KLASSIEK

De Amsterdamse Bachsolisten o.l.v. Roy Goodman met Telemann ('Musique de Table/Production III') en Vivaldi ('Concerto in F'). Zaterdag in Utrecht (Geertekerk) en zondag om 15 uur in Amsterdam (Waalse Kerk)....

Tournee

Violist Jullian Rachlin m.m.v. Itamar Golan (piano) met sonates van Beethoven, Brahms en Prokofjev. Dinsdag in Nijmegen (De Vereeniging) en woensdag in Amsterdam (Kleine Zaal).

Het Yomiuri Nippon Symphony Orchestra o.l.v. Tadaaki Otaka met Rachmaninov (Pianoconcert nr 3 door Sergio Tiempo) en Strauss ('Ein Heldenleben'), zaterdag in Rotterdam (De Doelen) en zondag in Amsterdam (Grote Zaal).

Het vocaal ensemble C Sharp Minor met een Russische liturgie uit 1988 van Stsjedrin, zaterdag in Haarlem (Doopsgezinde Kerk, Grote Houtstraat), Rotterdam om 15 uur (Paradijskerk) en Leiden (Marekerk).

Het Symfonieorkest van het Utrechts Conservatorium o.l.v. Viktor Liberman met Brahms (Vierde Symfonie en Dubbelconcert voor viool, cello en orkest m.m.v. Janine en Maarten Jansen). Zondag in Amsterdam om 15 uur (Beurs van Berlage) en maandag in Utrecht (Vredenburg).

Ensemble Kapsberger (luit, theorbe, barokgitaar, slagwerk) met Sanz en Santa Cruz (Spaanse muziek uit de 17de eeuw). Vanavond in Westzaan (Zuidervermaning), vrijdag in Arnhem (Muziekschool), zaterdag in Deventer (Stadhuis) en zondag om 16 uur in Utrecht (Vredenburg).

Porque Trobar o.l.v. John Wright met Spaanse muziek uit de 12de en 13de eeuw, zondag om 12.30 uur in Utrecht (Vredenburg), dinsdag in Rotterdam (De Doelen), woensdag in Tilburg (Concertzaal).

Het Utrechts Barok Consort o.l.v. Jos van Veldhoven met Franck (opera 'Die drey Töchter Cecrops'), vrijdag in Utrecht (Geertekerk) en zaterdag in Amsterdam (Waalse Kerk).

Het kamerorkest voor amateurmusici van 18 tot 35 jaar, Nederlands Sinfonietta, o.l.v. Nicolette Fraillon met Bizet ('Jeux d'enfants'), Ravel ('Ma mère l'oye'), Tomasi (Hoboconcert door Bram Kreeftmeijer) en Saint-Saëns (Tweede symfonie), zaterdag in Utrecht (Lutherse Kerk) en zondag in Amsterdam (Sweelinck Conservatorium).

Amsterdam

Het Concertgebouworkest o.l.v. Christian Thielemann met Weber (Ouverture 'Euryanthe'), Beethoven (Eerste pianoconcert door Lars Vogt) en Schumann (Tweede Symfonie), vanavond en zondag om 14.15 uur in de Grote Zaal.

Mezzosopraan Xenia Meijer, Ivo Janssen (piano) en het Modigliani Sextet met Liszt, Berlioz en Tsjaikovsky , vrijdag in de Kleine Zaal.

Het Radio Kamerorkest en de Laurenscantorij o.l.v. Ton Koopman m.m.v. Bernarda Fink (mezzosopraan) en Jan Kleinbussink (orgel) met Bach ('Derde Brandenburgs concert' en 'Gott soll allein mein Herze haben') en Scarlatti ('Salve Regina in A'), zondag om 11 uur in de Grote Zaal.

Het Combattimento Consort Amsterdam o.l.v. Jan Willem de Vriend m.m.v. Machteld Baumans (sopraan), Bernard Loonen (tenor) en Hubert Claessens (bas/bariton) met Telemann (Ouverture in d), Fasch ('Sinfonia voor strijkers en basso continuo'), Nichelamnn (Suite in bes) en Bach (Kaffee Kantate 'Schweigt stille, plaudert nicht'), zondag om 14.15 uur in de Kleine Zaal.

Gitariste Laura Young met o.a. Bach, Kellner en Koshkin zondag in de Kleine Zaal.

Quartetto Beethoven di Roma met pianokwartetten van Chausson en Tournemire, dinsdag in de Kleine Zaal.

Het Concertgebouworkest o.l.v. Nikolaus Harnoncourt m.m.v. Charlotte Margiono (sopraan) met Schubert (Eerste symfonie, Aria's en Vierde symfonie 'Tragische'), woensdag in de Grote Zaal.

Leden van de Academy of the Begijnhof met pianoconcerten van Mozart, vrijdag in de Engelse Kerk.

Het Aurelia Saxofoon Kwartet met Bach, Bozza, Carter, Ravel, Pierné en Sjostakovitsj, zondag om 15 uur in de Beurs van Berlage.

Recital door Ananda Sukarlan met Gabril, Previn, Zuidam, Bernstein en Tippett, zondag om 12 uur in Cristofori.

In de Suite Muziekweek vandaag Het Blokfluitkwartet Malle Symen; vrijdag Silvia Márquez (clavecimbel) e.a.; zaterdag Vaclava Cernohorska (piano) e.a. en zondag Roy Hovens (saxofoon), Edith van Moergastel (altviool) en Barre Bouman (klarinet).

Den Bosch

The Spirit of Gambo (drie gamba's en een luit) met Hendrik VIII, De Cabezón en Willaert, zondag in de Synagoge (ingang De Mortel 5).

Deventer

Op het festival 'Het Accordeon' de Timbre Russian Accordions Group of Moscow, vrijdag in De Leeuwenbrug.

Enschede

Pianist Gerard Bouwhuis met Messiaens ('Vingt Regards sur l'Enfant Jésus'), vanavond in het Muziekcentrum.

Het Radio Symfonie Orkest o.l.v. Kees Bakels met Busoni ('Turandot Suite'), Bruch (Vioolconcert nr 1 door Isabelle van Keulen) en Dvorak (Symfonie nr 5), vrijdag in het Muziekcentrum.

Het Valerius Ensemble, om 14.30 in het Muziekcentrum.

Den Haag

Frances-Marie Uitti (cello), Sjef Djouwes (klarinet), Peter Brond (viool) en Rolf Hind (piano) met Skrjabin, Scelsi, Messiaen en Feldman, woensdag in de Nieuwe Kerk.

Rotterdam

De Marinierskapel o.l.v. Maurice Hamers m.m.v. Jos Jansen (bas-trombone) en Tamboers en Pijpers van het Korps Mariniers met Andriessen ('Fanfare'), Smith ('Danse folâtre') en Respighi ('Pini di Roma'), woensdag in De Doelen.

Het Schönberg Ensemble o.l.v. Micha Hamel met Gesualdo/Wagemans, Boesmans, Minderhout, zondag in De Doelen.

Meer over