KLASSIEK

Het Radio Kamerorkest, Groot Omroepkoor en vocale solisten voeren olv Jos van Immerseel de Derde symfonie van Gade en de Caeciliamis van Haydn uit, zaterdag om 15 uur in de Grote Zaal in Amsterdam....

Orkesten

Het Staatskamerorkest van Pardubice olv Eduardo Maturet met een Beethoven-programma, waarin Shoko Sugitani soleert in het Derde pianoconcert, zondag in de Grote Zaal in Amsterdam.

Het Nederlands Philharmonisch Orkest olv Hartmut Haenchen met Wagner en Bruckner's Derde symfonie, maandag en dinsdag in Amsterdam (Grote Zaal).

Carlo Maria Giulini leidt het Concertgebouworkest in een Beethoven-programma met Symfonie nr 4 en nr 5, op 13, 14 en 15 maart in Amsterdam (Grote Zaal).

Het Brabants Orkest olv Reinbert de Leeuw met Stravinsky, Sjostakovitsj (Vioolconcert nr 2 door Antje Weithaas) en Hindemith, dinsdag in Den Bosch (Theater aan de Parade) en donderdag in Muziekcentrum Eindhoven.

Het Radio Filharmonisch Orkest olv Rozdjestvenski met Schubert en Sjostakovitsj, vanavond in Muziekcentrum Eindhoven, zondag in Rotterdam (de Doelen), donderdag in Utrecht (Vredenburg).

Het Rotterdams Philharmonisch Orkest olv Valeri Gergjev met Wagner en Bruckner (Symfonie nr 9), op 14 en 15 maart in Rotterdam (de Doelen).

Piano

In de Kleine Zaal in Amsterdam vanavond een recital door de Russische pianiste Tatjana Sjebanova. Programma: Chopin, Debussy, Prokofjev en Rachmaninov.

Kamermuziek

Zondag om 11 uur in de Amsterdamse Kleine Zaal het Ensembe Nachtmusique met Mozart; om 14.15 uur leden van het Concertgebouworkest olv Philippe Herreweghe en violiste Vera Beths met Mozart en Weill (Vioolconcert) - dinsdag is het ensemble in Muziekcentrum Enschede.

Isabelle van Keulen speelt, begeleid door Ronald Brautigam op piano, werk van Schnittke, Stravinsky, Geert van Keulen (première) en Beethoven, zondag in de Kleine Zaal in Amsterdam.

De violist Benjamin Schmid en celliste Tanja Tetzlaff met Ravel, Ysaèe, Bach, Kodály, woensdag in Amsterdam (Kleine Zaal).

Het Takács Kwartet met verschillende Schubert-programma's, zaterdag en zondag in Utrecht (Vredenburg).

Robert Holl brengt Die Winterreise van Schubert, begeleid door Jozef de Beenhouwer op piano, woensdag in de Rotterdamse Doelen.

Het Tokyo Strijkkwartet met Mozart, Bartók en Ravel, vanavond in de Aula van de KUB in Tilburg.

Het Osiris Trio met Beethoven, Ravel en Dvórak, zondag in Theater Bis in Den Bosch.

Nieuwe muziek

Zondag in de Rotterdamse Doelen de finale van het Gaudeamus Vertolkers Concours.

Het Basho-Ensemble, de mezzo-sopranen Margot Rens en Ineke van Doorn en de bariton Charles van Tassel met premières van Jacques Bank, Henny Vrienten, Marc van Vugt en Paul Termos, woensdag in De IJsbreker, Amsterdam.

De violiste Alison Isadora richtte het kwartet Aardvark op. Zaterdagmiddag in het Stedelijk Museum, Amsterdam, zondagmiddag in De Utrechtse School.

Het Ives Ensemble met werk van Feldman, woensdag in Muziekcentrum Enschede.

Het Pianoduo (Gerard Bouwhuis/Cees van Zeeland) met premières van Jan Boerman en Huba de Graaff, donderdag in Rotterdam (De Unie), op 15 maart in Den Haag (Korzo), 23 maart in Amsterdam (De IJsbreker).

Oude muziek

The Hanover Band olv Anthony Halstead met Bach, Mozart en Beethoven, dinsdag in Utrecht (Vredenburg), woensdag in Muziekcentrum Eindhoven.

In de Engelse Kerk vanavond de claveciniste Tomoko Yamana Nagai en de sopraan Midori Suzuki met Byrd, Sweelinck, Couperin en Bach.

Musica Antiqua Köln met Heinichen, Pisendel, Fasch, Veracini, maandag in de Rotterdams Doelen.

Andrea Marcon en Pieter van Dijk op clavecimbel en/of orgel met Pasquini, Soler en Bach, zaterdagavond in het Muiderslot en zondagmiddag in de Lutherse Kerk in Alkmaar.

Telemann door het Utrechts Barok Consort olv Jos van Veldhoven, vanavond in de Waalse Kerk, Amsterdam en zaterdag in de Hervormde Kerk in Den Bosch.

Het Quintetto Boccherini met een Boccherini-programma, waaronder de Stabat Mater, zaterdag in de Abdijkerk in het Groningse Aduard.

En verder

In Muziekcentrum Vredenburg in Utrecht vanavond het jubileumconcert van het Metropole Orkest dat 50 jaar bestaat. Met medewerking van zangeres Madeline Bell, vibrafonist Frits Landesbergen en trombonist Bart van Lier.

Het Harmonie-orkest St. Michaël van Thorn begeleidt het Nederlands Concertkoor en solisten in De Meij's Symfonie nr 1 en Orff's Carmina Burana, zondag in Muziekcentrum Vredenburg in Utrecht.

Op 9, 10 en 11 maart in Diligentia, Den Haag de halve finale van het Internationaal Muziek Concours 1996; op 14 en 15 maart de finale in het Kurhaus in Scheveningen.

De organist Liuwe Tamminga geeft zondag om 16 uur een concert in de Mozes en Aäronkerk in Amsterdam (Rossini, Donizetti, Petrali, Dubois, Pierné).

Meer over