KLASSIEK

Tournee..

Orquesta de Cámara Mayo o.l.v. Pedero Ignacio Calderón met Piazzolla (o.a. 'Concierto de Nácar'), zaterdag op het Festival van Zeeuwsch-Vlaanderen in Koewacht (R.K.Kerk), zondag in Haarlem (Concertgebouw), dinsdag in Utrecht (Vredenburg), woensdag in Groningen (Martinihal), 21 september in Den Haag (Philipszaal), 22 september in Leeuwarden (Pelikaankerk) en 23 september in Amsterdam (Grote Zaal).

Het Concertgebouworkest o.l.v. Dennis Russell Davies m.m.v. Joshua Bell met Bernstein (Serenade) en Ives/Brant ('A Concord Symphony'), vanavond en vrijdag in de Grote Zaal.

Het Radio Filharmonisch Orkest o.l.v. Oliver Knussen met Debussy, Anderson ('The Stations of the Sun', première), Henze en Ravel. Zaterdag om 15 uur in de Grote Zaal.

Het Nederlands Philharmonisch Orkest o.l.v. Alexander Lazarev met Tjsaikovsky (Pianoconcert door Dmitri Alexeev), Glazoenov en Sjostakovitsj, zaterdag en dinsdag in de Grote Zaal.

Een gitaar-recital door Dennis Azabagic, zaterdag in de Kleine Zaal.

Het Radio Kamerorkest o.l.v. Ton Koopman met Mozart (Pianoconcert door Igor Raoma) en Haydn ('Symfonie mit dem Paukenschlag'), zondag om 11 uur in de Grote Zaal.

Budapest Concert Orkest en Nationaal Koor van Ukraïne 'Dumka' o.l.v. Dwight Bennet met Beethovens 'Koorfantasie' en Symfonie nr 9, maandag in de Grote Zaal.

Het Concertgebouworkest, Collegium Vocale Gent en La Chapelle Royale o.l.v. Philippe Herreweghe m.m.v. Sibylla Rubens (sopraan) en Stephan Genz (bariton) met Brahms ('Ein deutsches Requiem'), woensdag in de Grote Zaal.

Het Nederlands Balletorkest o.l.v. R. Dufallo vanavond in de Beurs van Berlage met composities van genomineerden voor de NOG Jonge Componistenprijs: Patrick Clark, Andreas Kunstein, Florian Maier, Matthijs de Roo, Gustavo Trujillo en Merlijn Twaalfhoven. Na afloop de prijsuitreiking.

Bachfestival in de Waalse Kerk: vanavond Combattimento Consort Amsterdam o.l.v. Jan Willem de Vriend met 'Brandenburgse Concerten'; vrijdag om 20 uur Academy of Vocal Musick met 'Abendmusik'; vrijdag om 22.30 uur: Bernard Loonen (tenor), Marc Pantus (bas-bariton) en Richard Egarr (klavecimbel) met 'Amore traditore'; zaterdag om 14 uur Academy of Vocal Musick met een familieconcert; zaterdag om 17 uur orgelconcert door Jacques van Oortmerssen en zaterdagavond Collegium Musicum; zondag om 14 uur Francine van der Heijden (sopraan), Remco Roovers (bariton) en Phyllis Ferwerda (piano); zondag om 17 uur Pieter Jan Belder (klavecimbel) met 'Goldberg-variaties' en zondag om 20 uur Academy of Vocal Musick o.l.v. Jos van Veldhoven met 'Hauptgottesdienst'.

Enschede

Melvyn Tan (fortepiano) met Beethoven en Schubert, zondag om 14.30 uur in de Grote Kerk.

Haarlem

Organist Jos van der Kooy speelt dinsdag in de Grote of St. Bavokerk.

Gemma Coebergh (orgel) met Andriessen, De Klerk, Tournemire, Dufourcet en Duruflé, zaterdag om 15 uur in de Basiliek Sint Bavo.

Nijmegen

Zaterdag in de St. Stevenskerk het Finaleconcert van het Internationaal Orgelconcours.

Rotterdam

Het Rotterdams Philharmonisch Orkest o.l.v. Gianandrea Noseda met Mozart, Respighi ('Toccata voor piano en orkest' door Enrico Pace) en Tsjaikovski, vrijdag en zaterdag in De Doelen.

Het Rotterdams Philharmonisch Orkest o.l.v. Valeri Gergjev met Beethoven (Vioolconcert door Vadim Pepin), woensdag in De Doelen.

Tilburg

I Fiamminghi en Hideki Togi (fluit) met Japanse muziek en vocaal ensemble La Gioia met muziek van Hildegard von Bingen, zondag in de Concertzaal.

Zeeuwsch-Vlaanderen

Op het Festival van Zeeuwsch-Vlaanderen (nog t/m 24 september), vrijdag in Hulst (Basiliek) Budapest Concert Orkest en Nationaal Koor van Ukraïne 'Dumka' o.l.v. Tamás Gál met Beethoven; zaterdag in Kloosterzande (NH Kerk) Duo Palmos (fagot en piano) m.m.v. Kostis Theos (cello) met Abazis, Andrikopoulos, Antoniou, Kyriakides, Serghi en Tsoupaki; zaterdag om 16 uur in Hengstdijk (R.K. Kerk) Currende o.l.v. Erik van Nevel met 'De profane motetten van Hans Leo Hassler (1562-1612)' en zondag in Terneuzen (Grote Kerk) Orkest van de Achttiende Eeuw o.l.v. Thomas Zehetmair met Haydn, Mozart en Mendelssohn.

Meer over