KLASSIEK

Tournee..

Dirk Luijmes brengt m.m.v. stemkunstenaar Jaap Blonk nieuw werk voor harmonium van Willem Breuker, Gilius van Bergeijk, Hanna Kulenty, Ivo van Emmerik, Andries van Rossem, Alison Isadora e.a. Zaterdag om 15 uur in Wageningen (Molen de Vlijt) en zondag om 15 uur in Voorst (Molen de Zwaan).

Het Rotterdams Philharmonisch Orkest o.l.v. Valeri Gerjev m.m.v. Marianna Tarasova (sopraan) met Strauss ('Don Juan'), Schumann (Symfonie nr 4), Moesorgski ('Liederen en dansen van de dood') en Prokofjev ('Scytische Suite'), vanavond in Rotterdam (de Doelen) en maandag in Amsterdam (Concertgebouw).

Amsterdam

Bariton Klaus Mertens m.m.v. Daniel Sepec (viool), Jaap ter Linden (cello) en Richard Fuller (fortepiano) met Schotse liederen van Haydn en Beethoven, vanavond in de Kleine Zaal.

Miklós Spányi (tangentpiano) en Péter Szüts (viool) met Mozart (Kerksonates), Haydn (Vioolconcert) en Bach (Symfonie in G en Klavierconcert), vrijdag in het Concertgebouw.

Het Osiris Trio met trio's van Haydn, Martinu, Martin en Dvorák, zaterdag in de Kleine Zaal.

Het Nederlands Kamerorkest o.l.v. Philippe Entremont met Beethoven (Tripelconcert) en Mendelssohn (Symfonie 'Italiaanse'), zondag in het Concertgebouw.

Het Orkest van de Achttiende Eeuw o.l.v. Frans Brüggen met Beethoven (Zesde en zevende symfonie), dinsdag in de Grote Zaal.

Een orgelconcert door Liuwe Tamminga, zondag in de Nieuwe Kerk.

Apeldoorn

Op het Zomer Muziekfestival, zondag in de tuinen van Paleis Het Loo, om 12.30 uur Kamerorkest I Fiamminghi o.l.v. Rudolf Werthen met Bach (Concert voor viool en hobo door Christiaan Bor en Christopher Bouwman), Cimarosa (Hoboconcert), Haydn (Celloconcert door France Springuel) en Bartók; om 15 uur Daniel Wayenberg (piano) en Het Reizend Muziekgezelschap met Rachmaninoff (Préludes) en Dvorák; om 17 uur Uta Kunert (viool), Francien Schatborn (altviool), Gregor Horsch (cello), Wilton Jongmans (contrabas), Marieke Schneemann (fluit) e.a. met Brahms (Serenade nr 1 voor strijkers en blazers).

Van 21 t/m 27 augustus masterclasses in Schouwburg Orpheus door Colin Carr (cello), Pascal Devoyon (piano) en Philippe Graffin (viool).

Organist Everhard Zwart speelt dinsdag in de Grote Kerk.

Breda

Een concert door organist Christiaan Ingelse, vrijdag in de Grote Kerk.

Den Haag

Een orgelconcert door Aarnoud de Groen, zaterdag in de Bethlehemkerk.

Dinsdag een orgelconcert door Johann Th. Lemckert in de Grote Kerk.

Haarlem

Organist Esther Sialm, zaterdag om 15 uur in de Bavo-kathedraal.

Leiden

Ensemble Tragicomedia met Monteverdi's 'Mariavespers', zondag (14.30 uur) in de Pieterskerk.

Nijmegen

Een orgelconcert door Jetty Podt, dinsdag in de Stevenskerk.

Utrecht

Organist Mark Lippe speelt zaterdag om 11.15 uur in de Janskerk.

Zutphen

De gebroeders Jan en Klaas Spijker bespelen het grote Baderorgel en het kabinetorgel, zaterdag om 12.30 uur in de St. Walburgiskerk.

Meer over