KLASSIEK

Tournee..

Nieuw Ensemble en Capella Amsterdam o.l.v. Daniël Reuss met Escher, De Leeuw en Van Vlijmen, vanavond in Amsterdam (Waalse Kerk) en woensdag in Haarlem (Concertgebouw).

Nieuw Sinfonietta o.l.v. Peter Oundjian m.m.v. Ronald Brautigam (piano) en André Heuvelman (trompet) met Takemitsu, Sjostakovitsj en Beethoven, zaterdag in Veenendaal (De Lampegiet), zondag in Amsterdam (Grote Zaal) en woensdag in Leiden (Stadsgehoorzaal).

Het Residentie Orkest o.l.v. Jaap van Zweden m.m.v. Yayoi Toda (viool) met Beethoven, vrijdag in Utrecht (Vredenburg), zaterdagavond en zondag om 14.15 uur in Den Haag (Philipszaal).

Het Brabants Orkest o.l.v. Jan Willem de Vriend m.m.v. Paul Uyterlinde (cello) en József Auer (fagot) met Vivaldi, Haydn en Händel, vanavond in Tilburg (Concertzaal), vrijdag in Oss (De Lievekamp) en zaterdag in Eindhoven (Muziekcentrum).

Het Gelders Orkest o.l.v. Micha Hamel m.m.v. Arno Bornkamp (saxofoon) met Van Onna ('Dalian Images' voor altsaxofoon en orkest, première), Honegger, en Martinu, vrijdag in Arnhem (Musis Sacrum), dinsdag in Nijmegen (De Vereeniging).

Noordhollands Philharmonisch Orkest o.l.v. Alexander Liebreich m.m.v. Pieter Wispelwey (cello) met een Dvorák-programma, zaterdag in Haarlem (Concertgebouw), zondag om 11.30 en 14.30 uur in Hoofddorp (De Meerse), woensdag in Alkmaar (De Vest).

Asko Kamerkoor o.l.v. Jos Leussink m.m.v. Wouter Snoei (live electronics) met Van Bergeijk, Snoei, Scelsi en Nono, zaterdag in Amsterdam (Posthoornkerk), zondag om 14.15 uur in Den Haag (Conservatroium).

Ensemble Lyrique m.m.v. o.a. Birgit Remmert (sopraan), Sepp Grotenhuis (piano) en Dirk Luijmes (harmonium) met Rossini's 'Petite messe solenelle', zondag om 11 uur in Amsterdam (Grote Zaal) en woensdag in Rotterdam (De Doelen).

Amsterdam

Het Concertgebouworkest o.l.v. Hans Vonk m.m.v. Jean-Yves Thibaudet (piano) met Diepenbrock, Strauss en Bruckner, vanavond en vrijdag in de Grote Zaal.

Radio Filharmonisch Orkest o.l.v. Edo de Waart m.m.v. Miriam Hannecart (Engelse hoorn) met MacMillan ('The World's Ransoming', première) en Mahler, zaterdag om 15 uur in de Grote Zaal.

Nederlands Philharmonisch Orkest o.l.v. Kristjan Järvi met Sumera, Sibelius (Vioolconcert door Pekka Kuusisto) en Schumann, zaterdag en maandag in de Grote Zaal.

Een masterclass door cellist Heinrich Schiff, zondag om 9.30 uur in de Kleine Zaal. Schiff (cello) en Leif Ove Andsnes (piano) spelen Bach, Webern, Lutoslawski en Brahms, zondag in de Kleine Zaal.

Christoph Genz (tenor) en Eric Schneider (piano) met Schuberts 'Die schöne Müllerin', dinsdag in de Kleine Zaal.

Roswitha Bergmann (sopraan), Bob Raaymakers (trompet), Gerard van Dongen (live elektronica) en Dennis Rudge (acteur) met Van Dongen, Verhoeven, Sauer, De Clerq en Ford, zaterdag om 15 uur in het Stedelijk Museum.

De Amsterdamse Cantorij o.l.v. Frank Hameleers m.m.v. Marja Bon (piano) met Reger, Bruckner en Brahms, zaterdag in de Waalse Kerk.

Tijdens de Suite Muziekweek in de IJsbreker, vanavond Jacqueline van der Zwan (fluit) en Ani Avramova (piano) met o.a. Takemitsu, Kostov, Loevendie en Meijering; zaterdag Susanna Borsch (blokfluiten) met Hannan, Vaughan, Pisati en Twaalfhoven; zondag om 14.30 uur Trio Chiaroscuro met Twaalfhoven, Ter Veldhuis en Winkler; zondagavond Pianoduo Ellentine met De Graaff en Crumb.

Polo de Haas (piano), Harrie Starreveld (fluiten), Ilse van de Kasteelen (sopraan), Marit van Delft (archiliuto), Gustavo Gimeno (percussie) en Kalpana Raghuraman (dans) brengen 'Mirabai' van Rokus de Groot, zaterdag in de Beurs van Berlage.

Austerlitz

Esther Apituley (altviool), Eric Vaarzon Morel (gitaar) en Joan Lluna (klarinet) met Paganini, Soler, Kurtág, Bach en Vaarzon Morel, zondag om 15 uur in het Beauforthuis.

Den Haag

Paco Peña Flamenco Gezelschap en het Nederlands Concert Koor o.l.v. Rob Vermeulen met Peña's 'Misa Flamenca', vrijdag in de Philipszaal.

Enschede

Amsterdamse Bach Solisten met 'Bach en zonen', vanavond in de Grote Kerk.

Amsterdam Loeki Stardus Quartet met fuga's, vrijdag in het Muziekcentrum.

Groningen

Skampa Kwartet & Kathryn Stott met Mozart, Prokofjev en Franck, vanavond in De Oosterpoort.

Academy of St. Martin in the Fields o.l.v. Kenneth Sillito met o.a. Corelli, Albinoni, Stravinsky en Dohnanyi, vrijdag in De Oosterpoort.

Maastricht

Het Limburgs Symphonie Orkest m.m.v. Harmonie Sint Petrus en Paulus o.l.v. Junichi Hirokami en Sef Pijpers met Jacob, Lindberg, Rimski-Korsakov (Concert voor trombone en orkest door Christian Lindberg) en Lambrechts (Symfonie 'De Apocalyps', première), zondag om 14.30 uur in Theater a/h Vrijthof.

Conservatorium Koor en Kamerorkest en Camera Musica Mosana o.l.v. Ludo Claesen met Händels oratorium 'Israel in Egypt', zaterdag in Theater a/h Vrijthof.

Middelburg

Een recital door Daniël Kramer (piano) en Inge Frölich (mezzosopraan), zaterdag om 16 en 20.30 uur in de Kloveniersdoelen.

Naarden

Nederlandse Händelvereniging met Bachs 'Hohe Messe', vrijdag in de Grote Kerk.

Rotterdam

Compagnia d'Opera Italiana di Milano o.l.v. Tamás Bolperitz m.m.v. Staatsopera Budapest met een semi-concertante uitvoering van Mozarts 'La Traviata', vanavond in De Doelen.

Rotterdams Philharmonisch Orkest o.l.v. James Judd met Mahler, Mozart (Concertone voor twee violen en orkest door Kees Hülsmann en Theodora Geraedts), Webern en Schubert, vrijdag in De Doelen.

Zondag in de Doelen concerten en een lezing waarin de klarinet centraal staat. Om 11 uur Nachtmusique o.l.v. Erich Hoeprich (klarinet) met Bach, Mozart en Weber; om 13.30 uur geeft Hoeprich een lezing; om 14.30 uur klarinettist Michael Collins en het Vellinger Quartet met Haydn, Weber en Mozart en om 20.15 uur Orkest van de Achttiende Eeuw o.l.v. Frans Brüggen m.m.v. Hoeprich en Cyndia Sieden (sopraan) met Mozart.

Takács Quartet met strijkkwartetten van Mozart, Dvorák en Smetana, dinsdag in De Doelen.

Rotterdams Philharmonisch Orkest o.l.v. Tadaaki Otaka m.m.v. Vladimir Spivakov (viool) met Fauré, Tsjaikovski en Moesorgski, woensdag in De Doelen.

Utrecht

Radio Symfonie Orkest o.l.v. Stanislaw Skrowaczewski met Bruckner, zaterdag in Vredenburg.

Radio Kamerorkest en Groot Omroepkoor o.l.v. Ton Koopman (orgel) met Händel en Haydn, zondag om 14.15 uur in Vredenburg.

Zwolle

Van 6 t/m 12 november het Internationaal Gitaarfestival met concerten op verschillende locaties door o.a. David Russell, Piotr Zaleski, Amsterdam Guitar Trio en Raphaëlla Smits en masterclasses in het Conservatorium. Informatie tel. 038-3395644.

Meer over