KLASSIEK

De Yudo Group (pianisten Marion von Tilzer, Ellen Dijkhuizen, Jeroen van Veen en Kees Wieringa) met Feldman en premières van Johnson en Yudo, zaterdag om 17 uur in Utrecht (Kloostertuin) en zondag om 12 uur in Maastricht (O.L.V.Baseliek)....

Tournee

Wendingen (Josje ter Haar viool, Hans Woudenberg violoncello en Marja Bon piano) met Leibowitz (Drie Intermezzi), Apostel (Sonate voor cello en piano ), Spinner (Pianotrio), Eisler (Duo voor viool en cello) en Schönberg ('Verklärte nacht'), woensdag in Amsterdam (Amstelkerk) en 13 september in Den Haag (Nieuwe Kerk).

Amsterdam

Het Radio Kamerorkest o.l.v. Lev Markiz met Glinka ('Kamarinskaje'), Sjostakovitsj (Eerste celloconcert door Quirine Viersen) en Weber (Tweede symfonie), zondag om 11 uur in de Grote Zaal.

The Los Angeles Philharmonic o.l.v. Esa-Pekka Salonen m.m.v. Lorraine Hunt (mezzosopraan) met Adams ('Slonimsky's Earbox'), Mahler ('Lieder eines fahrenden Gesellen') en Sibelius ('Lemminkäinen suiten'), dinsdag in de Grote Zaal.

Een lunchconcert door het Concertgebouworkest o.l.v. Riccardo Chailly, woensdag om 12.30 uur in de Grote Zaal.

Het Concertgebouworkest o.l.v. Riccardo Chailly met De Falla (Suite uit 'El sombrero de tres picos') en Rachmaninov (Tweede symfonie), woensdag in de Grote Zaal.

De Israëlische pianisten Saaha Toperich en Saleem Abboud Ashkar, resp. van joodse en Palestijnse afkomst met Beethoven (Sonate nr. 2), Rachmaninov ('Moments Musicaux), Chopin (Ballades), Brahms, Dvorák en Berger, zondag in de Kleine Zaal.

Pianisten Dessislava Radeva en Rixt van der Kooy met Hindemith, Kagel en Kurtág, dinsdag in het Stadhuis/Muziektheater.

Organist Jan Hage met Jansen, Breuker, Welmers en eigen werk, vrijdag in de Westerkerk.

Zaterdag vanaf 11 uur een wandelconcert naar achtereenvolgens Museum Amstelkring (kerkorgel), de Oude Kerk (kerkorgel) en de Beurs van Berlage (klavecimbel en virginaal).

Den Bosch

Tijdens het Internationaal Vocalisten Concours in Theater a/d Parade vandaag om 14 uur een workshop door Jewgeny Nesterenko en om 16.30 uur door Cristina Deutekom. Vrijdag de lied-finale en zaterdag de Orkestfinale door het Radio Symfonie Orkest o.l.v. Jac van Steen.

Den Haag

Een concert met operahoogtepunten door het Nederlands Balletorkest en het Nederlands Theaterkoor o.l.v. Jan Stulen m.m.v. Ellen van Haren (sopraan), Xenia Meijer (mezzosopraan), Kor-Jan Dusseljee (tenor) en Huub Claessens (bariton), vrijdag in Lucent Danstheater.

Dordrecht

Susanne Braumann (viola da gamba) en Richard Egarr (clavecimbel) (luit/theorbe) met sonates van Bach, zondag om 17 uur in het Patriciërshuis (Voorstraat 125). Om 11 uur een workshop door Susanne Braumann .

Haarlem

Orgelconcerten in de Grote of St.Bavokerk, vanavond Jos van der Kooy en dinsdag Piet van der Steen.

Nijmegen

Organist Bert Matter en Cercamon o.l.v. Lida Dekkers met gezangen van Von Bingen en improvisaties.

Tilburg

In de Concertzaal een Tentoonstelling Mechanische Muziek, Kring van Trommels van Ulrich Keller, vanavond, vrijdag, maandag en dinsdag van 19.30 tot 21.30 uur, zaterdag en zondag van 13 tot 16.30 uur.

Zwolle

Het 30ste Internationaal Gitaarfestival van maandag 10 september tot en met 12 september in Odeon. Concerten maandag door Stepan Rak, dinsdag door Jan Bartlema met werk van Pieter van der Staak, woensdag om 12.30 uur door Alan Thomas (winnaar Gaudeamus concours 1997), op 10 september Michael Tröster m.m.v. het Meander kwartet en op 12 september door de cursisten m.m.v. het Meanderkwartet. Masterclasses 'Musiceren met strijkkwartet' maandag en op 11 september om 13.30 uur door Annette Kruisbrink; dinsdag om 9.30 uur door Stepan Rak; woensdag om 13.30 uur en op 12 september om 9.30 uur door Pieter van der Staak en op 10 september om 9.30 uur door Alan Thomas.

Meer over