KLASSIEK

Het Orkest van het Oosten o.l.v. Jaap van Zweden met Beethoven (Vijfde pianoconcert door Eliane Rodrigues en Vijfde symfonie), vanavond in de Grote Zaal....

Amsterdam

Vrijdag begint het elfdaagse Kondrashin Concours voor Jonge Dirigenten in de Grote Zaal. Het Radio Filharmonisch Orkest met Beethoven, Mendelssohn, Rossini en Wagner.

Het Radio Symfonie Orkest o.l.v. Jeri Kout m.m.v. Birgit Remmert (alt/mezzosopraan) met Bizet, Saint-Saëns en Dvórak, zondag in de Grote Zaal.

Het Rotterdams Philharmonisch Orkest o.l.v. Valeri Gergjev met Mozart (Ouverture 'Don Giovanni'), Berg (Drie fragmenten uit 'Wozzeck') en Stravinski ('Le baiser de la fée'), maandag in de Grote Zaal.

Een lunchconcert door het Amsterdams Promenade Orkest o.l.v. Jan Stulen, woensdag om 12.30 uur in de Grote Zaal.

Esther Been (mezzosopraan) en Alexander Kouznetsow (piano) met Schumann ('Frauenliebe und -leben'), dinsdag in het Stadhuis/Muziektheater.

Olja Buco (orgel) met Bach, Böhm, Franck en Langlais, vrijdag om 13 uur in de Westerkerk.

Een orgelconcert door Sjef Tuinstra vanmiddag om 15 uur in de Oude Kerk.

Den Bosch

Het Internationaal Vocalisten Concours in Theater a/d Parade begint vrijdag en duurt t/m 5 september. De eerste ronde wordt gehouden op vrijdag, zaterdag en zondag om 14 en om 19 uur, de halve finale op dinsdag om 14 en 19 uur, de lied-finale op 4 september om 20 uur en de Orkestfinale door het Radio Symfonie Orkest o.l.v. Jac van Steen op 5 september om 20 uur. Er zijn workshops op woensdag om 14 uur door Jadwiga Rappé, om 16.30 uur door John Shirley-Quirk en om 20 uur door Theresa Cahill; op 3 september om 14 uur door Jewgeny Nesterenko en om 16.30 uur door Cristina Deutekom.

Den Haag

Vanavond in de Grote Kerk een orgelconcert door Ben van Oosten met Grondsma, Schuurman, Asma, Engels, Orthel, Monnikendam, De Kort en Hendrik Andriessen.

Haarlem

De Yudo Group (pianisten Marion von Tilzer, Ellen Dijkhuizen, Jeroen van Veen en Kees Wieringa) met Feldman en premières van Johnson en Yudo, zondag om 17 uur in het Stadhuis.

Dinsdag in de Grote of St.Bavokerk een orgelconcert door Bine Katrine Bryndorf.

Heerlen

Het Limburgs Symphonie Orkest o.l.v. zijn nieuwe chefdirigent Junichi Hirokami met Offenbach (Ouverture 'Orpheus in der Unterwelt'), Herold ('Clog Dance'), Delibes ('Coppelia vier kleine Suiten') en Tsjaikovski (Vioolconcert door Yayoi Toda), vrijdag en zaterdag in de Schouwburg.

Katwijk

Philippe Brandeis met werken van Franck, Duruflé en eigen werk, en Pascale Mélis met werken van Dupré, vrijdag op het Van den Heuvel-Orgel in de Nieuwe Kerk.

Nijmegen

Een orgelconcert door Joost Langeveld met Saint-Saëns, Widor, Vierne en Langlais, dinsdag in de Stevenskerk.

Rotterdam

Het Rotterdams Philharmonisch Orkest o.l.v. Valeri Gergjev met Mozart (Ouverture 'Don Giovanni'), Strauss ('Don Juan') en Berlioz (Symphonie 'Fantastique'), vrijdag in de Doelen.

Zwolle

Van 7 t/m 12 september wordt in Odeon het 30te Internationaal Gitaarfestival gehouden, waarbij dit jaar het accent ligt op de klassieke gitaar in combinatie met strijkkwartet, voor hedendaagse muziek en improvisatie. Verder voorziet het programma in masterclasses van o.a. Michael Tröster, Stepan Rak, Annette Kruisbrink en Pieter van der Staak.

Meer over