KLASSIEK

Het Radio Filharmonisch Orkest o.l.v. Mikko Franck m.m.v. Rudolf Koelman (viool) met Beethoven, Konyus (Vioolconcert in e) en Sibelius, zaterdag in Enschede (Muziekcentrum) en zondag in Amsterdam (Grote Zaal)....

Tournee

Het Gelders Orkest o.l.v. Roberto Benzi m.m.v. Marcel Reijans (tenor) en het Nederlands Concert Koor met Mozart (Ouverture en aria's uit 'Cosi fan Tutte') en Liszt ('Eine Faust-Symphonie'), zaterdag in Nijmegen (De Vereeniging) en zondag om 14.15 uur in Arnhem (Musis Sacrum).

Het Orkest van het Oosten o.l.v. Ed Spanjaard met Liadow, Vainberg (Trompetconcert door Ido Jan Stalman) en Sibelius (Symfonie nr 5). Vanavond in Zwolle (Nw Buitensociëteit) en maandag in Deventer (De Leeuwenbrug).

Het Brabants Orkest o.l.v. Jaap van Zweden met Beethoven, Lalo (Celloconcert door Colin Carr) en Dvórak (Symfonie nr 9). Vanavond in Tilburg (Concertzaal), vrijdag in Amsterdam (Grote Zaal), maandag in Oss (De Lievekamp) en dinsdag in Den Bosch (Theater a/d Parade).

Het Reizend Muziekgezelschap met Mozart, Von Dohnanyi, Barber en Fauré, vanavond in Utrecht (Vredenburg) en vrijdag in Amsterdam (Kleine Zaal) en met strijkoctetten van Hindemith en Schubert dinsdag in Alkmaar (De Vest).

Het Artis Kwartet met Mendelssohn, Mozart en Schubert, vrijdag in Nijmegen (De Vereeniging), zondag om 14.15 uur in Den Haag (Nieuwe kerk) en met louter Schubert maandag en dinsdag in Amsterdam (Kleine Zaal).

Het Symfonieorkest van het Sweelinck Conservatorium m.m.v. solisten van De Nieuwe Opera Academie o.l.v. Kenneth Montgomery met Berlioz, Massenet, Bizet, Britten, Stravinsky, Donizetti en Mozart, zaterdag in Den Haag (Koninklijk Conservatorium), maandag en dinsdag in Amsterdam (Beurs van Berlage).

Charlotte Riedijk (sopraan), Gerrie de Vries (mezzosopraan) en het Kamerkoor Nieuwe Muziek o.l.v. Huub Kerstens met Couperin, Zuidam, Monteverdi, De Vries, vrijdag in Nijmegen (O'42) en zondag om 16 uur in Groningen (de Oosterpoort).

Het Tokyo String Quartet met o.a. Mozart, Sjostakovitsj en Debussy, maandag in Groningen (De Oosterpoort), dinsdag in Rotterdam (De Doelen).

Amsterdam

Het Radio Kamerorkest o.l.v. Philippe Herreweghe met Mendelssohn-Bartholdy, Beethoven en Brahms, zaterdag om 15 uur in de Grote Zaal.

Het Nederlands Kamerorkest o.l.v. Hartmut Haenchen m.m.v. Anne Gjevang (alt) met Henze, Wagner/ Henze ('Wesendonck-Lieder') en Weber (Eerste symfonie), zaterdag in de Grote Zaal.

The Amsterdam Baroque Orchestra o.l.v. Ton Koopman met Mozart-programma, zondag om 11 uur in de Grote Zaal.

Martin de Ruiter en Bart Lelivelt (accordeon), Andrea van Beek (sopraan) en Roy Hovens (saxofoon) met o.a. Kagel, Takahashi, De Leeuw, Van Manen, vanavond in de Rode Hoed.

Lieuwe Visser (bariton) en Robert Nasveld (piano) met Bruynèl en Rihm en premières van Nasveld, De Bondt, Hamel, Kulenty, Sodeika, Kucinskas en Reinvere, vrijdag in de IJsbreker.

Een uitvoering van Van Beurdens Deirdre en de zonen van Usnach door Johanette Zomer (sopraan), Marius van Altena (tenor), Miny Dekkers en Bart Lelivelt (accordeon), Rob Beumer (acteur) e.a., zondag om 16.30 uur in de IJsbreker.

Een pianorecital door Klara Würtz (Schubert, Grieg, Liszt, Beethoven en Bartok), zondag om 15 uur in de Beurs van Berlage.

Nigel Cliffe (bariton) en Paul Turner (piano) met Schuberts 'Winterreise', dinsdag in de Beurs van Berlage.

Apeldoorn

In de Grote Kerk van 20 t/m 23 november het eerste Europees Mannenkoor Festival met onder meer de Capilla Flamenca, Henry's Eight, de Wiener Sängerknaben, een concours en een seminar.

Den Haag

Het Residentie Orkest o.l.v. Marek Janowski met Mozart ('Adagio en Fuga') en Bruckner (Vijfde symfonie), vrijdag en zaterdag in de Philipszaal.

Barokensemble Florilegium met o.a. Vivaldi (Celloconcert door Pieter Wispelwey), zondag in Philipszaal.

Haarlem

Het Noordhollands Philharmonisch Orkest o.l.v. Lucas Vis met Korndorf (Kammersinfonie 'Confessiones' - première), Hindemith (Kammermusik nr 2, en Pianoconcert door Ronald Brautigam), Campo, Goossens en Piazzola (Accordeonconcert door Mini Dekkers). Zondag om 14.30 uur in het Concertgebouw.

Rotterdam

Het Rotterdams Philharmonisch Orkest o.l.v. Carlo Rizzi m.m.v. Julian Rachlin (viool) met Haydn, Bruch (Vioolconcert nr 1), Debussy en Stravinsky, zondag om 14.15 uur in de Doelen.

Het Orkest van het Rotterdams Conservatorium o.l.v. Roy Goodman met Mozart, Spohr (Vioolconcert nr 8) en Schubert (Symfonie nr 4), zondag in de Doelen.

Het Doelenensemble o.l.v. Arie van Beek m.m.v. een danser en spreker met De Kemp ('Nieuw werk'), McMillan ('After the tryst voor viool en piano' en '...as others see us...') en Stravinsky ('l'Histoire du soldat'), zondag in de Doelen.

Tilburg

Tijdens De Nacht van de Accordeon, vrijdag in Paradox, onder meer Trio Bart Lelivelt/ Sean Bergin/ Tristan Honsinger, het Vonk-accordeonproject, Kees Schoone (cajun) en een slotsessie met alle deelnemers.

Utrecht

Het Orkest van de Achttiende Eeuw o.l.v. Kent Nagano m.m.v. Miranda van Kralingen (sopraan) met Menselssohn en Beethoven (Ouverture 'Egmont' en 'Ah! Perfido', scène en aria), vanavond in Vredenburg.

Het Symfonie Orkest Koninklijk Conservatorium o.l.v. Reinbert de Leeuw m.m.v. Manon Heyne (sopraan) met Webern, Schönberg ('Verklärte Nacht'), Berg ('Altenberg-Lieder') en Kurtág ('Stèle'), woensdag in Vredenburg.

Woerden

Johannes Leertouwer (viool), Marten Root (traverso), Viola de Hoog (violoncello) en Menno van Delft (klavecimbel) met Bach ('Musicalisches Opfer'), zaterdag in de Lutherse Kerk.

Zwolle

La Sfera Armoniosa met Quagliati ('La Sfera Armoniosa'), woensdag in Odeon.

Meer over