KLASSIEK

Tournee..

Een vioolrecital door Schlomo Mintz m.m.v. Adrienne Krausz (piano), vanavond in Eindhoven (Muziekcentrum) en woensdag in Tilburg (KUB).

Het Limburgs Symphonie Orkest o.l.v. John Storgårds met Nordgren, Mozart (Klarinetconcert door Leo van Tol) en Sibelius, vrijdag in Maastricht (Theater a/h Vrijthof), zaterdag in Heerlen (Stadsschouwburg) en zondag om 16 uur in Venlo (De Maaspoort).

Het Gelders Orkest o.l.v. Roberto Benzi met Tsjaikovski (Pianoconcert door Igor Roma) en Borodin, vanavond in Apeldoorn (Orpheus), vrijdag in Veenendaal (De Lampegiet), zaterdag in Arnhem (Musis Sacrum), zondag in Nijmegen (De Vereeniging), dinsdag in Winterswijk (Cultureel Centrum), woensdag in Doetinchem (Amphion) en 29 april in Wageningen (Junushoff).

Het Noord Nederlands Orkest met Dvórak (Celloconcert door Harro Ruijsenaers) en Sjostakovitsj, vrijdag in Groningen (De Oosterpoort), zaterdag in Leeuwarden (De Harmonie), dinsdag in Emmen (De Muzeval), 29 april in Drachten (De Lawei), 30 april in Rotterdam (De Doelen) en 1 mei in Leiden (Stadsgehoorzaal).

Het Schönberg Kwartet met Schönbergs strijkkwartetten 3 en 1, vrijdag in Amsterdam (Kleine Zaal) en zaterdag in Den Haag (Nieuwe Kerk).

Pianist Ivo Janssen speelt toccata's van Bach, vanavond in Zevenaar (Bommersheuf) en zondag om 11.30 uur in Zwolle (Odeon).

Lucia Swarts (barokcello), Richte van der Meer (barokcello) en Stephen Stubbs (barokgitaar) met een Boccherini-programma, zaterdag in Muiden (Muiderslot) en zondag om 16 uur in Haarlem (Waalse- of Begijnekerk).

In Stil Moderno m.m.v. Anne Grimm (sopraan) met werken van Gabrieli, Schütz, Castello en Mielczewski, vrijdag in Deventer (Stadhuis), zaterdag in Woerden (Lutherse Kerk) en zondag in Amsterdam (Waalse Kerk).

William Byrd Vocaal Ensemble met een programma rond Franciscus van Assisi, zaterdag in Haarlem (Groenmarktkerk) en zondag om 15 uur in Amsterdam (Posthoornkerk).

Slagwerkensemble, Symfonieorkest en Groot Ensemble Conservatorium van Amsterdam o.l.v. Johannes Leertouwer en Jurjen Hempel met Cage, Beethoven en Andriessen, zondag in Utrecht (Vredenburg), maandag in Amsterdam (Beurs van Berlage) en woensdag in Enschede (Muziekcentrum).

The King's Consort met Rameau en Händel, maandag in Rotterdam (De Doelen) en dinsdag in Utrecht (Vredenburg).

Amsterdam

Schreck Ensemble met elektro-akoestische muziek, zaterdag om 15 uur in het Stedelijk Museum.

Ensemble Insomnio met Nez (nieuw werk), Doolittle, Hirs, Bailie en Clark, zaterdag in de Posthoornkerk.

Het Asko Ensemble met Wuorinen ('Dante Trilogie') en Stravinsky ('In Memoriam Dylan Thomas'), dinsdag in Paradiso.

Het Concertgebouworkest o.l.v. Gennadi Rosdjestvenski met Ketting en Prokofjev (Vioolconcert door Kyung Wha Chung), vanavond en vrijdag in de Grote Zaal.

Alexander Skvortsov en Semyon Meerson (viool), Esther Apituley (altviool), Anton Istomin (cello) en Frank van de Laar (piano) met Tanejev, Van Anrooy, Glazoenov en Arensky, vanavond in de Kleine Zaal.

Fagottist van het Concertgebouworkest, Kees Olthuis, met werken van Rameau, Bertoli, Devienne, Stravinsky, Schüler en Olthuis, zaterdag om 15 uur in de Kleine Zaal.

Nederlands Kamerorkest en Nederlands Kamerkoor o.l.v. Hartmut Haenchen m.m.v. Sibylla Rubens (sopraan), Kathrin Pfeiffer (alt), Bruce Sellers (tenor) en Jelle Draijer (bas) met Haydn en Schnittke, zaterdag en dinsdag in de Grote Zaal.

Pianist Rian de Waal met het programma 'Chopin en de opera', zaterdag in de Kleine Zaal.

Combattimento Consort Amsterdam en Amsterdam Loeki Stardust Quartet o.l.v. Jan Willem de Vriend met Vivaldi, Telemann, Biber, Heinichen, Fasch en Bach, zondag om 14.15 uur in de Kleine Zaal.

Gitariste Kristinn Anason met Sor, Bach, Asgeirsson, Turina en Albeniz, zondag in de Kleine Zaal.

Grieg Trio met pianotrio's van Grieg, Schubert en Smetana, maandag en woensdag in de Kleine Zaal.

Joan Rodgers (sopraan), Gerald Finley (bariton) en Roger Vignoles (piano) met Wolfs 'Italienisches Liederbuch', dinsdag in de Kleine Zaal.

Orkest van de Achttiende Eeuw o.l.v. Frans Brüggen met Beethoven (Ouverture 'Egmont' en pianoconcert), woensdag om 17 uur in de Grote Zaal.

Concertgebouworkest o.l.v. Riccardo Chailly met Schumann (pianoconcert door Maurizio Pollini) en Mahler, woensdag in de Grote Zaal.

Klank/beeldinstallatie met de danser Vincent Dunoyer op een etude voor pianola van Nancarrow, zaterdag t/m dinsdag dagelijks tussen 12 en 18 uur in De IJsbreker.

Isabella Lediakova (cello) en Jaap Brackman (piano) met Tsinsadse, Arutunjan, Schubert, Rachmaninov, Boccherini en Sjostakovitsj, woensdag in de Engelse Kerk.

Een lunchconcert door het Dudok Trio, dinsdag in de Boekmanzaal van het Stadhuis/Muziektheater.

Bloemendaal

Rubin Quartett met Debussy en Beethoven ('Harpenkwartet'), zondag om 11.45 uur in het Gemeentehuis.

Cuijk

Organist Maurice Pirenne, zondag om 19.30 uur in de Sint-Martinuskerk.

Den Haag

Het Mondriaan Kwartet met strijkkwartetten van Zorn, woensdag in Korzo Theater.

Residentie Orkest o.l.v. Evgenii Svetlanov met Mahler (Symfonie nr 5), vanavond om 18 uur en vrijdag en zaterdag om 20.15 uur in de Philipszaal.

Fluitiste Eline van Esch met Caplet, Pijper, Stravinsky, Berio en Profkofjev, woensdag in de Nieuwe Kerk.

Eindhoven

Het Brabants Orkest o.l.v. Jan Stulen m.m.v. Borika van den Booren (viool), Paul Uyterlinde (cello) en Irene Maessen (sopraan) met Van den Booren (o.a. Dubbelconcert voor viool en cello, première), vrijdag in het Muziekcentrum.

Tijdens het Festival Nederlandse Strijkkwartetten in het Muziekcentrum treden zaterdagavond op het Rubin Kwartet, Doelen Kwartet en Raphael Kwartet en zondagavond het Schönberg Kwartet, Mondriaan Kwartet en Franciscus Kwartet.

Enschede

Orkest van het Oosten o.l.v. Alexander Vedernikov met Glinka, Borodin, Nielsen (Concert voor fluit en orkest door Carola Ligt) en Moesorgski, vrijdag in het Muziekcentrum en zondag om 11.30 uur met Moesorgski, Glinka en Borodin.

Groningen

Suzie LeBlanc (sopraan) en Richard Egarr (klavecimbel) met Frescobaldi, Monteverdi en Händel, vrijdag in de Lutherse kerk.

Leiden

Marieke Schneemann (fluit) en Godelieve Schrama (harp), zondag om 11.30 uur in de Stadshoorzaal.

Rotterdam

Rotterdams Philharmonisch Orkest o.l.v. Jurjen Hempel met Bons, Sjostakovitsj (Vioolconcert door Hillary Hahn) en Schumann, vrijdagavond en zondagmiddag in De Doelen.

Utrecht

Het Rotterdams Philharmonisch Orkest o.l.v. Carl Davis met Davis' muziek bij de film 'The Thief of Bagdad' (1924), vanavond in Vredenburg.

Pianist Wibi Soerjadi met Schubert, Schumann, Chopin en Liszt, vrijdag in Vredenburg.

Radio Symfonie Orkest o.l.v. Eri Klas en solisten met (delen uit) opera's van Verdi, Leoncavallo en Puccini, zondag om 15 uur in Vredenburg.

Orchestre des Champs-Elysées o.l.v. Philippe Herreweghe met Schubert en Mendelssohn, maandag in Vredenburg.

Meer over