KLASSIEK

Het Residentie Orkest o.l.v. Gennadi Rosdjestvenski m.m.v. Pieter Wispelwey (cello), Sergej Alexashkin (bas) en het Nederlands Concertkoor met Dvórak, Schumann (Celloconcert) en Sjostakovitsj (Symfonie 'Babi Yar'), vanavond in Utrecht (Vredenburg), vrijdag- en zaterdagavond en zondag om 14.15 uur in Den Haag (Philipszaal)....

Tournee

Het Brabants Orkest o.l.v. Jaap van Zweden m.m.v. pianisten Melvin Tan en Ronald Brautigam met Mozart-programma (Concert voor twee piano's en orkest en Serenade 'Gran Partita', vanavond en zondag om 14.15 uur in Eindhoven (Muziekcentrum), vrijdag in Breda (Chassé Theater), zaterdag in Haarlem (Concertgebouw) en maandag in Den Bosch (Theater aan de Parade).

Het Gelders Orkest o.l.v. Vassily Sinaisky m.m.v. Theodora Geraets (viool) met Szymanovski, Stephan ('Musik für Geige und Orchester'), Sibelius (Symfonie nr 1), vrijdag in Amsterdam (Grote Zaal), zaterdag in Arnhem (Musis Sacrum) en zondag om 14.15 uur in Nijmegen (De Vereeniging).

Het Reizend Muziekgezelschap met Boccherini (Hobokwintet nr 5), Schubert (Sonate voor pianosolo door Roland Pöntinen) en Fauré (Pianokwintet), woensdag in Arnhem (Orpheus), zondag om 15.30 uur in Middelburg (Concertzaal) en woensdag in Utrecht (Vredenburg).

Het Utrechts Barok Consort o.l.v. Jos van Veldhoven met Allegri's 'Miserere', vrijdag in Utrecht (Geertekerk) en zaterdag in Amsterdam (Waalse Kerk).

Het Maarten Altena Ensemble m.m.v. Remco Campert met de muziektheatervoorstelling 'Mijlpaal er trilt iets', gebaseerd op het gedicht 'Solo' van Remco Campert. Vanavond in Leiden (Laktheater) en 9 t/m 13 november in Amsterdam (Frascati).

Het ASKO-koor o.l.v. Jos Leussing met Boogman, Ford, Van Manen, Schönberg en Weber, vrijdag in Rotterdam (Laurenskerk), zaterdag in Amsterdam (Posthoornkerk) en zondag om 15 uur in Utrecht (Leeuwenberghkerk).

More Maiorum (blokfluit, barokvool, viola da gamba en klavecimbel) met Zuid-Nederlandse muziek van circa 1650, vanavond in Utrecht (Catharijneconvent), zaterdag in Maastricht (Cellebroederskapel) en zondag om 14.30 uur in Alkmaar (Lutherse Kerk).

John Fleagle (zang, harp, sinfonia) en Shira Kammen (zang, draailier en harp) met middeleeuwse liederen en verhalen uit Engeland en Frankrijk, zaterdag in Beek-Ubbergen (Bartholomaeuskerk), zondag om 14.30 uur in Utrecht (Vredenburg) en woensdag in Zwolle (Odeon).

Het Nederlands Philharmonisch Orkest o.l.v. Ken-Ichiro Kobayashi met Saint-Saëns, Liszt ('Totentanz voor piano en orkest door Gergely Bogány) en Mahler, vrijdag in Utrecht (Vredenburg), zaterdag, maandag en dinsdag in Amsterdam (Grote Zaal).

Het Radio Symfonie Orkest en het Groot Omroepkoor o.l.v. Simon Halsey en Neal Stulberg met Pärt, Bruckner, Franck en Kantsjeli, vrijdag in Enschede (Muziekcentrum) en zaterdag om 15 uur in Amsterdam (Grote Zaal).

Academy of Saint Martin in the Fields o.l.v. Kenneth Sillito met Händel, Geminiani, Albinoni, Britten en Suk, vrijdag in Leiden (Stadsgehoorzaal) en dinsdag in Eindhoven (Muziekcentrum).

Het Radio Filharmonisch Orkest o.l.v. Lawrence Renes met Brahms (Vioolconcert door Nikolaj Znaider) en Mahler, zaterdag in Utrecht (Vredenburg) en zondag om 11 uur in Amsterdam (Grote Zaal).

Het Vermeer Kwartet m.m.v. Godfried Hoogeveen (cello) met Haydn, Sjostakovitsj en Schubert, zondag in Amsterdam (Kleine Zaal), maandag in Utrecht (Vredenburg) en dinsdag in Rotterdam (De Doelen).

Het Leipziger Streichquartett met Beethoven, Schönberg en Brahms, dinsdag in Utrecht (Vredenburg) en woensdag in Eindhoven (Muziekcentrum).

Amsterdam

The Barton Workshop o.l.v. Jan Vriend met nieuw werk van Kunst, en Vriend, dinsdag in de Beurs van Berlage.

Solistenensemble Cappella Figuralis o.l.v. Jos van Veldhoven met Monteverdi, Grandi, Mazzocchi e.a., woensdag in de Waalse Kerk.

Tan Crone (piano), Hiromi Kikuchi (viool), Ken Hakii (altviool) en Stefan Metz (cello) met kwartetten van Mahler, Schnittke en Schumann, zondag in de Amstelkerk.

The Song Company o.l.v. Roland Peelman met Stockhausens 'Stimmung', woensdag om 12.30 uur in De IJsbreker.

Het gamelanensemble van Sinta Wullur en het Odyssey Strijkkwartet met premières van Wullur, Detlefsen en Van Zijp en Sculthorpe's Strijkkwartet nr 8, woensdag in het Tropeninstituut.

Tijdens de Suite Muziekweek in De IJsbreker vanavond het Rosa Ensemble met Termos, Michans (nieuw werk), Bruinen, Meijering, Andriessen en Feleus; zaterdag Dario Macaluso (gitaar) en Silvia Marques Chulilla (klavecimbel) en zondag ensemble Musica Varia met o.a. Andriessen en Reich en nieuw werk van Numan.

Peter Hoogeveen (viool) en Anne Bernau (piano) met Fauré en Fauré/Eman, dinsdag om 12.30 uur in de Boekmanzaal van het Stadhuis.

Een pianorecital door Rian de Waal, zondag om 15 uur in de Beurs van Berlage.

Het Berlage Blazers Ensemble met Français en Dvorák, zondag om 15 uur in de Beurs van Berlage.

Gitarist Dale Kavanagh met Villa Lobos, Rodrigo, Domeniconi en Praetorius, zaterdag in de Kleine Zaal.

Het Osiris Trio met trio's van Brahms, Ives en Mendelssohn, maandag en woensdag in de Kleine Zaal.

Thomas Allen (bariton) en Malcolm Martineau (piano) met Beethoven, Schubert, Strauss, Duparc en Ravel, dinsdag in de Kleine Zaal.

Het Concertgebouworkest o.l.v. Marek Janowski met Hindemith ('Symfonische metamorfosen'), Mendelssohn (Vioolconcert door Alexander Kerr) en Schumann (Vierde symfonie), woensdag in de Grote Zaal; 's middags een lunchconcert.

Doorn

Hagai Shaham (viool) en Arnon Erez (piano) met Beethoven, Fauré, Achron, Bartók en Hubay, vrijdag in de Maartenskerk.

Enschede

Het Nederlands Blazers Ensemble met een door Leo Samama bewerkt Brahms-programma, zaterdag in de Grote Kerk.

Isabelle van Keulen (viool), Michael Collins (klarinet) en Ian Brown (piano) met Mozart, Stravinsky en Bartók, vanavond in het Muziekcentrum.

Maastricht

Het Walter Feddema Ensemble met Oestvolskaja en Sjostakovitsj, zondag (15.30 uur) in de Janskerk.

Rotterdam

Slagwerker Arnold Marinissen met vrienden, met Cage, Staub, Oostendorp (nieuw werk), Xenakis, Wagemans, Brophy en Cage, woensdag in Lantaren/Venster.

Het Rotterdams Philharmonisch Orkest o.l.v. Gianandrea Noseda met Maderna, Mozart (Pianoconcert door Alexander Korsantia) en Rota, vrijdag en zaterdag in De Doelen.

Het Orkest van de Achttiende Eeuw o.l.v. Frans Brüggen m.m.v. Gulbenkian Koor met een Bach-programma, dinsdag in De Doelen.

Het Rotterdams Philharmonisch Orkest onder leiding van Ivor Bolton met Rossini, Mozart (Pianoconcert door Ronald Brautigam) en Haydn, woensdag in De Doelen.

Quatuor Turner met strijkkwartetten van Beethoven, woensdag in De Doelen.

Tilburg

Trio Nu en pianiste Hanneke van Overbeek met sonates van Oestvolskaja, vrijdag in Paradox.

Utrecht

Cello Octet Conjunto Ibérico met Nin, De Falla, Turina, Alkema en Montsalvatge, zaterdag in Vredenburg.

Dominique Vellard (zang/luit), Emmanuel Bonnardot (vedel/zang) en Yann-Fañch Kemener (zang) met o.a. Lescurel en Machaut, zondag om 14.30 uur in Vredenburg.

Het Radio Kamerorkest o.l.v. Thierry Fischer en m.m.v. Eleonore Pameijer (fluit) en Sepp Grotenhuis (piano) met Martin, Schulhoff, Honegger, zondag om 15 uur in Vredenburg.

Een elektronische bewerking van de pianorollen van Nancarrows 'Studies for player piano, part two', vrijdag in het Nationaal Museum van Speelklok tot Pierement.

Venlo

Studium Chorale o.l.v. Hans Leenders met Reda, Krenek, Hindemith en Eisler, zondag in De Maaspoort.

Meer over