KLASSIEK

Tournee..

Het Gelders Orkest o.l.v. Jurjen Hempel met een nieuw vioolconcert van de Pools-Nederlandse componiste Hanna Kulenty, m.m.v. Isabelle van Keulen. Na de pauze Prokofjevs Symfonie nr 6. Vanavond in Nijmegen (De Vereeniging), vrijdag in Arnhem (Musis Sacrum).

Het Limburgs Symphonie Orkest o.l.v. Martin André met Respighi, Mozart (Fagotconcert door Adrie Bisschop) en Beethovens Zesde symfonie, vanavond in Venlo (De Maaspoort), vrijdag in Maastricht (Theater a/h Vrijthof) en zaterdag in Heerlen (Stadsschouwburg).

Hans Vonk leidt het Rotterdam Young Philharmonic in Gounod, Lekeu en Rimsky-Korsakov ('Schéhérazade'), vrijdag in Rotterdam (De Doelen), zaterdag in Amsterdam (Beurs van Berlage).

Het Brabants Orkest o.l.v. Marc Soustrot en vocale solisten (Iulia Isaev, Birgit Remmert) met het Requiem van Verdi, vanavond in Den Bosch (St. Jan) en zaterdag in Eindhoven (Muziekcentrum).

Amsterdam

Zaterdag in de Kleine Zaal de sopraan Natalja Jakovleva, violist Skije Carman, cellist Wout van Wilgenurg en klaveciniste Tatjana Loginova met een Bach-programma.

De violist Eric Hosler en pianiste Elinore Freer met Brahms, Tartini en Prokofjev, zondag in de Kleine Zaal.

Holland Festival: Het Radio Kamerorkest o.l.v. Jaap van Zweden en Vocaal Ensemble Currende o.l.v. Erick van Nevel met Boerman, Haydn en Obrecht, dinsdag in de Grote Zaal.

In De IJsbreker vanavond het muziektheaterrecital Where have you gone Joe DiMaggio? door de Music Theatre Groupe met o.a. Charles van Tassel (zang), Marien van Nieukerken (piano).

Organist Geert Bierling met Händel en Vivaldi, zondag om 20 uur in de Nieuwe Kerk.

In de Engelse Kerk vanavond de pianist Joost van der Meent met Mozart, Schubert, Chopin, Liszt, en maandag organist Olja Buco met Bach.

Apeldoorn

In de Mariakerk zaterdag om 15.30 uur het Barokorkest van de Nederlandse Cantorij o.l.v. Maarten Kooij met Händel, Vivaldi en Telemann.

Deventer

In de Bergkerk vrijdag het project Travelling Memory, over de verschrikkingen van de Shoah: zeven marmeren beelden van Ans Hey, muziek van Kurtág door het Orlando Ensemble, videobeelden en een gedicht van Attila József Verweven.

Groningen

Organist Wim van Beek met een Bach-programma, woensdag in de Martinikerk.

Haarlem

In de Bavo-basiliek zaterdagmiddag Aart de Kort met orgelwerk van Bales, Togni en improvisatie.

Dinsdagavond speelt Jos van der Kooy op het orgel van de Grote of St. Bavokerk.

Noordwijk

Ter gelegenheid van het opnieuw in gebruik nemen van het gerestaureerde Knipscheer-orgel in de Jeroenskerk is er een feestweek met concerten: vandaag en dinsdag om 12.30 uur lunchpauzeconcerten door de vaste organist Jaco van Leeuwen; vrijdag een avondconcert m.m.v. trompettist Ad Welleman; zaterdag de kindermusical 'De klokkenluider van de Notre Dame'; woensdag 14 juni begeleiden strijkers van het Nieuw Sinfonietta Amsterdam organist Van Leeuwen in Beethoven, Mozart en Schubert.

Rotterdam

Vanavond in De Doelen Wibi Soerjadi met pianowerken van Beethoven, Chopin en Liszt.

Het Orchestre des Champs Elysées o.l.v. Philippe Herreweghe met Mendelssohns Vierde en Derde symfonie, woensdag in De Doelen.

In de Laurenskerk zaterdag om 15 uur het eerste deel van de integrale uitvoering van Bachs Leipziger Choräle m.m.v. kamerkoor 'Quod Libet'.

Utrecht

Het Utrechtsch Studenten Concert o.l.v. Bas Pollard m.m.v. de violist Peter Brunt met Wagenaar, Sjostakovitsj, Bernstein en R. Strauss ('Don Juan'), vrijdag in Vredenburg.

In de Uniezaal van het Academiegebouw (Domplein 29) woensdag de organist Jan Raas, Het Raphael Kwartet en contrabassist Rien Wisse met Haydn en Mozart.

Meer over