KLASSIEK

Het Nederlands Kamerkoor o.l.v. Paul Goodwin met Monteverdi, Rigatti, Lotti en Scarlatti, zaterdag in Alkmaar (Laurenskerk), dinsdag in Den Haag (Nieuwe Kerk), woensdag in Rotterdam (de Doelen), 18 maart in Tilburg (Concertzaal), 19 maart in Zwolle (Broerenkerk), 21 maart in Amsterdam (Concertgebouw)....

Het Nederlands Philharmonisch Orkest o.l.v. Alain Lombard met Fauré, Rachmaninov (Tweede pianoconcert door Howard Shelley) en Bartók, zaterdag in Utrecht (Vredenburg), zondagmiddag, maandag- en dinsdagavond in Amsterdam (Grote Zaal).

Ivo Pogorelich met een Chopin-programma, vrijdag in Enschede (Muziekcentrum), zondag in Amsterdam (Concertgebouw).

Een uitvoering van 'Le martyre de St Sébastien' van Debussy door het Radio Filharmonisch Orkest en Nederlands Theater Koor o.l.v. Jean Fournet, zondag om 11 uur in Amsterdam (Grote Zaal), maandag in Rotterdam (de Doelen).

Het Rotterdams Philharmonisch Orkest o.l.v. Charles MacKerras met Mozart, Tsjaikovski (Vioolconcert door Vadim Repin) en Elgar ('Enigma variaties'), vanavond in Utrecht (Vredenburg), vrijdag in Rotterdam (de Doelen).

Het Noord Nederlands Orkest o.l.v. Lev Markiz met o.a. Stravinsky, Ketting en Mozarts Symfonie nr 33, vanavond in Meppel, zaterdag in Hoogeveen, zondag in Heerenveen, dinsdag in Assen, woensdag in Winschoten en 18 maart in Franeker.

Het Symfonieorkest Utrechts Conservatorium o.l.v. Jurjen Hempel met Prokofjev en Bruckners Symfonie nr 7, zondag in Amsterdam (Beurs van Berlage), maandag in Utrecht (Vredenburg).

Cappella Amsterdam o.l.v. Daniel Reuss zingt Lagrimae di San Pietro van Orlando di Lasso, zaterdag in Amsterdam (Waalse Kerk), zondag in Arnhem (Lutherse Kerk).

Bachs Johannes Passion door de koor, solisten en barokorkest van De Nederlandse Cantorij o.l.v. Maarten Kooij, zaterdag om 14 uur in Apeldoorn (Mariakerk), zondag om 14 uur in Utrecht (Gertrudiskerk).

Slagwerkgroep Amsterdam met werk van Loevendie, Van Roosendael, Sjostakovitsj, Bus, Takemitsu en Cage, 13 maart in Middelburg (Kloveniersdoelen), 16 maart in Leeuwarden (Theater Romein).

Jaap van Zweden & The Amsterdam Saxophone Quartet met The Cole Porter Story, vanavond in Vlaardingen (Stadsgehoorzaal), vrijdag in Haarlem (Concertgebouw), zaterdag in Eindhoven (Muziekcentrum), zondag in Sittard (Stadsschouwburg), dinsdag in Weert (Munttheater), woensdag in Heerlen (Stadsschouwburg).

Human Shields is een muziektheaterwerk van Isak Goldschneider met geluid van tapes, speelgoedinstrumenten, geautomatiseerde objecten en 'domme' voorwerpen. Deze productie van Gaudeamus is vrijdag te horen in Maastricht (Stichting Intro) en 14 maart in Groningen (Grand Theatre).

Amersfoort

In De Flint zondag om 12 uur een koffieconcert door pianist Ivo Janssen, die Bachs 'Goldbergvariaties' speelt; woensdag in De Flint het Roemeense kamerorkest The Virtuosi of Bucharest (Haydn, Mozart).

Amsterdam

Het Concertgebouworkest o.l.v. Bernard Haitink met Mozart (Pianoconcert in C door András Schiff) en Sjostakovitsj' Achtste symfonie, vanavond, vrijdag en zaterdag in de Grote Zaal.

Op 17, 18 en 19 maart leidt Bernard Haitink het Concertgebouworkest, het Collegium Vocale Gent en La Chapelle Royale in een programma met Pijper, Berlioz ('Les nuits d'été' door Anne Sofie von Otter) en Ravel ('Daphnis et Chloé').

Cellist Antonio Meneses en pianist Nelson Freire met Beethoven, Brahms en Grieg, vrijdag in de Kleine Zaal.

Liederen van Monteverdi, Schütz en Grandi door het Koor en Barokorkest van de Nederlandse Bachvereniging o.l.v. Jos van Veldhoven, zaterdag om 15 uur in de Grote Zaal.

De violiste Anne Akiko Meyers en pianist Li Jian met Satoh, Prokofjev, Schnittke en Ravel, zaterdag in de Kleine Zaal.

Fluitist Peter Verduyn Lunel en pianist Frank Mol met Bach, Hummel, Mol, Janzen en Loevendie, zondag in de Kleine Zaal.

Maandag, dinsdag en woensdag, steeds vanaf 9 uur in de Kleine Zaal de eerste ronde van het 17de Nationaal Vioolconcours.

Maandagavond in de Kleine Zaal het Robert Schumann Ensemble met pianowerk van Brahms en Beethoven.

Melvyn Tan op fortepiano met een Beethoven-programma, dinsdag in de Kleine Zaal.

Woensdag in de Kleine Zaal het Moskou Kwartet met Borodin en Sjostakovitsj.

In de Waalse Kerk vrijdag de Amsterdamse Cantorij met werk van Schütz, Lechner en Distler.

Breda

In de serie 'Muziek tijdens de oorlog' in De Nieuwe Veste vrijdag werk van Flothuis, Badings, Van Delden, Witte en Bunge door de mezzosopraan Ingrid Kapelle, bariton Frans Fiselier, pianist Han Louis Meijer en het Armando Strijkkwartet.

Eindhoven

Liederen van Borodin, Moesorgski, Sjostakovitsj, Fauré en Ravel door bas-bariton Wout Oosterkamp, begeleid op piano en cello, zaterdag in het Muziekcentrum.

Zondag om 12 uur een koffieconcert met Schumann door de pianisten Wyneke Jordans en Leo van Doeselaar e.a.

Den Haag

Het Residentie Orkest o.l.v. Evegeni Svetlanov met Rimski-Korsakov en Glazoenov, vanavond om 18 uur in de Philipszaal; aangevuld met Moesorgski's 'Zonder zon', waarbij de mezzo Natalia Gerasimova als solist optreedt, tevens op vrijdag en zaterdag in de Philipszaal.

In Diligentia vanavond het Vogler Kwartet met Schubert-programma.

De Nieuwe Operaacademie geeft concerten in het Koninklijk Conservatorium, op 15, 16 en 18 en 19 maart om 19.30 uur. Met werken van Milhaud en Purcell.

Haarlem

De pianisten Leo van Doeselaar en Wyneke Jordans met een Bach-programma, woensdag in het Concertgebouw.

Katwijk

Ben van Oosten zal de komende maanden integraal de tien orgelsymfonieën van Widor uitvoeren op het Van den Heuvel-orgel in de Nieuwe Kerk. Vrijdag eerst symfonie nr 4 en 6.

Rotterdam

Een Beethoven-programma door Anima Eterna o.l.v. Jos van Immerseel, dinsdag in de Doelen.

De pianiste Imogen Cooper met Chopin, Schumann en Debussy, dinsdag in de Doelen.

Tilburg

In De Vonk maandag Diangelo Cicilia op akoestisch gitaar met werk van Berio, De Leeuw en Takomitsu.

Utrecht

Vrijdag in Vredenburg het Radio Symfonie Orkest o.l.v. Eri Klas met Berlioz, Chopin (Pianoconcert nr 2 door Bella Davidovich) en Tsjaikovski's Symfonie nr 1.

Het Radio Kamerorkest o.l.v. Gérard Korsten met Ginastera (Harpconcert door Godelieve Schrama), Villa-Lobos, Weiner en Stravinsky, zondag om 15 uur in Vredenburg.

Maandag, dinsdag en woensdag in de kleine zaal van Vredenburg de eerste voorronde van het Internationaal Franz Liszt Pianoconcours.

Meer over