KLASSIEK

Tournee..

Alkmaar

Utrechtse Studencantorij en Trajecti Voces met Martin ('Mis voor dubbel koor'), zondag in de Kapelkerk.

Amsterdam

Holland Festival: Listening Landscapes, elektronische muziek van Ton Bruynèl in combinatie met kerkorgelklanken door Willem Tanke, vanavond in de Westerkerk.

Holland Festival: Acht uur duurt de uitvoering van Dick Raaijmakers elektronisch gemanipuleerde kwartet Heiliger Dankgesang door ensemble Champs d'Action, zaterdagmiddag vanaf 15 uur in de Vondelkerk.

UvA-Orkest J.Pzn.Sweelinck o.l.v. Jeppe Moulijn met Beethoven (Vijfde pianoconcert door Bas van Bommel) en Bruckner, vanavond in de Grote Zaal.

Het Rotterdams Philharmonisch Orkest o.l.v. Hans Vonk met Haydn, Brahms en Beethoven (Vijfde pianoconcert door Elisabeth Leonskaya), zondag in de Grote Zaal.

Asuka Sezaki (viool) en Emmanuelle Swiercz (piano) met Bach, Sibelius, Paganini en Wieniawski, dinsdag in de Kleine Zaal.

Organist Marcel Verheggen met Titelouze, Cabezón, Sweelinck en Cabanilles, zondag in de Nieuwe Kerk.

Het Raduga Ensemble met werken van De Marez Oyens (o.a. 'Interface', première), zaterdag in de Oude Kerk.

Vocaal ensemble Venus o.l.v. Peter Dijkstra met Van Hemel, Martin, Heppener, Mahler en Van Oosten ('Hölderin Lieder', première), zondag om 15 uur in de Posthoornkerk.

De Hautboïsten van Amsterdam met Lully, Purcell en Fischer, zondag om 15 uur in het Bijbels Museum.

Het Lelikoor o.l.v. Jan Joost van Elburg m.m.v. Ken Gould (bariton) met Schutz, Schein, Bach, en Howels, zondag om 15 uur in de Oosterkerk (Kleine Wittenburgerstraat 1).

Enschede

Het Orkest van het Oosten in het Festival van de Verbeelding, met Dvorák (Blazers- en Strijkersserenade) en Moesorgski ('Liederen en dansen van de dood' m.m.v. Jaap van Zweden, viool en Georgi Seleznev, bas) en multi-mediale projecties van studenten van de Enschedese Kunstacademie, vrijdag om 19.30 uur in het Muziekcentrum.

Goes

Op het festival 'Klassiek & Zo' zaterdag vanaf 14.30 uur rond de oude binnenstadshaven, o.a. om 20 uur het Zeeuws Orkest met Mozart en Beethoven.

's-Graveland

Een openluchtconcert door het Nederlands Kamerorkest o.l.v. István Párkányi m.m.v. Isabelle van Keulen (viool) met Mozart, Mendelssohn en Dvorák, vrijdag- en zaterdagavond in buitenplaats Westerveld (achter het gemeentehuis Noordereinde 36).

Haarlem

Vanmiddag om 15 uur een orgelconcert door Jos van der Kooy en dinsdagavond door Dick Koo mans in de Grote of St. Bavokerk.

Organist Nico Waasdorpb met Mul, Andriessen, Dupré, Gigout en Franck, zaterdag om 15 uur in de Kahedrale Basiliek Sint Bavo.

Leeuwarden

Een orgelconcert door Theo Jellema, woensdag in Leeuwarden (Grote Kerk).

Leiden

Organist Stephen Taylor, woensdag om 12.30 uur in de Pieterskerk.

Maastricht

Eeva Koskinen (viool), Frank van de Laar (piano) en Mirel Iancovici (cello) met Borstlap, Kox, Schubert en Kodaly, woensdag in Theater a/h Vrijthof.

Middelburg

Aan het Muziekfeest Middelburg, van 22 t/m 29 juni werken o.a. mee: Emily Beynon (fluit), Kari Kriiku (klarinet), Alessandro Bravin (fagot), Andé Heuvelman (trompet), Jacob Slagter (hoorn), Ellen Corver (piano), Peter Brunt en Lisa Ferschtman (viool), Vladimir Mendelssohn, Diemut Poppen en Daniel Raiskin (altviool), Dmitri Ferschtman, Larissa Groeneveld en Quirine Viersen (cello) en het Osiris Trio. Vanavond in de Burgerzaal een kamermuziekconcert met Beethoven, Loevendie en Schubert, zaterdag om 15 uur in de Concertzaal een kinderconcert met 'Carnaval der dieren' en 'De kleine kleermaker', maandagavond in de Burgerzaal kamermuziek met Rachmaninov, Tanejew en Tsjaikovski en 29 juni in de Burgelzaal kamermuziek met Brahms, Smit en Mendelssohn.

Nijmegen

Het Nijmeegs Studentenkoor en Meierijs Kamerorkest met Vaughan Williams en m.m.v. Wim Roelfsema (orgel) met Martin, Fauré en Mendelssohn, zondag om 16 uur in de Dominicuskerk (Prof. Molkenboerstraat 7).

Ute Gremmel (orgel) met Bach, Mendelssohn, Schumann en Brahms, dinsdag in de Stevenskerk.

Reduzum

Jan Jongepier (orgel) en Broer de Witte (klavecimbel) met Bachs 'Das Wohltemperierte Klavier I', zaterdag in de Hervormde Kerk.

Rotterdam

Henriëtte Serline Schenk (sopraan) en Paul Prenen (piano) met liederen van Kurt Weill, vrijdag in het Bibliotheektheater.

Geert Bierling en Remy Serier (klavecimbel) met een Bachprogramma, zondag om 14 uur in Het Schielandshuis.

Utrecht

Zaterdag om 11.15 uur in de Janskerk organist Mark van Kuilenburg met Bach, Buxtehude, Tunder, Scheidt en Sweelinck; om 12.30 uur organist Gonny van der Maten in de Geertekerk; om 14 uur Theo Teunissen (orgel) in de Jacobikerk en om 15.30 uur organist Jan Jansen m.m.v. Domcantorij o.l.v. Remco de Graas in de Dom.

Monique Krüs (sopraan), José Lieshout (mezzosopraan), Henk Vonk (tenor), Anthony Heidweiller (tenor), Hans de Vries (bariton) o.l.v. Boudewijn Jansen (piano) met het jaarlijkse Oudegracht Opera Concert, zondag om 11.30 uur ter hoogte van de Geertebrug.

Meer over