KLASSIEK

Tournee..

Het Residentie Orkest o.l.v. Gennadi Rosdjestvenski m.m.v. Sergej Alexashkin (bas), Anne Grim (sopraan), Marion van den Akker (mezzosopraan), Annett Andriessen (mezzosopraan), Adrian Folea (tenor), Henk van Heijnsbergen (bas) en het Nederlands Theaterkoor met Sjostakovitsj en Moesorgski (delen uit 'Boris Godoenov'), zaterdag in Den Haag (Philipszaal) en zondag in Amsterdam (Grote Zaal).

Het Limburgs Symphonie Orkest o.l.v. Jan Willem de Vriend m.m.v. Claron McFadden (sopraan) en Tanja van der Kooij (hobo) met Bach/Mahler, Bach (o.a. Cantate nr. 199 voor sopraan, hobo, strijkers en continuo') en Bach/Reger, vanavond in Weert (Munttheater), zaterdag in Maastricht (Theater a/h Vrijthof) en zondag om 14.30 uur in Sittard (Stadsschouwburg).

Het Noord Nederlands Orkest o.l.v. Dirk Vermeulen m.m.v. Valéry Guillorit (sopraan), Silvia Hablowetz (alt), Anthony Robins (tenor), Tobias Schabel (bas) en het Noord Nederlands Concertkoor met Haydn en Mozart ('Requiem'), vrijdag in Winschoten (De Klinker), zaterdag in Hoogeveen (De Tamboer), zondag in Heerenveen (De Rinkelbom), dinsdag in Delfzijl (De Molenberg), woensdag in Franeker (De Koornbeurs) en 10 februari in Stadskanaal (Theater Geert Teis).

Slagwerkgroep Den Haag met Grisley's 'Frogs in Space', dinsdag in Amsterdam (Paradiso), woensdag in Rotterdam (Lantaren/Venster) en 11 februari in Leeuwarden (Theater Romein).

Ensemble Les Amis de Philippe met een Bach-programma, zaterdag in Maastricht (St. Jan) en zondag in Amsterdam (Waalse Kerk).

Pianist David Kuyken met een Bach-programma, vrijdag in Amsterdam (De Rode Hoed) en zondagmiddag om 14.30 uur in Den Haag (Diligentia).

Koor en orkest van het Noord-Nederlands Conservatorium o.l.v. Leendert Runia met Beethoven ('Tripleconcert') en o.l.v. Louis Buskens met Puccini ('Messa di Gloria'), vrijdag in Assen (Adventskerk), zaterdag in Sneek (Zuiderkerk) en zondag in Groningen (De Oosterpoort).

Quatuor Mosaïques m.m.v. Patrick Cohen (fortepiano) met Haydn en Mozart, maandag en woensdag in Utrecht (Vredenburg) en dinsdag in Rotterdam (De Doelen).

Pianist Stephen Kovacevich met Beethoven en Schubert, maandag in Utrecht (Vredenburg) en woensdag in Rotterdam (De Doelen).

Amsterdam

Het Concertgebouworkest o.l.v. Riccardo Chailly met Mozart (Pianoconcert door Andreas Haefliger) en Bruckner, vanavond in de Grote Zaal.

Het Guarneri Kwartet met strijkkwartetten van Arriaga, Brahms en Beethoven, vanavond en zaterdag in de Kleine Zaal.

Pilar Jurado (sopraan), Terence Mierau (tenor) en de Ebony Band o.l.v. Werner Herbers met Bowles, Gerhard, Guridi en De Falla, vrijdag in de Kleine Zaal.

In de Matinee zaterdag in de Grote Zaal een concertuitvoering van Janaceks opera Vec Makropulos. Door het Radio Filharmonisch Orkest en het Groot Omroepmannenkoor. Edo de Waart (ziek) is vervangen door Ingo Metzmacher, chefdirigent van de Hamburgische Staatsoper. Anja Silja, eveneens verbonden aan de opera in Hamburg, heeft de rol overgenomen van Gabriela Benacková, die ook wegens ziekte moest afzeggen. Voorts met o.a. de sopraan Helena Kaupová, de tenoren Ian Storey, Wolfgang Ablinger-Sperrhacke, Ludovit Ludha en Scot Weir, baritons Jonathan Veira en David Pittman-Jennings en bas Henk van Heijnsbergen.

Marijana Mijanovic (mezzosopraan), Kresimir Spicer (tenor) en Roger Braun (piano) met liederen op teksten van Goethe van o.a. Wolf, Beethoven, Liszt, Schubert, Schumann en Mendelssohn, zaterdag om 18 uur in de Kleine Zaal.

Dawn Upshaw (sopraan) en het Schönberg Ensemble o.l.v. Reinbert de Leeuw met Caplet, Ravel, Stravinsky, Szymanowski en Schönberg, zaterdag in de Grote Zaal. Zondag om 14.15 uur in de Kleine Zaal een masterclass door Dawn Upshaw en woensdag brengt ze in de Kleine Zaal m.m.v. Jérome Ducros (piano) liederen van o.a. Milhaud, Satie, Poulenc, Abert, Caplet.

Quink Vocaal Ensemble met Di Lasso, Sweelinck, Saint-Saëns, Poulenc en Debussy, zondag om 11 uur in de Kleine zaal.

Christoph Prégardien (tenor) en Andreas Staier (fortepiano) met Brahms' 'Die schöne Magelone', zondag in de Kleine Zaal.

Andreas Scholl (countertenor) en Edin Karamazov (luit) met liederen van o.a. Dowland, Campion, Holborne, Johnson en Zamboni Romano, maandag in de Kleine Zaal.

Ian Bostridge (tenor) en Julius Drake (piano) met Mahler en Henze ('Sechs Gesänge aus dem Arabischen', première), dinsdag in de Kleine Zaal. Ian Bostridge geeft woensdag om 18 uur in de Kleine Zaal een lezing over 'Winterreise'.

Het Mondriaan Strijkkwartet en Fred Oldenburg (piano) met Schnittke, Bartók en Kurtág, vanavond in het Tropeninstituut.

Het Icarus Ensemble geeft zondag om 15.15 uur een concert in de Engelse Kerk.

Den Bosch

Gitaristen Jan Akkerman, Eric Vaarzon-Morel, Jan Kuiper en het Groningen Guitar Duo, vanavond in het Muziekcentrum.

Eindhoven

Deutsche Kammerakademie Neuss an Rhein o.l.v. Johannes Goritzki met Mozart (Vioolconcert door Marco Rizzi), zondag om 14.15 uur in het Muziekcentrum.

Enschede

Een pianorecital door Boris Berezovsky, vanavond in het Muziekcentrum.

Het Nederlands Blazers Ensemble met Riley ('In C'), L. Andriessen, Fitkin en Meijering, vrijdag in het Muziekcentrum.

Hilversum

Zaterdag en zondag in het Muziekcentrum van de Omroep een symposium over Kinder- en Jeugdkoorzang (inf. tel. 020-6703944). Zaterdagavond in de Heilig Hartkerk een concert door het Nationaal Kinderkoor o.l.v. Peter Dijkstra, zondag om 16 uur het Nationaal Jeugdkoor o.l.v. Bo Johansson met 'Nordic Light' in de Oud-Katholieke Kerk.

Middelburg

Een recital door Leen de Broekert (hammerklavier), zaterdag om 16 uur in de Kloveniersdoelen.

Nijmegen

Gamelan-ensemble Multifoon m.m.v. Mary Oliver (viool) en Barre Bouman (klarinet), zondag om 15 uur in O42.

Rotterdam

Rotterdams Philharmonisch Orkest begeleidt de films 'Rapsodia Satanica' (1915) 'Alice in the wooly west' (1926) en 'Un chien Andalou (1929), vrijdag in De Doelen.

Philharmonica Hungarica o.l.v. Justus Franz m.m.v. Sergio Tiempo (piano) met Liszt en Beethoven, zaterdag in De Doelen.

Tilburg

I Fiamminghi o.l.v. Rudolf Werthen m.m.v. Juan José Mosalini (bandoneon) en zijn Grand Orchestre de Tango met Piazzolla ('Maria de Buenos Aires'), vanavond in de Concertzaal.

Utrecht

Studenten van het Utrechts Conservatorium o.l.v. Jurrien Sligter en Harry Sparnaay met een programma van Koreaanse componisten, vanavond in K & W (Mariaplaats 28).

Het Radio Kamerorkest o.l.v. Ton Koopman met Beethoven, Boccherini (Celloconcert door Quirine Viersen) en Haydn, vrijdag in Vredenburg.

Pianist Till Fellner met Bach en Beethoven, vrijdag in Muziekcentrum Vredenburg.

Radio Symfonie Orkest en het Groot Omroepkoor m.m.v. Jeni Bern (sopraan), Birgit Remmert (mezzosopraan) en Thomas Randle (tenor) met Ives, Stravinsky en Mahler, zondag in Vredenburg.

Een lunchconcert door pianoduo Post & Mulder, woensdag in Vredenburg.

Nederlands Kamerorkest o.l.v. Philippe Entremont met Tippett, Beethoven (Pianoconcert door Nikolaj Luganski), Pärt en Britten, woensdag in Vredenburg.

Meer over