KLASSIEK

Radio Symfonie Orkest o.l.v. Kees Bakels m.m.v. Igor Bobylev (altviool) en Arturo Muruzabal (cello) met Franck, Elgar en Strauss (Symfonisch gedicht 'Don Quixote'), zaterdag in Utrecht (Vredenburg) en zondag om 11 uur in Amsterdam (Grote Zaal)....

Tournee

Engelse muziek rond 1600 door de sopraan Emma Kirkby en Anthony Rooley op luit, vrijdag in Eindhoven (Muziekcentrum), zaterdag in Maastricht (St. Jan) en zondag in Utrecht (Vredenburg).

Het Moskous Kamer Orkest o.l.v. Constantine Orbelian met Arensky, Sjostakovitsj (Pianoconcert nr 1 door Karin Lechner), Prokofjev, Tsjaikovski, vanavond in Den Haag (Philipszaal), vrijdag in Enschede (Muziekcentrum), zaterdag in Leiden (Stadsgehoorzaal) en zondag in Kerkrade (Wijngrachttheater).

Het Reizend Muziekgezelschap met Strauss, Beethoven, Korngold, vanavond in Utrecht (Vredenburg) en op 29 november in Amsterdam (Odeon).

Het Orpheus Kwartet met Brahms, Jeths en Beethoven, zondag in Amsterdam (Beurs van Berlage), maandag in Den Haag (Nieuwe Kerk).

Amsterdam

Het pianoduo Alain Kremski en Wim van Dullemen met Gurdjieff, Mahler en Kremski, vrijdag in de Grote Zaal.

Het Radio Kamerorkest o.l.v. Ton Koopman m.m.v Groot Omroepkoor, celliste Quirine Viersen en vocalisten in een Haydn-programma, zaterdag om 15 uur in de Grote Zaal.

Het Borodin Kwartet met Tsjaikovski-programma, zaterdag in de Kleine Zaal.

Woensdag in de Kleine Zaal Robert Holl (bas), Ian Bostridge (tenor), Naum Grubert en Julius Drake (piano), Carolyn Watkinson (mezzosopraan) en Jacob Slagter (hoorn) met Sjostakovitsj en Britten ('Canticle I, II, III').

Het Nederlands Kamerkoor o.l.v. Eric Ericson met het Requiem van Daniël de Lange en werk van Monteverdi, Gesualdo, Verdi e.a., vrijdag in Amsterdam (Beurs van Berlage).

Leo van Doeselaar en Wyneke Jordans op piano met Schubert, Schumann en Brahms, zondag om 14.15 uur in de Beurs.

De compositie-afdeling van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag presenteert nieuw werk, vanavond in de IJsbreker.

Het Joseph Triebensee Ensemble (dertien blazers en een contrabassist) met Mozart en Françaix, zondag om 15 uur in Cristofori.

Bergen op Zoom

Het Transsylvaans Filharmonisch Koor & Orkest brengt het Requiem van Verdi, vrijdag in de Stadsschouwburg.

Breda

De pianiste Jetje van Wijk met werk van elf hedendaagse Brabantse componisten, onder wie Antoon Maessen, Daan Manneke, Jacques Palinckx en Louis Toebosch, zaterdag in de Nieuwe Veste.

Zondag in de Nieuwe Veste om 12 uur het Daniel Speer Trombone Consort met Sweelink, De Jong, Bizet, Bernstein en nieuw werk van Willem van Manen.

Den Bosch

Zondag in de Synagoge een recital door de violist Irvine Arditti. Programma: Dillon, Ferneyhough, Boulez, Sciarrino, Bartók.

Het Noordhollands Philharmonisch Orkest o.l.v. Dick van Gasteren met Bach, Spohr (Vioolconcert in a, nr 8 door Leland Chen), Hartmann en Haydn, zondag in Den Bosch (Theater aan de Parade).

Den Haag

Het Residentie Orkest o.l.v. Stefan Asbury m.m.v. Ab Vos (klarinet) en Gregor Horsch (cello) met Mahler, Berio, Rihm en Matthews ('Memorial'), vrijdag in de Philipszaal.

Drachten

De Hongaarse pianiste Klara Würtz met Schubert, Beethoven en Bartók, vanavond in De Lawei.

Eindhoven

Geoffrey Douglas Madge met 'Das Wohltemperierte Klavier' van Bach, zondag om 12 uur in het Muziekcentrum.

Het Nederlands Blazers Ensemble met een Mozart-programma, dinsdag in het Muziekcentrum.

Enschede

Het Valerius Ensemble brengt een Sjostakovitsj-programma, zondag om 14.30 uur in het Muziekcentrum.

Groningen

Lucia Swarts (barokcello) en Siebe Henstra (clavecimbel) met Vivaldi en Bach, vanavond in de AE-Zaal van het Conservatorium.

Maastricht

Karlheinz Stockhausen's Mantra door Ellen Corver en Sepp Grotenhuis op piano, zondag om 16 uur in de Willem Hijstek-zaal van het Conservatorium.

Nijmegen

Het Gelders Orkest o.l.v. Roberto Benzi met Prokofjev, Glière (Concert voor coloratuursopraan en orkest door Barbara Kilduff) en Tsjaikovski (Symfonie nr 6 'Pathétique'), vrijdag in de Vereeniging.

Rotterdam

Het Rotterdams Philharmonisch Orkest o.l.v. Joerie Basjmet met Dvorák, Kantsjeli en Schubert, vanavond en vrijdag in de Doelen.

Utrecht

Het ensemble Tragicomedia met Franse air de cour en liedesduetten van Lully, Monteverdi en Rossi, zondag om 14.30 uur in Vredenburg.

Maandag in Vredenburg het Sjostakovitsj Kwartet met een Haydn-programma.

The Messiah van Händel door het Gabrieli Consort & Players, dinsdag in het Muziekcentrum Vredenburg.

Meer over