KLASSIEK

Tournee..

Het Gelders Orkest o.l.v. Lawrence Renes met Beethoven en Berlioz, vrijdagavond en zondag om 14.15 uur in Arnhem (Musis Sacrum) en zaterdag in Zutphen (De Hanzehof).

The 100 Gipsy Violins from Budapest met Liszt, Brahms, Strauss en Katsjatoerian, zaterdag en zondag in Venlo (De Maaspoort), maandag in Amsterdam (Grote Zaal) en woensdag in Nijmegen (De Vereeniging).

Het Radio Filharmonisch Orkest o.l.v. Alexander Lazarev met Glazoenov en Tsjaikovski en Sjostakovitsj (Vioolconcert door Shlomo Mintz), vanavond in Utrecht (Vredenburg), maandag in Rotterdam (De Doelen) en zonder het vioolconcert zondag om 11 uur in Amsterdam (Grote Zaal).

Het Nationaal Jeugd Orkest o.l.v. Alexander Liebreich met Mozart, Ravel (Pianoconcert door Enrico Pace) en Brahms, vanavond in Den Haag (Philipszaal), vrijdag in Amsterdam (Grote Zaal) en zaterdag in Utrecht (Vredenburg), woensdag in Groningen (De Oosterpoort).

Het Osiris Trio m.m.v. Charlotte Riedijk (sopraan) met Sjostakovitsj, maandag in Utrecht (Vredenburg) en woensdag in Heemstede (Oude Slot).

Quatuor Sine Nomine Lausanne met strijkkwartetten van Schumann, Sjostakovitsj en Brahms, dinsdag in Utrecht (Vredenburg) en woensdag in Amsterdam (Kleine Zaal).

Amsterdam

Slagwerkers Wim Konink en Marcel Andriessen en pianiste Tomoko Mukaiyama, zaterdag om 15 uur in het Stedelijk Museum.

Een cellorecital door Mischa

Maisky, vrijdag en zaterdag in de Kleine Zaal.

Het Radio Kamerorkest o.l.v. Frans Brüggen met Mendelssohn, Mozart (Vioolconcert door Janine Jansen) en Beethoven, zaterdag om 15 uur in de Grote Zaal.

Ensemble Les Nations (klavecimbel, hobo, fagot, viool, cello en contrabas) met Couperin, Bach, Stockhausen en Couperin, zondag in de Kleine zaal.

The Ebony Band o.l.v. Werner Herbers met een Revueltas-programma, maandag in de Kleine Zaal.

Het Nederlands Blazers Ensemble m.m.v. Pieter Wispelwey (cello) en Alexander Raskatov (piano) met Raskatov en Prokofjev, dinsdag in de Kleine Zaal.

Het Rotterdams Philharmonisch Orkest o.l.v. Valeri Gergjev met Beethoven (Vioolconcert door Vadim Repin en Vijfde symfonie), woensdag in de Grote Zaal.

Johan Lippens (zang) en Brooke Cuden (piano) met een recital, zaterdag in het Bethaniënklooster (Barndesteeg); zondag Diana Baroni (traverso) en Dirk Boerner (clavecimbel) met een oude-muziekprogramma.

Arnhem

Blazersensemble HGO o.l.v. Arthur Mahler met Kvandal, Keuris en Mozart, woensdag in Musis Sacrum.

Den Bosch

Mezzosopranen Gerrie de Vries en Jannie Pranger en pianisten Klaas de Vries en Gerard Bouwhuis met liederen van Schubert, Schönberg en De Vries, zondag in het Muziekcentrum.

Den Haag

Het Rafael Kwartet met strijkkwartetten van Fauré, Haydn en Beethoven, zondag om 14.15 uur in de Nieuwe Kerk.

Het Petersen Kwartet met strijkkwartetten van Mozart, Grieg en Beethoven, dinsdag in Diligentia.

Eindhoven

Een lunchconcert door Heleen Hulst (viool) en Gerard Bouwhuis (piano), vanmiddag in het Muziekcentrum.

Leeuwarden

Vrijdag t/m zondag het Festival Nieuwe Muziek met vrijdagavond in Theater Romein het Ester Apituley Ensemble; zaterdag om 16 uur LINKS in Theater Romein, om 20.30 uur in De Harmonie het Valerius Ensemble en het Nederlands Blazers Ensemble en zondag om 11 uur in De Harmonie Storioni Pianotrio.

Een nieuwjaarsconcert door het Noord-Nederlands Orkest, zaterdag in De Harmonie.

Leiden

La Petite Bande o.l.v. Sigiswald Kuijken met Vivaldi en Corelli, zaterdag in de Stadsgehoorzaal.

Middelburg

Zaterdag vanaf 11 uur in de Kloveniersdoelen 'Concert 2000' van de Stichting Nieuwe Muziek. Met o.a. violiste Anna McMichael, gitarist Wiek Hijmans en het Xenakis Ensemble.

Emmy Verhey (viool) en Camerata Antonio Lucio met o.a. Corelli, Locatelli en Bach, zaterdag in de Concertzaal.

Rotterdam

Organist Klaas Jan Mulder met Bach, Dupré en Widor, zaterdag in de Laurenskerk.

Gitaristen Péter Katona en Zoltán Katona met Händel, Piazzolla, Albeniz en Rodrigo, vrijdag in De Doelen.

Christa Pfeiler (alt) en Rudolf Jansen (piano) met liederen van Mahler, Grieg, Van Oosten en Röntgen, zondag om 11 uur in De Doelen.

Quirine Viersen (cello) en Silke Avenhaus (piano) met Beethoven, zondag om 14.30 uur in De Doelen.

Een orgelconcert door Geert Bielen, zondag om 17 uur in De Doelen.

Pianist Piet Veenstra met Beethoven-sonates, dinsdag in De Doelen.

The Tallis Scholars o.l.v. Peter Phillips met Clemens, Obrecht en Palestrina, woensdag in De Doelen.

Utrecht

Het Radio Symfonie Orkest o.l.v. Jean-Bernard Pommier m.m.v. Jean-Jacques Kantorow (viool) met De Leeuw, Chausson, Saint-Saëns en Franck, zondag om 14.15 uur in Vredenburg.

Een lunchconcert door Nieuwe Slagwerkgroep Amsterdam met Reich, Cage, Westlake en Xenakis, woensdag in Vredenburg.

Zwolle

Het Conservatorium Constantijn Huygens besteedt van 10 t/m 14 januari dagelijks aandacht aan het leven, ideeën en werk van Daan Manneke die onlangs 60 jaar is geworden. Met een beiaardconcert, concerten en lezingen. Informatie tel. 038-3395644.

Meer over