KLASSIEK

Tournee..

Amsterdam

Gitarist Seth Josel met Fiday, Barlowe, Barrett en Dramm, zaterdag om 15 uur in het Stedelijk Museum.

Het Concertgebouworkest en Arnold Schönbergkoor o.l.v. Nikolaus Harnoncourt m.m.v. DorotheaRöschmann (sopraan), Kurt Streit (tenor) en Anthony Michaels-Moore (bariton) met Haydn ('De Schöpfung', vanavond, vrijdagavond en zondag om 14.15 uur in de Grote Zaal.

Jerusalem Kwartet met Haydn, Bartók en Tsjaikovski, vanavond en zaterdag in de Kleine Zaal.

I Fagiolini met Monteverdi, De Wert, Pallavicino en Gastoldi, vrijdag in de Kleine Zaal.

Het Metropole Orkest m.m.v. Han de Vries (hobo) en Loes Luca (zang) met Dissevelt, Ketting, Breuker, en Graetinger, zaterdag om 15 uur in de Grote Zaal.

I Fiamminghi o.l.v. Rudolf Werthen met Ravel, Saint-Saëns (Vioolconcert door Renaud Capuçon) en Strauss, zaterdag in de Grote Zaal.

Musica Antiqua Köln m.m.v. Reinhard Goebel (viool) met Heinichen, Fasch, Zelenka en Telemann, zondag om 11 uur in de Grote Zaal.

Combattimento Consort Amsterdam o.l.v. Jan Willem de Vriend (viool) m.m.v. Machteld Baumans (sopraan) en Bernard Loonen (tenor) met Händel en Scarlatti, zondag om 14.15 uur in de Kleine Zaal.

Pianist Boris Berezovki met Skrjabin, Llywelyn, Prokofjev en Liszt, zondag in de Grote Zaal.

Marjana Lipovsek (mezzosopraan) en Anthony Spiri (piano) met liederen van Monteverdi, Mahler, Lipovsek en Moesorgski, dinsdag in de Kleine Zaal.

St. Lawrence String Quartet met Haydn, Saint-Saëns en Schumann, woensdag in de Kleine Zaal.

Nederlands Philharmonisch Orkest o.l.v. Hartmut Haenchen m.m.v. Roman Trekel (bariton) met Van Gilse, Mahler en Diepenbrock, zaterdag en maandag in de Beurs van Berlage.

Arditti String Quartet en Garth Knoc (altviool) met Dusapin, Feldman, Dillon en Huber, vanavond in het Tropeninstituut.

Organiste Lien van der Vliet met Welmers, Bruynèl en Ligeti, dinsdag in de Mozes en Aäronkerk.

Eva Szekely (viool) en Daniel Schene (piano) met Andrew List ('Suite for Violin Solo', première) en Szymanowski, zondag om 14.15 uur in de Rode Hoed.

Arnhem

Grieg Trio met Beethoven, Rihm en Dvorák, maandag in Musis Sacrum.

Breda

In 'Punctus Kontra Punktum' 'regisseert' Daan Manneke Capella Breda. Kristoffer Zegers componeert en registreert het werk op de computer. Vrijdag in Lokaal 01.

Enschede

Pianiste Bella Davidovich met Mendelssohn, Mozart, Sjostakovitsj, Prokofjev en Albeniz, vanavond in het Muziekcentrum.

Orkest van het Oosten o.l.v. Jaap van Zweden, m.m.v. Vrouwenkoor Conservatorium Enschede met Prokofjev, Schumann en Debussy, vrijdag in het Muziekcentrum.

Haarlem

Frances-Marie Uitti (cello) en Alwin Bär (piano) met Beethoven, Debussy, Messiaen en Brahms, dinsdag in het Concertgebouw.

Nederlands Kamerkoor o.l.v. Stephen Layton met Copland, Adès, Harvey, Onna en Parry, woensdag in het Concertgebouw.

Het laatste orgelconcert van dit seizoen in de Grote of St. Bavokerk: dinsdag door Jos van der Kooy.

Rotterdam

Rotterdams Philharmonisch Orkest en Rotterdam Young Philharmonic o.l.v. Ernst van Tiel en Arie van Beek met Janssen, Wagemans, Hamel en Escher/Van Vlijmen, vanavond in De Doelen.

Elzbieta Szmytka (sopraan) en Reinild Mees (piano) met liederen Lutoslawski, Ravel en Szymanowski, vanavond in De Doelen.

Dontesk Symphony Orchestra o.l.v. Urs Schneider met Glinka, Beethoven (Pianoconcert door Alfredo Perl) en Tsjaikovski, zaterdag in De Doelen.

Koor en orkest van Filarmonica Moldava uit Roemenië met Orff ('Carmina Burana'), zondag om 15 uur in De Doelen.

Tilburg

Orkest van de Nederlandse Bachvereniging o.l.v. Rainer Kussmaul m.m.v. Marten Root (traverso) met Bach-suites, woensdag in de Concertzaal.

Utrecht

Stephan Genz (bariton) en Eric Schneider (piano) met liederen van Schubert en Wolf, maandag in Vredenburg.

Nederlands Sinfonietta o.l.v. Ernst van Tiel m.m.v. Cindy Albracht (viool) met Ligeti, Wim Zwaag ('4-elements, première), Vaughan Williams en Brahms, zaterdag in de Geertekerk.

Velp

Asko Kamerkoor o.l.v. Jos Leussink m.m.v. Leendert de Jonge (basfluit) en Wouter Snoei (live electronics) met Van Bergeijk, Snoei, Scelsi en Nono, zondag om 11.30 uur in Kunsthuis 13.

Meer over