KLASSIEK

Het Residentie Orkest o.l.v. Evgeni Svetlanov m.m.v. Zino Vinnikov (viool), Galina Boiko (sopraan), Natalia Gerasimova (sopraan) e.a. met Falik, Bruch (Vioolconcert nr 1) en Bloch ('Israël symfonie'), vanavond in Den Haag (Philipszaal) en vrijdag in Eindhoven (Muziekcentrum)....

Tournee

Het Gelders Orkest o.l.v. Aldo Ceccato met Dvórak (Pianoconcert door Oxana Yablonskaya) en Brahms (Symfonie nr 1), vrijdag in Apeldoorn (Orpheus), zaterdag in Nijmegen (De Vereeniging) en zondag (14.15 uur) in Arnhem (Musis Sacrum).

Het Limburgs Symphonie Orkest o.l.v. Barry Wordsworth met Grieg , Sibelius (Vioolconcert door Emmy Verhey) en Nielsen ('Die Vier Temperamente'), vrijdag in Maastricht (Theater a/h Vrijthof) en zaterdag in Heerlen (Stadsschouwburg).

Pianist David Kuyken m.m.v. actrice Will van Kralingen met een programma rond Nadjesjda von Meck, die in 1880 Debussy als huispianist aanstelde en die een briefwisseling voerde met Tsjaikovski. Met Debussy , Tsjaikovski , woensdag in Enschede (Muziekcentrum), 8 mei in Amsterdam (De Rode Hoed), 9 mei in Utrecht (Vredenburg), 14 mei in Eindhoven (Muziekcentrum) en 17 mei in Den Haag (Diligentia).

De Amsterdamse Bach Solisten m.m.v. Michael Chance met Blow en Purcell, vrijdag in Enschede (Grote Kerk) en zaterdag in Utrecht (Geertekerk).

Léon Berben (klavecimbel) en Benedek Csalog (traverso) met Bach, vrijdag in Linschoten (Huis te Linschoten), zaterdag in Maastricht (Cellebroederskapel) en zondag in Alkmaar (Lutherse Kerk).

Een pianorecital door Earl Wild met Beethoven, Brahms, Chopin en Liszt, woensdag in Amsterdam (Grote Zaal) en zaterdag in Utrecht (Vredenburg).

Amsterdam

Het Centraal Kamerkoor en Cappella Breda o.l.v. Daan Manneke en het trombone-kwartet De Heeren van Aemstel met een 4-meiconcert (Sweelink, Schütz, Manneke), maandag om 21 uur in de Beurs van Berlage.

Kreisler String Orchestra m.m.v. Claron McFadden (sopraan) met Stouthamer ('Hotel Chicago', première, Britten ('Les Illuminations') en Adams ('Shaker Loops'), vrijdag in de Kleine Zaal.

Het Radio Filharmonisch Orkest o.l.v. Edo de Waart m.m.v. Dagmar Schellenberger (sopraan) met Webern ('Zes stukken'), Berg ('Sieben frühe Lieder'), Strauss (liederen) en Brahms (Vierde symfonie), zaterdag om 15 uur in de Gote Zaal.

Wout Oosterkamp (bas/bariton) en Willem Brons (piano) met Schubert, Heppener, Fauré, Duparc en Ravel, zaterdag in de Kleine Zaal.

Het Giotto Ensemble met Milhaud ('La création du monde'), Françaix (Hobokwartet) en Fauré (Eerste pianokwartet), zondag om 11 uur in de Kleine Zaal.

Abbie de Quant (fluit), Elisabeth van Malde (piano) en Leden Slagwerkgroep Den Haag o.l.v. Micha Hamel met Yun ('Garak 1963'), Crumb ('An Idyll for the Misbegotten'), Noda ('Eclogue'), Ton Thât Tiêt ('vision') en Jolivet (Suite en concert), zondag in de Kleine Zaal.

Op het Festival Joodse Muziek Kunst dat nog duurt t/m 3 mei het Delta Ensemble met Hamburg en Manassen en premières van Ben-Amots, Dorfman en Samama, vrijdag in De IJsbreker; het Orpheus Kwartet met Schullhoff ('Fünf Stücke für Strechquartett'), Hartmann (Strijkkwartet nr 1) en Sjostakovitsj (Pianokwintet door Menahem Pressler), zaterdag in de Beurs van Berlage; het Residentie Orkest o.l.v. Evgeni Svetlanov m.m.v. Mischa Maisky (cello), Galina Boiko (sopraan), Natalia Gerasimova (sopraan), Olga Alexandrova (mezzosopraan), Galina Borisova (mezzosopraan), Anatoli Safiulin (bas) met Ben-Chaim ('Fanfare to Israel'), Falik ('Kaddish') en Bloch ('Shelomo' en 'Israel Symphony'), zondag in de Grote Zaal. Voorafgaand aan de concerten introducties door o.a. Michael Haas en Alexander Knapp.

Ryo Terakado (viool), Sara Kuijken (altviool), Viola de Hoogh (cello) en Bart van Oort (fortepiano) met Mozart Wölffl, Beethoven en Schubert, vrijdag in de Engelse Kerk.

Rachel Ann Morgan (mezzosopraan) en Jochen Slothouwer (piano) met liederen van Weill, Dessau, Eisler en Wagner-Régeny, zondag om 15.15 uur in de Engelse Kerk.

Den Bosch

Het Doelen Ensemble en het Aquarius Ensemble met Jugendstil-programma met Zemlinsky, Schreker, Dallapiccola en Henze, zondag in Den Bosch.

Den Haag

De Berliner Symphoniker o.l.v. Jaap van Zweden m.m.v. Derek Han (piano) met een Beethoven-programma, zondag in de Philipszaal.

Het Bachkoor Holland o.l.v. Charles de Wolff m.m.v. Aart Bergwerff (orgel) met Bachs 'Requiem', maandag in de Lutherse Kerk.

Gouda

Het Noordhollands Philharmonisch Orkest o.l.v. Peter Erckens m.m.v. Gülsin Onay (piano) en Ad Welleman (trompet) met Beethoven (Achtste symfonie), Britten ('Four Sea Interludes') en Sjostakovitsj (Pianoconcert), vrijdag in Gouda (Schouwburg)..

Heerlen

Harrie Peeters met liederen van Schumann en Schuberts 'Die Winterreise', zondag om 12 uur in de Stadsschouwburg.

Kerkrade

De 'Europese Brassband Kampioenschappen' beginnen vanavond in de Rodahal met het finaleconcert voor Jonge Componisten 1998 door Brass Band Willebroek o.l.v. Frans Violet met vijf finalecomposities; vrijdagavond een galaconcert door CWS Glasgow Band o.l.v. Howard Snell en Ensemble Pro Brass o.l.v. Alfred Lauss; zaterdag vanaf 10 uur de Europese Brass Band Kampioenschappen 1998 en zondag om 11 uur in het Wijngrachttheater de Jan Molenaar Big Band m.m.v. Bart van Lier (trombone).

Linschoten

Pianist Paolo Giacometti met Rossini ('L'Album pour les Enfants Adolescents'), zaterdag in Huis te Linschoten.

Rotterdam

Het Rotterdams Philharmonisch Orkest o.l.v. Sian Edwards m.m.v. Rob Broek (piano) en Benny Wiame (trompet) met Berlioz, Sjostakovitsj ('Concert voor piano, trompet en strijkers'), Ives ('The Unanswered Question') en Janacek ('Taras Bulba'), woensdag in De Doelen.

Uden

Het Zadikoff-koor uit Tel-Aviv treedt zondag op in De Markant.

Meer over