KLASSIEK

Het Concertgebouworkest, het Nederlands Kamerkoor en tenor Laurence Dale olv Hans Vonk met Debussy, Escher en Schumann, vanavond en zondagmiddag in de Grote Zaal in Amsterdam....

Orkesten

Het Concertgebouworkest olv Riccardo Chailly met Schönberg en Bruckners Vijfde Symfonie, woensdag en donderdag in de Grote Zaal in Amsterdam.

Het Rotterdams Philharmonisch Orkest olv Gennadi Rozdjestvenski met Martinu's Veldmis en Górecki's Symfonie nr 3, op 8, 9 en 11 februari in de Doelen, Rotterdam.

Het Radio Kamerorkest en vocale solisten olv Ton Koopman met Cherubini, Haydn, Mozart en Boccherini (Stabat Mater), zaterdag in Rotterdam (de Doelen).

Het Residentie Orkest en Barry Tuckwell op hoorn olv Oliver Knussen met Bartók, Strauss, Knussen en Lutoslawski, vanavond en zaterdag in Den Haag (Philipszaal).

Het Brabants Orkest olv Petri Sakari met Weber, Sarasate, Enescu, Ravel en Moesorgski, donderdag in Muziekcentrum Eindhoven.

Het Noordhollands Philharmonisch Orkest olv Fabrice Bollon met Revueltas, Aho, Stravinsky en Sjtsjedrin (pianist: Nikolaj Petrovi), zondag om 14.30 uur in het Haarlems Concertgebouw.

Kamermuziek

De fluitist Jacques Zoon speelt, begeleid door Bernd Brackman op piano, werken van Mozart, Reineke, Schumann en Taffanel, donderdag in de Beurs van Berlage, Amsterdam.

Het Giotto Ensemble met Mahler en Prokofjev, zondag om 11 uur in de Doelen, Rotterdam.

Het Quatuor Sine Nomine met Beethoven, Ravel en Webern, vanavond in de Kleine Zaal in Amsterdam.

Het Schönberg Kwartet en de bariton Romain Bischoff met Schoeck, Hindemith en Sjostakovitsj, zaterdag in de Kleine Zaal in Amsterdam.

Het Guarneri Trio met Haydn, Martinu en Mendelssohn, zondag om 11 uur in Amsterdam (Kleine Zaal).

Het Carmina Kwartet met Haydn, Szymanovski, Schubert, zondag om 14.15 uur in de Haagse Philipszaal.

Het Artis Kwartet met een Mendelssohn-programma, vanavond in Muziekcentrum Eindhoven.

Het Escher Trio met Beethoven, Pijper en Tsjaikovski, zondag om 14.15 uur in Musis Sacrum, Arnhem.

Het Orpheus Kwartet met Mozart, Bartok en Schubert, speelt donderdag in Muziekcentrum Enschede.

Piano

Zaterdag in de Grote Zaal in Amsterdam een recital door Mitsuko Uchida. Programma: Schubert, Schönberg.

Ronald Brautigam speelt Dahlberg, Lichtveld, Andriessen, Milhaud en Satie, vanavond in de K & O-Kapelzaal in Leiden en zondag om 14.15 uur in de Beurs van Berlage in Amsterdam.

Geoffrey Madge met Bach's Goldberg Variaties, zondag om 14.30 uur in Muziekcentrum Enschede.

Oude muziek

Pieter Wispelwey geeft zondag om 14.15 uur in de Amsterdamse Kleine Zaal een Bach-recital op barokcello.

Gustav Leonhardt speelt op clavecimbel en orgel, maandag in de Kleine Zaal in Amsterdam. Het programma: Purcell, Gibbons, Tomkins, Locke, Croft, Randall.

Het Palladian Ensemble met Telemann, Bach, speelt woensdag in de Kleine Zaal, Amsterdam.

La Sfera Armoniosa met Luzzaschi, Kapsberger, Monteverdi, Albini, Ortiz en Strozzi, donderdag in Utrecht (Vredenburg) en vrijdag in de Paduakerk in Nijmegen.

Brandenburgse Concerten door de Amsterdamse Bach Solisten olv Reinhard Goebel, vanavond in Enschede (Grote Kerk), zaterdag in Utrecht (Geertekerk), zondag in Amsterdam (Waalse Kerk).

Zondag in Kasteel Doorwerth in Doorwerth La Primavera met werken van Monteverdi, Strozzi, en Frescobaldi. Aanvang 20.15 uur.

Nieuwe muziek

Het Symfonieorkest Koninklijk Conservatorium olv Reinbert de Leeuw met Ligeti en Niculescu, dinsdag in Den Haag (Conservatorium), woensdag in Utrecht (Vredenburg) en donderdag in Amsterdam (Beurs van Berlage).

Ligeti-project in het Koninklijk Conservatorium in Den Haag met onder meer vanavond Annelie de Man (clavecimbel) en Taco Kooistra (cello), maandag de pianist Jürgen Hocker.

Het Radio Symfonie Orkest olv Mark Foster met Adams, Rabinovich en Corigliano, donderdag in Utrecht (Vredenburg).

Leden van Het Brabants Orkest olv Lucas Vis en het Eindhovens Vocaal Ensemble olv Ruud Huijbregts met een Ton de Leeuw-programma, zondag om 14.15 uur in Muziekcentrum Eindhoven.

Het ASKO-koor voert Journal van Claude Vivier uit, vanavond in Amsterdam (Posthoornkerk), zaterdag in Utrecht (Nicolaïkerk) en zondag om 15.30 uur in Den Bosch (Hervormde Kerk).

Kurtag's Rückblick, Hommage à Stockhausen door Ellen Coerver en Sepp Grotenhuis (toetsen), Marco Blauw (trompet) en Niek de Groot (contrabas), dinsdag in De Oosterpoort in Groningen.

Arthur Sauer bespeelt zijn 'donderharp', vanavond in Lokaal 01, Breda.

Verder

De Koninklijke Militaire Kapel brengt olv Pablo Sánchez Torrella en met medewerking van een dansgezelschap een 'Hommage aan de Zarzuela', zondag om 15 uur in Muziekcentrum Vredenburg in Utrecht.

Het Conservatorium Groningen houdt van 5 tot en met 9 februari een Internationaal Klassiek Gitaarseminar met lezingen, masterclasses (door Eike Funck, Hubert Käppel, Klaus Hempel) en concerten.

Het William Byrd Vocaal Ensemble met een franstalig programma (Poulenc, Milhaud, Debussy), zaterdagavond in Haarlem (Paterskerk), zondag om 15 uur in Rotterdam (Bergsingelkerk).

Meer over