KLASSIEK

Tournee..

Het Nederlands Blazers Ensemble, zangeres Esma Redzepova ('koningin van de zigeuners') en ensemble, vanavond in Groningen (De Oosterpoort) en vrijdag in Den Haag (Philipszaal).

Ensemble Cristofori met Beethoven-trio's, vrijdag in Utrecht (Quintijnsgasthuis), zaterdag in Amsterdam (Engelse Kerk) en zondag in Leiden (Waalse kerk).

Het Noord Nederlands Orkest o.l.v. Franz-Paul Decker m.m.v. Alexander Warenberg (piano), Mark Blekh (viool) en Marius van Delden (cello) met Wagenaar, Beethoven en Strauss, vanavond in Drachten (De Lawei), vrijdag in Leeuwarden (De Harmonie) en zaterdag in Groningen (De Oosterpoort).

Nederlands Promenade Orkest, Gail Gilmore (sopraan) en Matthijs Koene (panfluit) met o.a. Rossini, Gershwin, Rodgers en Pairel, vrijdag (14 uur) in Rotterdam (Laurenskerk), maandag (14 uur) in Utrecht (Domkerk), dinsdag (14 uur) in Amsterdam (Meervaart), 24 februari (14.30 uur) in Haarlem (Concertgebouw) en 25 februari (14 uur) in Amsterdam (Westerkerk).

Jannie Pranger (sopraan) en Anita van Groningen à Stuling (piano) en beeldillustraties van Barbara Stok met Knaifel 'Het Domme Paard', vrijdag in Leeuwarden (Romein) en zondag om 15.30 uur in Borger (Ontmoetingscentrum).

St. Petersburg Quartet met strijkkwartetten van Sjostakovitsj, Prokofjev en Tsjaikovski, vrijdag in Enschede (Muziekcentrum) en zondag (14.15 uur) in Den Haag (Nieuwe Kerk).

Rotterdams Philharmonisch Orkest o.l.v. Kent Nagano m.m.v. Susan Graham (mezzosopraan) met Von Webern, Mozart (aria's uit 'La clemenza di Tito'), Berlioz en Debussy, zaterdag in Rotterdam (De Doelen) en zondag om 14.15 uur in Amsterdam (Grote Zaal).

Radio Symfonie Orkest o.l.v. Eri Klas met Sibelius (Vioolconcert door Leonidas Kavakos) en Borodin (Tweede symfonie), vrijdag in Utrecht (Vredenburg) en zondag om 11 uur in Amsterdam (Grote Zaal).

Amsterdam

Vocaal Festival: Christine Schäfer (sopraan) en Graham Johnson (piano), vanavond in de Kleine Zaal. Marcel Beekman (tenor) en Hans Adolfsen (piano) met Respighi, Liszt en Britten, vrijdag om 18 uur in de Kleine Zaal; Orkest en Koor van de Koninklijke Muntschouwburg o.l.v. Shao-Chia Lü met Rossini's 'La Cenerentola', vrijdag om 19.30 uur in de Grote Zaal; Magdalena Kozená (mezzosopraan) en Graham Johnson (piano), zondag om 18 uur in de Kleine Zaal; Christiane Oelze (sopraan) en Rudolf Jansen (piano) met Wolf, Turina, Dallapiccola en Rossini, zondag in de Kleine Zaal; Marcel Reijans (tenor) en Roger Braun (piano) met Britten, Beethoven en Brahms, maandag om 18 uur in de Kleine Zaal; Lorraine Hunt Lieberson (mezzosopraan) en Brenda Hurley (piano) met Brahms, Schumann en Lieberson, maandag in de Kleine Zaal; Isabelle van Keulen (viool), Claron McFadden (sopraan), Johan Faber (slagwerk), Frances-Marie Uitti (cello), Godelieve Schrama (harp), Harry Sparnaay (basklarinet) en Arno Bornkamp (saxofoon) met o.a. Lauba, Louis Andriessen, Kagel, Loevendie, Xenakis, Ter Veldhuis, dinsdag om 19.30 uur in de Kleine Zaal; Barbaray Bonney (sopraan), Andreas Scholl (countertenor) en Combattimento Consort Amsterdam o.l.v. Jan Willem de Vriend met Händel en Pergolesi, dinsdag in de Grote Zaal; Thomas Hampson (bariton) en Nieuw Sinfonietta Amsterdam met Bartók, Wolf en Mahler, woensdag in de Grote Zaal; Lynette Tapia (sopraan) en Thomas Bagwell (piano) met o.a. Bellini, Rossini, Donizetti, Barber, Nordoff en Hageman, woensdag in de Kleine Zaal.

Pianisten Ellen Corver en Ronald Brautigam met sonates van Boulez, Stravinsky en Beethoven, vrijdag in de Kleine Zaal.

Rubin Kwartet en Rian de Waal (piano) met Beethoven en Dvorák, zondag (14.15 uur) in de Kleine Zaal.

Marco Blaauw (trompet) en Michael Vetter (boventoonzang) met Takemitsu, Vetter, Scelsi, Swaan en Stockhausen, zondag om 16.30 uur in De IJsbreker.

Utrechts Barok Consort o.l.v. Jos van Veldhoven met de première van het oratorium 'Cain, overo il primo omicidio' van Scarlatti, vrijdag in de Waalse Kerk.

The Academy of the Begijnhof met vier klavecimbelconcerten van Bach, vrijdag in de Engelse Kerk.

Frank de Bruine en Martin Stadler (barokhobo), Jane Gower (barokfagot), James Munro (contrabas) en Siebe Henstra (klavecimbel) met Zelenka, zondag om 15.15 uur in de Engelse Kerk.

Amsterdams Kwintet met werken van Gerard Beljon, Martin Voorvelt, Matthias Kadar, Takemitsu, Stravinsky, Manneke en Numan, zaterdag in de Posthoornkerk.

Een pianorecital door Lin Wang, zondag om 15 uur in Cristofori.

Den Bosch

Champ d'Action met o.a. Ferneyhough, Xenakis, Barret, Feldman, Buckinx, zondag in het Muziekcentrum.

Breda

Het Reizend Muziekgezelschap met een Brahms-programma, vrijdag in De Nieuwe Veste.

Eindhoven

Orchestre National du Capitole de Toulouse o.l.v. Michel Plasson m.m.v. Raphael Oleg (viool) en Marc Chiron (orgel) met Saint-Saëns en Ravel, zondag in het Muziekcentrum.

Robert Holl (bas-bariton) en Rudolf Jansen (piano) met liederen van Pfitzner, Wolf en Brahms, woensdag in het Muziekcentrum.

Wiek Hijmans (elektrische gitaar) met het programma 'Scheurijzer Plukhout', woensdag in Plaza Futura.

Den Haag

Pianist Rian de Waal met

het programma 'The Art of Transcription', vanavond in de Nieuwe Kerk.

Groningen

Enrico Pace (piano) met Skrjabin, Berg, Liszt en Hindemith, vrijdag in De Oosterpoort.

Trio Quirine Viersen met een Schubert-programma, dinsdag in De Oosterpoort.

Leiden

Het Nederlands Kamerkoor en Huelgas Ensemble o.l.v. Paul van Nevel met Gabrieli's 'Psalmi Davidicci qui poenitentiales nuncupantur', woensdag in de Stadsgehoorzaal.

Nijmegen

Een pianorecital door Folke Nauta, zondag om 14.15 uur in De Vereeniging.

Cellist Anner Bijlsma met een Bach-programma, dinsdag in De Vereeniging.

European Wind (fluit, klarinet en trompet) met een Stockhausen programma, zondag om 16 uur in Galerie Marzee.

Oostzaan

Het Osiris Trio met Haydn, Mendelssohn en Sjostakovitsj, zaterdag in de Grote Kerk.

Rotterdam

Radio Filharmonisch Orkest o.l.v. Lawrence Renes met Britten, Elgar (Concert voor cello en orkest door Quirine Viersen) en Strauss, vrijdag in De Doelen.

Doelenensemble o.l.v. Wendy Lelieveld (hoorn), Bert Mooiman en Maarten van Veen (piano) met Messiaen, Obouhow en Skrjabin, zondag in De Doelen.

I Fiamminghi o.l.v. Rudolf Werthen m.m.v. Sylvie de Pauw (sopraan) met Hovhaness, Vasks (Vioolconcert door Christian Bor, première) en Górecki (Symfonie 'Klaagliederen'), maandag in De Doelen.

Het Rotterdams Philharmonisch Orkest o.l.v. Carlo Rizzi met Weber, Mozart (Pianoconcert door Till Felner) en Beethoven, woensdag in De Doelen.

Hieke Meppelink (sopraan), Mieke van Laren (alt), Nico van der Meel (tenor) en Henk Neven (bas) met Bachs 'Herr, gehe nicht ins Gericht', zondag om 19 uur in de Laurenskerk.

Utrecht

Klaus Mertens (bas) en Ton Koopman (klavecimbel) met Bach, Böhm en Buxtehude, zaterdag in Muziekcentrum Vredenburg.

Ensemble Musica Classica met

pianotrio's van Haydn, Mozart en Kozeluch vanavond in de Gertrudiskapel.

Meer over