KLASSIEK

Tournee..

Het Noord Nederlands Orkest o.l.v. Henk Guittart m.m.v. Jasperina de Jong met Schubert en Weill ('Die Sieben Todsünden'), vanavond in Meppel (Ogterop) en vrijdag in Assen (De Kolk).

Rossetti String Quartet en Jean-Yves Thibaudet (piano) met kwartetten van Mozart, Kodály en Franck, maandag in Arnhem (Musis Sacrum), dinsdag in Nijmegen (De Vereeniging).

Amsterdam

Katsuya Yokoyama en Yoshikazu Iwamoto (shakuhachi), Mikiko Haga (koto), Junko Ueda (biwa), Walter van Hauwe (blokfluit) en Toyohiko Satoh (luit) met o.a. Van Roosendaal, Nodairo, Locke en Bach, woensdag in de Kleine Zaal.

Nederlands Kamerorkest o.l.v. Philippe Entremont met Tippet, Beethoven (Pianoconcert door Nikolaj Loeganski), Beethoven, Pärt en Britten, vanavond, zaterdag en zondag om 14.15 uur in de Grote Zaal.

Ian Bostridge (tenor) en Julius Drake (piano) met Schuberts 'Winterreise', vanavond in de Kleine Zaal.

Concerto Italiano o.l.v. Rinaldo Alessandrini met madrigalen van Gesualdo, Monteverdi, Nenna en Marenzio, vrijdag in de Kleine Zaal.

Janny Zomer (sopraan) en Nynke Eekhof (piano) met liederen van Tsjaikovski, Zwaag en Rachmaninov, zondag om 18 uur in de Kleine Zaal.

Jard van Nes staat zondag in de Grote Zaal, met het Radio Filharmonisch Orkest o.l.v. Ulf Schirmer. Programma: Schönberg, Schreker en Strauss.

De sopraan Solveig Kringelborn brengt, begeleid door Bengt Forsberg (piano), liederen van Nielsen, Backer-Grndahl, Grieg e.a., zondag in de Kleine Zaal.

The Amati Trio met Mozart, Grange en Schumann, zaterdag in de Engelse Kerk.

Caroline Balding (viool) en Richard Egarr (piano) met Mozart-sonates, maandag om 13 uur in de Engelse Kerk.

Assen

Bart Schneemann (hobo) en Paolo Giacometti (piano) met Mozart, Poulenc, Rossini en Britten, zondag om 12 uur in het Drents Museum.

Den Haag

Het Residentie Orkest o.l.v. Gennadi Rosdjestvenski m.m.v. Marina Shaguch (sopraan), Alexander Kisselev (bas) en het Nederlands Theaterkoor met Nabokov en Stravinsky, vrijdag en zaterdag in de Philipszaal.

Enschede

Utrecht String Quartet en Carolyn Watkinson (mezzosopraan) met Haydn, Respighi en Beethoven, vanavond in het Muziekcentrum.

Rotterdam

Quator Rosamonde met Milhaud, D'Indy, Chausson en Debussy, vanavond in De Doelen.

Het Doelenkwartet met Volans, Ferneyhough, Finnisy en Reich, woensdag in De Doelen.

Tilburg

Het Schönberg Ensemble, Asko Ensemble en het Nederlands Kamerkoor o.l.v. Reinbert de Leeuw met Satie/L. Andriessen ('Messe des Pauvres') en Stravinsky, vrijdag in de Concertzaal.

Utrecht

Utrechts Barok Consort o.l.v. Jos van Veldhoven met de première van het oratorium 'Cain, overo il primo omicidio' van Scarlatti, woensdag in de Geertekerk.

Het Radio Symfonie Orkest en het Koor Nieuwe Muziek o.l.v. Miguel Gomez Martinez met Respighi ('Il Tramonto') en Puccini ('Il Tabarro'), zondag om 14.15 uur in Muziekcentrum Vredenburg.

Lunchconcert door pianist René Eckhardt, woensdag in Vredenburg.

Meer over