden

Organist Theo Jellema met Messiaens 'La Nativité', woensdag in de Grote Kerk.

Rotterdam

De tenor José Carreras geeft dinsdag in De Doelen een benefietconcert t.b.v. de bestrijding van leukemie, m.m.v. Ana Maria Gonzalez (sopraan) en het Nationaal Philharmonisch Orkest o.l.v. Enrique Ricci.

Het Radio Kamerorkest o.l.v. Bruno Weil met Méhul, Viotti (Concert voor viool en orkest door Nikolai Madojan) en Beethoven (Symfonie nr 6), zaterdag in De Doelen.

Een pianorecital door Daria van den Bercken, zondag om 11 uur in De Doelen.

Het Camilli Kwartet met strijkkwartetten van Milhaud, Holmboe, Rihm, Simpson, en Sjostakovitsj, woensdag in De Doelen.

Utrecht

Het Radio Symfonie Orkest o.l.v. Thierry Fischer met Honegger, Martin (Pianoconcert door Fred Oldenburg), Stravinsky (Symfonie in C) en Debussy ('Jeux'), zaterdagavond en zondag om 15 uur in Vredenburg.

Birgit Remmert (alt) en Peter Kreutz (piano) met liederen van Haydn, Mahler, Poulenc en Strauss, dinsdag in Vredenburg.

Meer over