Klassiek

Nieuw Sinfonietta o.l.v. Jaap ter Linden met C.Ph.Bach, Martinu en J.S. Bach ('Hobo d'amoreconcert' door Pauline Oostenrijk), zaterdag in Haarlem (Concertgebouw), zondag in Leiden (Stadsgehoorzaal), maandag in Rotterdam (De Doelen) en dinsdag in Amsterdam (Kleine Zaal)....

Tournee

Het Nederlands Kamerkoor o.l.v. Tonu Kaljuste met Franssens, Holten, Sibelius en Tormis, vanavond in Enschede (Grote Kerk) en zaterdag in Amsterdam (Beurs van Berlage).

Het Takacs Strijkkwartet m.m.v. Boris Berezovsky (piano) met Bartok, Schumann en Dvórak, zondag om 14.30 uur in Rotterdam (De Doelen), maandag in de Tilburg (KUB) en dinsdag in Den Haag (Diligentia).

Werk van Salvatore Sciarrino wordt vanavond in Den Haag (Conservatorium) uitgevoerd door Julius Berger (cello), Tomoko Mukaiyama (piano) en Jannie Pranger (sopraan). Vrijdag in Amsterdam (Posthoornkerk) en zondag om 11.30 uur in Groningen (Lutherse Kerk) m.m.v. Roberto Fabbriciani (fluit).

Het Ives Ensemble met Jan van de Putte's 'Quelli Che Restano', vanavond in Den Haag (Korzo Theater) en zaterdag in Middelburg (Kloveniersdoelen).

Het Noordhollands Philharmonisch Orkest o.l.v. Reinbert de Leeuw m.m.v. Helena Rasker (sopraan) met List/Adams, Busoni/Adams, Messiaen

en Bartók, zaterdag in Alkmaar (De Vest) en zondag om 14.30 uur in Haarlem (Concertgebouw).

Het Limburgs Symphonie Orkest o.l.v. Michel Bergenhuizen met 'Vastelaovesconcerten', vanavond in Heerlen (Stadsschouwburg), vrijdag in Roermond (De Oranjerie) en zaterdag in Sittard (Stadsschouwburg).

Het Gelders Orkest o.l.v. Takuo Yuasa met Britten, Vieuxtemps (Vioolconcert door Misha Heylin) en Rachmaninov, vanavond in Doetinchem (Amphion) en vrijdag in Winterswijk (Cultureel Centrum).

Barokorkest van De Nederlandse Cantorij o.l.v. Maarten Kooij met Händel (Concert voor orgel en orkest door Gonny van der Maten) en Albinoni (Concert voor hobo en orkest door Piet Dhont), zaterdag om 15.30 uur in Apeldoorn (Mariakerk) en zondag om 15.30 uur in Utrecht (Gertrudiskerk).

Het Rotterdams Philharmonisch orkest o.l.v. Gianandrea Noseda m.m.v. Olga Goerjakova (sopraan) en Badri Maisuradze (tenor) met Verdi en Wagner, vrijdag in Amsterdam (Grote Zaal) en zaterdag in Rotterdam (De Doelen).

Moskou Pianotrio met Tsjaikovski en Dvorak, vanavond Rotterdam (De Doelen) en met Tsjaikovski en Sjostakovitsj, dinsdag in Utrecht (Vredenburg).

Amsterdam

Het Symfonieorkest van het Koninklijk Conservatorium o.l.v. Ton Koopman met Bach ('Brandenburgs concert'), Mozart en Haydn (Symfonie nr 104), vanavond in de Beurs van Berlage.

Het Van Gogh Ensemble met Arzoemanov, zaterdag om 15 uur in het Stedelijk Museum.

Het Radio Kamerorkest en het Groot Omroepkoor o.l.v. Peter E"tv"s en Simon Halsey m.m.v. Elizabeth Laurence (alt) met Kurt g ('Songs of Sorrow and Despair'), Stockhausen ('Drei Lieder') en Sch"nberg ('Kammersymphonie'), zaterdag om 15 uur in de Grote Zaal.

Het Nederlands Kamerorkest o.l.v. Philippe Entremont met Milhaud, Ravel, Roussel en Ravel (Pianoconcert door Philippe Entremont), zaterdagavond en zondag om 14.15 uur in de Grote Zaal.

Michael Chance (countertenor) en Fred Jacobs (luit en theorbe) met Caccini, Monteverdi en Dowland, zaterdag in de Kleine Zaal.

Das Kleine Konzert en Die Rheinische Kantorei o.l.v. Hermann Max met cantates van Bach en Zelenka's 'Miserere', zondag om 11 uur in de Grote Zaal.

Het Radio Filharmonisch Orkest en het Groot Omroepkoor o.l.v. Lawrence Renes m.m.v. Veronica Cangemi (sopraan) en Vicente Ombuena (tenor) met Satie/Debussy ('Gymnopédies'), Fauré ('Pelléas'), Satie/Milhaud ('Jack in the box') en Vives ('Bohemios'), zondag in de

Grote Zaal.

Philharmonia Quartett Berlin met strijkkwartetten van Mozart, Szymanovski en Brahms, zondag in de Kleine Zaal.

Het Medici Strijkkwartet met Rimsky-Korsakov/Ljadov/Borodin/Glazoenov, Glière en Saint-Saëns, maandag in de Kleine Zaal.

Project Koor Utrecht en 'het orkest' o.l.v. Rob Vermeulen met Szymanovski ('Stabat Mater'), Bartók ('Cantata Profana') en Rachmaninov ('Drie Russische liederen'), zondag om 15 uur in de Beurs

van Berlage.

Het Medici String Quartet met Tavener en Ravel, woensdag om 12.30 uur

in de IJsbreker.

Academy of the Begijnhof o.l.v. Richard Egarr met Lawes/Gibbons, vrijdag in de Engelse Kerk.

Vijf clavecinisten uit vier landen o.l.v. Richard Egarr met Bachs Das

Wohltemerierte Clavier, zondag om 15.15 uur in de Engelse Kerk.

Het Nederlands Promenade Orkest o.l.v. Jan Stulen m.m.v. solisten met

Bizet, Offenbach, Saint-Saëns, Rossini, Gershwin en Chase, woensdag om 14 uur in de Westerkerk.

Vesna Miletic (sopraan) en Brina Fieldhouse (piano) met Joegoslavische liederen, dinsdag om 12.30 uur in het Stadhuis/Muziektheater (Boekmanzaal).

Apeldoorn

In Podium Gigant van 14 t/m 19 februari de 5th International Young Composer's Meeting o.l.v. Louis Andriessen, Martijn Padding, Wladimir

Tarnopolski en Michael Smetanin. Op de slotavond speelt ensemble 'de ereprijs' de ingestuurde drie-minutencomposities. Verder concerten op

zondag door Pieter Wispelwey (cello) met Ligeti, Britten en Kodaly en

maandag het Mondriaan String Quartet met Seiber, Kurt g en Bartók.

Assen

Abbie de Quant (fluit), Jean Decroos (cello) en Elizabeth van Malde (piano) met Haydn, Martinu, Dichler en Bruch, zondag om 12 uur in het

Drents Museum.

Den Haag

Het Residentie Orkest o.l.v. Viktor Liberman met Tsjaikovski en Rimski-Korsakov ('Sheherazade'), zaterdagavond en zondag om 14.15 uur

in De Philipszaal.

Frans Huijts (bariton) en Jan Willem Nelleke (piano) met Schuberts 'Winterreise', zondag om 14.30 uur in de Rode Zaal (Riouwstraat 1).

Enschede

Het Kronis Quartet, vrijdag in het Muziekcentrum.

Ensemble BWV met Bachs 'Hohe Messe', zondag om 14.30 uur in het Muziekcentrum.

Groningen

Het Attaignant Consort met werk van Des Prez, De Sermisy, Van Eyck en

Senfl, zondagmorgen om 11.30 uur in de Synagoge.

Haarlem

Pianist Daniel Wayenberg met Rachmaninov, vrijdag in het Concertgebouw.

Leeuwarden

Academy of Ancient Music m.m.v. James Bouwman (countertenor) en Emma Kirkby (sopraan), vanavond in De Harmonie.

Leiden

The Amsterdam Baroque Orchestra met Purcell, Bach, Rameau en Mozart, maandag in de Stadsgehoorzaal.

Rotterdam

Marieke Schneemann (fluit), Emile Cantor (altviool) en Godelieve Schrama (harp) met Ravel/Salzedo, Takemitsu en Debussy, zondag om 11 uur in De Doelen.

Pianoduo Katja en Marielle Labèque met Brahms, Schubert, Debussy en Tsjaikovski, zondag in De Doelen.

Le jeu d'amour (Anne Azéma sopraan, Jeske Lepkoff fluiten, Margriet Tindemans vedel, harp en guiterne en Shira Kammen harp en vedel) woensdag in De Doelen.

Utrecht

Filmorkest Max Tak o.l.v. Leonard van Goudoever begeleidt de vertoning van de film '20.000 mijlen onder zee', met muziek van Debussy, Sjostakovitsj, Khatsjatoerjan, Satie, Ellington, Hunnekink, Van Goudoever en De Jonge, zondag om 11 en 14 uur in Muziekcentrum Vredenburg.

Het Radio Symfonie Orkest o.l.v. Eri Klas en Cheryl Studer (sopraan) met Wagner, Strauss, Chabriér, Gounod en Puccini, zondag om 15 uur in

Vredenburg.

Philharmonia Quartett Berlin met strijkkwartetten van Mozart, Webern en Brahms, maandag in Vredenburg.

Een lunchconcert door de winnaars van diverse concoursen: Maartje-Maria den Herder (cello), Mariken Zandvliet (piano), Christiaan Kuyvenhoven (piano), Cecilia Bernardini (viool) Michael Hesseling (klarinet) en het Arco Kwartet, woensdag in Vredenburg.

Derek Lee Ragin (altus), Ryo Terakado (viool), Peter Frankenberg (hobo) en Mieneke van der Velden (viola da gamba) en Leo van Doeselaar (orgel) met Bach en Buxtehude, woensdag in Vredenburg.

Venray

Pianist Ivo Janssen met toccata's van Bach en een keuze uit nieuwe toccata's van Andriessen, Borstlap, Braam, Dercksen, Van Dijk, Henneman, Lann, Laurillard, Oorebeek en Samama, zondag om 15.30 uur in St. Anna Schouwburg.

Meer over