KLASSIEK

Nederlands Kamerorkest olv Philippe Entremont met Schubert, Beethoven en Brahms zaterdag in de Grote Zaal in Amsterdam, maandag in de Philipszaal in Den Haag....

Orkesten

Radio Filharmonisch Orkest olv Claus Peter Flor met Bruckner's Negende symfonie zondagmorgen en dinsdagavond in de Grote Zaal in Amsterdam; zaterdag in De Doelen in Rotterdam (en dinsdag in Amsterdam) ook Brahms/Leinsdorf's Vier ernste Gesänge door bariton Siegfried Lorenz.

Nederlands Philharmonisch Orkest en sopraan Charlotte Margiono olv Hartmut Haenchen met een Strauss-programma vanavond in Vredenburg Utrecht, maandag in de Grote Zaal in Amsterdam.

Radio Kamerorkest en violiste Isabelle van Keulen olv David Atherton met Haydn, Milhaud en Schubert zaterdag in Vredenburg Utrecht.

Het Radio Symfonie Orkest olv Daniel Nazareth met Balakirev/

Casella, Miaskovski (Celloconcert door Dmitri Ferschtman) zondag om 14 uur in Vredenburg Utrecht.

Rotterdams Philharmonisch Orkest olv Jan Latham-Koenig met een wereldpremière van Jeths' Throb, Van Vlijmen (Pianoconcert door Sepp Grotenhuis), en Roussel vanavond in De Doelen in Rotterdam, maandag tevens met de première van Discharge van Sauer/De Graaf/Bokelmann.

Gelders Orkest olv Franz-Paul Decker met Sibelius (Vioolconcert in d door Ida Haendel) en Strauss in Nijmegen (De Vereeniging, 28 februari), in Zutphen (De Hanzehof, 29), in Arnhem (Musis Sacrum, 1 maart).

Nieuwe muziek

Het Nieuw Ensemble olv Ed Spanjaard met Boulez, Donatoni, en Kurtág zaterdag om 15 uur in de Grote Zaal Amsterdam, zondag om 20.15 uur in de Philipszaal, Den Haag. Solisten: Hans Roelofsen, Harrie Starreveld.

Pianoduo Gerard Bouwhuis/ Cees van Zeeland en Caoutchouc met Cage, Pachon en een Nederlandse première van Martland zaterdag in de Kleine Zaal in Amsterdam.

In Theater Kikker in Utrecht het electro-instrumentale muziekfestival Tegenstroom II met vanavond composities van Joel Ryan, Horst Rickels en Victor Wentink, en het Russische Labatories of Art Technologies; zaterdag Marion de Laat, Dick Raaijmakers en de Franse groep Metamkine Intervention Cell.

Fluitist Helmut Erdmann met nieuwe composities voor fluit en electronica zaterdagmiddag in het Stedelijk Museum in Amsterdam.

In Babylotion van JanHans Berg worden teksten van Han Buhrs en Don Duyns geïnterpreteerd door twee acteurs en vier musici. Op 25 februari in de Utrechtse School.

Het Ives Ensemble met Wolff, Cage en Fox donderdag in De IJsbreker in Amsterdam.

Oude muziek

Cappella Traiectina olv Jan Boogaarts met 'muziek voor Habsburgse Keizers (1493-1576)' zondag om 15 uur in Arnhem (St. Walburgisbasiliek).

Ensemble In Stil Moderno met vroeg-Italiaanse barokmuziek dinsdag in Den Haag (Oud-Katholieke kerk), woensdag in Leiden (Rijksmuseum voor Oudheden).

Corelli Trio en sopraan Barbara Schlick met Telemann, cantates en sonates zaterdag in Leeuwarden (Fries Museum), zondag in Amsterdam (Waalse Kerk).

Musica Petropolitana met een Telemann-programma woensdag in Rotterdam (Schielandshuis), donderdag in 's-Heerenberg (Huis Bergh).

Kamermuziek

De sopraan Gundula Janowitz vertolkt liederen van Schubert, begeleid op piano door Kelvin Groot, zondag in de Kleine Zaal in Amsterdam.

Het Colorado Kwartet met Haydn, Barber en Bartók vanavond in de Kleine Zaal in Amsterdam, zondag in Theater Bis in Den Bosch, maandag in Muziekcentrum Vredenburg Utrecht.

Het Rondje-Ensemble met een 'rondje' romantiek: Schubert, Beethoven en Elgar vanavond in de Yakult Zaal in de Beurs van Berlage in Amsterdam.

Emmy Verhey (viool) en Frederic Meinders (piano) met Prokofjev, Stravinsky en Glazoenov zondag om 14.15 in de Agazaal (Beurs van Berlage) in Amsterdam.

Het Doelenkwintet met Zimmermann, Schönberg en Webern zondag in De Doelen in Rotterdam.

Ensemble Walter Boeykens met Brahms, Beethoven en Prokofjev maandag in Musis Sacrum in Arnhem.

Piano

Mitsuko Uchida met Schubert en Schönberg woensdag in de Grote Zaal van het Concertgebouw in Amsterdam.

Het Russisch-Nederlands pianoduo Tamara Boiko en Hans Knaven met Scarlatti, Tsjaikovski en Schumann donderdag in De Doelen in Rotterdam.

David Kuyken begeleidt de alt Birgit Remmert in een liederenprogramma van Brahms en Schumann vanavond in De Rode Hoed in Amsterdam.

En verder

Het Nederlands Kamerkoor met onder anderen Draeseke, Brahms en Röntgen zaterdag in de Laurenskerk in Rotterdam, dinsdag in de Concertzaal van Middelburg en woensdag in de Philipszaal in Den Haag.

Het Nederlands Studenten Kamerkoor onder leiding van Daniel Reuss met Poulenc, Ton de Leeuw en Adrian van der Spoel zaterdag in Leiden (Hartebrugkerk), zondag in Groningen (De Synagoge).

Meer over