KLASSIEK

Het Noordhollands Philharmonisch Orkest onder leiding van David Porcelijn met Van Wassenaer, Graaf, Wieniawski (Vioolconcert nr 2 door Nicolai Madoyan), d'Indy en Bizet, vrijdag in Haarlem (Concertgebouw) en zondag om 12 uur in Alkmaar (de Vest)....

Tournee

Vasteloaves-concerten door het Limburgs Symfonie Orkest o.l.v. Roland Bader, met een romantisch programma (Strauss, Tsjaikovski, Rossini, Bizet e.a.), vanavond in Geleen (Hanenhof) en zaterdag in Sittard (Stadsschouwburg).

De Britse sopraan Nancy Argenta brengt een liederenrecital, vrijdag in Amsterdam (Beurs van Berlage) en zondag in Den Haag (Lucent Danstheater). Programma: Mozart, Beethoven, Mendelssohn, Fauré, Wolf en Bush.

Het blokfluittrio La Fontegara Amsterdam speelt Isaac, Telemann, Del Campo en Mattheson, vrijdag in Deventer (Stadhuis) en zondag om 14.30 uur in Utrecht (Muziekcentrum Vredenburg).

Het Barokorkest van De Nederlandse Cantorij o.l.v. Maarten Kooy met een Bach-programma, zaterdag om 15.30 uur in Apeldoorn (Mariakerk) en zondag om 15.30 uur in Utrecht (Gertrudiskerk).

Het Nederlands Philharmonisch Orkest speelt o.l.v. George Pehlivanian werk van Szymanovski, Rachmaninov ('Rapsodie op een thema van Paganini door Peter Jablonski) en Stravinsky, zaterdag in Amsterdam (Grote Zaal), vrijdag in Utrecht (Vredenburg).

Het Residentie Orkest o.l.v. Jean-Yves Ossonce met Berlioz, Bartók (Pianoconcert nr 2 door Michel Béroff), vanavond (18 uur) en vrijdag (20.15 uur) in Den Haag (Philipszaal) en zaterdag in Eindhoven (Muziekcentrum).

Almelo

Het Ensemble Amadé, bestaande uit Godelieve Schrama (harp), Liesbeth Niesten (fluit) en Frank Brakkee (altviool), met Bax, Britten, Goebaidoelina, Smit, Debussy.

Amsterdam

Het Concertgebouworkest o.l.v. Riccardo Chailly met Bartók (Altvioolconcert, versie voor cello m.m.v. de cellist Godfried Hoogeveen) en Bruckner (Zesde symfonie), vanavond, vrijdagavond en zondagmiddag in de Grote Zaal.

Het Orlando Kwartet en klarinettist Walter Boeykens met een Brahms-programma, vrijdag in de Kleine Zaal.

Het Ensemble Modern o.l.v. Jonathan Nott, de bariton Richard Suart en de sopraan Christine Botes met muziek die Benedict Mason componeerde bij drie films van Charlie Chaplin ('Easy Street', 'The Adventures', 'The Immigrant'), die ook zullen worden vertoond.

Het Amsterdams Gitaartrio begeleidt de bariton Maarten Koningsberger in liederen van Schubert, zaterdag in de Kleine Zaal.

De Amsterdamse Bach Solisten m.m.v. de organist Leo van Doeselaar en violist Roland Krämer met Bach, Haydn, zondag om 11 uur in de Grote Zaal.

Het Gaudier Ensemble met Mozart, Crusell, Françaix en Schubert, zondag om 14.15 uur in Kleine Zaal.

Het Nieuw Sinfonietta Amsterdam en het Orkest De Volharding o.l.v. Reinbert de Leeuw met Wagner, Strauss, Rihm, Wagemans, Henze en nieuw werk van De Vries, zondag in de Grote Zaal.

The Amsterdam Baroque Soloists o.l.v. Ton Koopman (orgel) en solisten voeren Membra Jesu Nostri van Buxtehude uit, maandag in de Kleine Zaal.

In de IJsbreker vrijdag om 12.30 uur de gitarist David Dramm en fluitiste Ann La Berge; zaterdag het Syrinx Saxofoon Kwartet met vijf premières van vrouwelijke componistes (Lann, Kulenty, Hoenderdos, Retra, Tritten); zondag om 16.30 uur het Aquarius Ensemble o.l.v. Lucas Vis met Andriessen, Van Baaren en Van Gilse.

In de Beurs van Berlage zondag om 14.15 uur Leon Berends, fluit, Christiaan Louwens, cello e.a. met Beethoven-programma, en het Schubert Consort met Brahms.

Het Amsterdams Blazers Collectief o.l.v. Jean Grüter brengt zondag om 14.30 uur in Paradiso een première van W. van Manen, 'Expedition'. Op het programma ook Breuker, Van Beurden en Van Roosendael.

Zaterdag in het theater Zuider Amstelkanaal (Fred. Roeskestraat 84) om 20 uur een benefietconcert t.b.v. daklozen met schizofrenie. Medewerking verlenen violist Jaap van Zweden, hoboïst Han de Vries, fagottist Joep Terwey, klarinettist George Pieterson, hoorniste Wendy Lelieveld, cellist Floris Mijnders en zangeres Sandrine Endelicher. Otto Klap dirigeert het Amsterdams Promenade Orkest.

Assen

In het Drents Museum zondag om 12 uur het saxofoonduo Raad Hekkema en Margie Kirschenmann met werken van Bach en Morley.

Breda

Vrijdag in De Nieuwe Veste Camerata Trajectina met geuzenliederen, liederen uit 'Valerius Gedenckklank' en van Gastoldi.

Den Haag

Michel Béroff, solist in een programma van het Residentie Orkest, geeft zondag om 14.15 uur een pianorecital in de Philipszaal. Programma: Debussy, Janácek, Liszt, Bartók en Debussy.

Woensdag in de Philipszaal I

Fiamminghi o.l.v. Rudolf Werthen m.m.v. Raschèr Saxophone Quartet met Corigliano, Glass, Hovhaness, Copland.

Eindhoven

In het Muziekcentrum vandaag om 12.30 uur een lunchconcert door het marimba-duo Rob Haertel en Paul van der Heyden.

Enschede

Het Valerius Ensemble m.m.v. de sopraan Miranda van Kralingen met Prokofjev, Respighi, Chausson en Brahms, zaterdag om 14.30 uur in het Muziekcentrum.

Het Orkest van het Oosten o.l.v. Gabrielle Bellini met Webern, Liszt

(Pianoconcert nr 2 door Enrico Pace) en Rimski-Korsakov, woensdag in het Muziekcentrum.

Rotterdam

Als onderdeel van de Schubertiade in de Doelen maandag het Orkest van de Achttiende Eeuw o.l.v. Frans Brüggen met onder meer Schuberts Symfonie nr 4 en nr 8 en woensdag het Artis Quartett met drie strijkkwartetten.

Dinsdag in de Doelen het Artis Quartett m.m.v. cellist France Springuel met Mozart, Webern en Schubert.

Een concertuitvoering van het hoorspel 'Woorden en Muziek' van Beckett en Morton Feldman door het Ives Ensemble, op 9 en 10 februari in De Unie.

Utrecht

Het Radio Kamerorkest o.l.v. Jos van Immerseel met Haydn (Symfonie nr 44 en Pianoconcert in D, m.m.v. Van Immerseel op piano) en Mendelssohn (Symfonie nr 5), zaterdag in Muziekcentrum Vredenburg.

Het Radio Symfonie Orkest o.l.v. Arnold Katz met Beethoven (Pianoconcert nr 5 door Michael Roll) en Brahms (Symfonie nr 2), zondag om 15 uur in Muziekcentrum Vredenburg.

De sopraan Christiane Oelze zingt, begeleid door Rudolf Jansen op piano, liederen van Schumann, Mendelssohn en Brahms, maandag in Vredenburg.

Het Orlando Kwartet met Haydn, Kurtág en Beethoven, dinsdag in Vredenburg.

Woensdag geeft Lauri Väinmaa een pianorecital. Programma: Schnittke en Pärt.

In De Utrechtse School op 7, 8 en 9 februari On the fence, een compositie van Anne La Berge met dans van Martin Sonderkamp: een onderzoek naar de mogelijkheden van gestructureerde improvisatie.

Meer over